عمومی

برای پیشگیری از کبد چرب چی بخوریم؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله شما عزیزان را با مطالبی درمورد برای پیشگیری از کبد چرب چی بخوریم؟ آشنا کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده نمایید. بیماری کبد چرب یکی از چالش ها و دغدغه های بشر در جوامع امروزی است که ناشی از کم تحرکی و ماشینی شدن زندگی انسان است. این بیماری می تواند خفیف باشد و مشکل خاصی در انسان ایجاد نمی کند. اما در کسانی که از دیابت یا بیماری های دیگر رنج می برند، به تدریج می توانند به سیروز تبدیل خواهد شد که در هر صورت افراد باید به پزشک متخصص مراجعه نمایند.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب در علم پزشکی یک وضعیت قابل برگشت تجمع واکوئل‌های چربی در سلول‌های کبدی است که با التهاب کبد خود را نشان می دهد و در جامعه به عنوان کبد تنبل شناخته می‌شود. وجود چربی در کبد طبیعی و نرمال می باشد، اما اگر این میزان چربی از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد بیشتر شود یعنی فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود. این بیماری علائم خاصی ندارد اما در صورت عدم پیگیری و پیشرفت بیماری در کبد موجب سوء هاضمه می شود و به رسوب چربی در کبد کبد چرب می گویند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر تغذیه در تهران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف نمایید تا به زندگی عادی و سالم خود باز گردید.

باید بدانید که بیماری کبد چرب نیز نشانه های مختلفی دارد و شامل خستگی مزمن، کاهش وزن یا بی اشتهایی، ضعف، حالت تهوع، گیجی، تاری دید یا مشکل در تمرکز، خستگی و بی حالی، کاهش وزن و اشتها، حالت تهوع، ضعف عمومی و درد در مرکز یا سمت راست بالای شکم می باشد. افراد در صورت داشتن چنین علائمی بهتر است هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کرده و با وی مشورت های لازم را انجام دهند.

بر اساس تحقیقات کنونی، علت اصلی نارسایی کبد، هپاتیت است، اما طبق آمار، در آینده اولین خطری که برای کبد وجود دارد، کبد چرب خواهد بود. بیماری کبد چرب در اثر مصرف زیاد الکل، چاقی، تنبلی و عدم تحرک و تحرک کم ایجاد شده و موجب مشکلات فراوانی برای افراد می شود و افراد با تغییر سبک زندگی خود می توانند برای درمان یا پیشگیری از این بیماری اقدام کنند.

کبد چرب چیست؟

انواع کبد چرب

کبد چرب انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD): این بیماری زمانی خود را نشان می دهد که کبد در تجزیه چربی ها مشکل داشته باشد و با چربی اضافی در بافت های کبد تجمع یافته باشد، فرد دچار بیماری کبد چرب می شود. انواع این بیماری به مصرف الکل مربوط نمی شود و هنگامی بروز می کند که 10 درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز چند نوع دارد و در بالا ترین مراحل باعث سیروز یا زخم کبد و سپس نارسایی کبد خواهد شد که بسیار خطرناک است.
  • بیماری کبد چرب الکلی (AFLD): این بیماری یکی از مراحل اولیه بیماری کبدی محسوب می شود که با الکل ارتباط تنگاتنگی دارد. کبد در اثر مصرف زیاد الکل آسیب می بیند و توانایی خود در تجزیه چربی ها را از دست می دهد. در صورت پرهیز از الکل، این نوع بیماری کبد چرب به تدریج درمان خواهد شد، اما در صورت ادامه مصرف الکل، ممکن است به سیروز کبدی مبتلا شود.
  • کبد چرب بارداری: اگرچه این نوع کبد چرب بسیار کم رخ می دهد، اما تجمع چربی در دوران بارداری خطرات بسیاری را برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت. این بیماری ممکن است تا موجب نارسایی کبد، نارسایی کلیه، عفونت جدی یا خونریزی در افراد شود. نشانه های این بیماری مشخص بوده و در سه ماهه سوم بارداری ظاهر می شود و شامل تهوع، استفراغ، درد در سمت راست بالای شکم، یرقان و ضعف عمومی است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر تغذیه در ایران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف نمایید.

علائم کبد چرب

کبد چرب علائم متعددی را با خود همراه دارد که به شرح زیر است:

  • درد در ناحیه شکم، از دست دادن اشتها و وزن
  • احساس ضعف و خستگی، حالت تهوع داشتن
  • خارش پوست، کبودی و خونریزی سریع
  • تغییر رنگ تیره ادرار، مدفوع رنگ پریده
  • تورم پا، افزایش سایز سینه در مردان
  • احساس سردرگمی، ایجاد ضایعات عروقی در زیر پوست
  • تاخیر در بهبودی پوست پس از ضربه، ریزش مو (منطقه ای) و تغییر رنگ کف دست (قرمزی شدید)
  • ریزش مو، خشکی چشم (در زنان) و کم خونی و سندرم پیش از قاعدگی شدید (در زنان)

افراد مستعد کبدچرب عبارتند از:

افراد با ویژگی های زیر کاندیدا مناسب برای ابتلا به کبد چرب محسوب می شوند از جمله:

  • از چاقی با سطوح بالای چربی شکم رنج می برند.
  • فشار خون بالا، دیابت یا کلسترول بالا دارید. آنها دیابت نوع 2 و پیش دیابت دارند.
  • آن ها میانسال یا مسن هستند (اگرچه کودکان نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند).
  • آن ها سفیدپوست لاتین و غیر لاتینمی باشند. این بیماری در میان آمریکایی های آفریقایی تبار، یعنی سیاه پوستان کمتر دیده می شود.
  • آن ها دارای اختلالات متابولیکی خاص مانند سندرم متابولیک (مشاهده همزمان دیابت نوع 2، فشار خون بالا و چاقی) هستند.
  • آن ها داروهای خاصی مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد سرطان زیر نظر پزشک استفاده می کنند.
  • به سرعت وزن کم کردند.
  • آن ها از برخی عفونت ها مانند هپاتیت C رنج می برند.

کاندیدا مناسب کبد چرب

رژیم غذایی مفید برای کبد چرب

افرادی که دارای کبد چرب هستند برای درمان می توانند از رژیم غذایی زیر استفاده کنند که عبارتند از:

  • ​شیر بادام یا شیر گاو بدون چربی: مصرف کافی کلسیم مفید بوده و ویتامین D از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و می تواند روند بیماری را کند کند. بیماران مبتلا به بیماری کبدی با گرید بالا به دلیل عوارض بسیار زیاد تغذیه ای مشکلاتی دارند و ممکن است به پوکی استخوان در افراد با سنین مختلف ختم شود.
  • قهوه: طبق تحقیقات پزشکی، قهوه بدون خامه یا شکر یکی از بهترین روش ها برای درمان و کنترل بیماری کبد چرب محسوب می شود. قهوه می تواند کمتر در روده نفوذ کرده و در نهایت جذب چربی توسط بدن را کاهش دهد. شواهد رو به رشد نشان می دهد که قهوه فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد که یکی از آن ها سلامت کبد است و بر اساس شدت بیماری و شرایط بیمار، مصرف ۷ تا ۹ فنجان قهوه در هفته باید مصرف شود تا بهبودی حاصل شود.
  • آب: طبق تحقیقات، شما باید مصرف آب خود را به تمام نوشیدنی های شیرین و پر کالری محدود کنید. یک انسان معمولی بدون زمینه بیماری و بدون ممنوعیت مصرف مایعات با وزن 50 کیلو باید حداقل 3 لیتر آب در روز بنوشد تا از کم آبی بدن و اثرات منفی و مخرب آن بر کبد پیشگیری شود.
  • روغن زیتون: روغن های سالم مانند روغن زیتون و روغن آووکادو می توانند چربی های سالم را و مورد نیاز بدن انسان را به خوبی تامین کنند. این روغن های سالم موجب می شود تا افراد احساس سیری بیشتری کرده و سطح آنزیم های کبدی را کنترل کنند. انواع دیگر روغن های پر از چربی های غیر اشباع و سالم وجود دارد که شامل روغن کنجد، بادام زمینی، آفتابگردان و کانولا است.
  • مصرف امگا 3: امگا 3 نقش اساسی در حفظ سلامت سلول های کبد و کاهش التهاب کبد دارد. امگا 3 لازم برای تغییر سبک غذایی و یا یک رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب را می توان در ماهی های مختلف مانند سالمون، ساردین، هالیبوت، ماهی تن، شاهدانه، دانه کتان، روغن زیتون و آجیل یافت.
  • خیار: خیار ادرار آور است و سموم اضافی بدن را از طریق ادرار دفع کرده و از بدن پاک می کند. خیار همچنین به دلیل غنی بودن از فیبر موجب کاهش وزن می شود و اجازه تجمع چربی در کبد را به بدن نمی دهد. شما عزیزان برای درمان کبد چرب باید بدانید که برای پیشگیری از کبد چرب چی بخوریم؟

درمان خانگی کبد چرب

شما عزیزان با استفاده از روش های خانگی می توانید کبد چرب را درمان کنید که به شرح زیر است:

  • تغذیه خوب: خوردن غذاهای سالم، کاهش مصرف چربی های اشباع شده و قندهای افزودنی و بالا بردن مصرف میوه ها، سبزیجات و آب می تواند باعث بهبود و کاهش چربی کبد شود. شما عزیزان برای درمان و کنترل کبد چرب باید بدانید که برای پیشگیری از کبد چرب چی بخوریم؟
  • کنترل قند خون: افزایش قند خون می تواند منجر به تشدید بیماری کبد چرب شود. توجه داشته باشید که قند خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید. شما عزیزان برای مشورت می توانید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
  • کاهش وزن: چاقی و اضافه وزن یکی از دلایل اصلی بیماری کبد چرب محسوب می شود و کاهش وزن، به خصوص اگر اضافه وزن دارید، می تواند کبد را بهبود بخشد و پاک کند.
  • ورزش منظم: فعالیت های بدنی منظم مانند پیاده روی یا شنا به افزایش حرکت دستگاه گوارش ختم شده و کاهش چربی را به همراه دارد.
  • مصرف عرقیجات گیاهی: یکی از درمان های خانگی برای درمان بیماری کبد چرب استفاده از عصاره های گیاهی است که توسط طب سنتی به شدت توضیه می شود و مفید خواهد بود. قبلاً از عصاره شاه بلوط، شاه بلوط و کاسنی به عنوان یک داروی گیاهی موثر برای کنترل و درمان کبد چرب نام بردیم.
  • کنترل و مدیریت استرس و فشار عصبی: یکی دیگر از عوامل مهم برای درمان خانگی بیماری کبد چرب این است که استرس و فشار عصبی خود را مدیریت کنید که در طول زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای غلبه بر استرس و کنترل فشار عصبی روزانه انجام دهید.
  • ترک الکل، تنباکو و انواع مواد مخدر: الکل یکی از عوامل اصلی بیماری کبد چرب است. مصرف الکل را ترک کنید زیرا این مسئله می تواند درمان شما در زمینه بیماری کبد چرب را فراهم سازد و کار شما را راحت تر کند و با ننوشیدن الکل از این بیماری جلوگیری کنید.

درمان خانگی کبد چرب

کلام آخر

اگر میزان چربی در کبد بیش از 5 درصد از وزن کبد را در بر بگیرد یعنی فرد مبتلا به کبد چرب است. علت اولیه بیماری کبد چرب مشخص نیست، اما تعدادی از اختلالات بالینی به عنوان علل زمینه ای شناخته می شوند و کارشناسان معتقد اند که چاقی مفرط دلیل اصلی بیماری کبد چرب است. برای درمان و بهبود بیماری کبد چرب، بهتر است ابتلا اختلالات زمینه ای بررسی و درمان شوند که با تغییر سبک زندگی این درمان صورت می گیرد. شما عزیزان در صورت نیاز و برای درمان می توانید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته باشید تا شما را با مطالبی در مورد برای پیشگیری از کبد چرب چی بخوریم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 10 =

دکمه بازگشت به بالا