عمومی

برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟【سال1402】⭐

در این مقاله قصد داریم به سوال برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ پاسخ دهیم. ترک‌ های پوستی از همان زمان‌ های گذشته یکی از رایج‌ ترین مشکلات پوستی بوده‌ اند که معمولا در اثر عوامل گوناگونی از جمله کاهش وزن ناگهانی، بارداری، تغییرات هورمونی، افزایش وزن و … اتفاق می‌ افتد. این ترک‌ ها بیشتر بر روی نواحی شکم، بازو، ران و سینه آن ها نمایان بوده و خطوط رنگارنگی بر روی سطح بوست هستند که مسلما ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می‌ کنند. امروزه برای درمان ترک‌ های پوستی راهکارهای متفاوتی وجود دارد که ما می‌ توانیم به کرم، روغن‌ ها، لیزر و حتی روش‌ های متفاوت پزشکی اشاره کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا این راهکارها را با یکدیگر برشماریم.

ترک پوستی چیست؟

ترک پوستی که از لحاظ پزشکی آن را با نام استریا می‌ شناسند، معمولا به یک سری از ترک‌ ها و خطوط پوستی قرمز و یا مایل به سفید اشاره دارد که بر روی نقاط خاصی از بدن ایجاد می‌ گردد. بسیاری از افراد این سوال را دارند که برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ قبل از هر چیزی باید بگوییم که این خطوط رنگارنگ روی پوست زمانی ایجاد می‌ گردد که پوست ما در اثر یک سری از عوامل ناگهانی به سرعت منبسط یا منقبض می شود. برخی از تغییرات ناگهانی که در بدن اتفاق می‌ افتد، همانند افزایش وزن باعث کشیدگی سطح پوست ما شده و کلاژن و الاستین بدن ما پاره می‌ گردد.

در این صورت است که افراد به سراغ بهترین دکتر درمان ترک پوستی در تهران می‌ روند. کلاژن پروتئینی است که با ایجاد حالت کشسانی پوست مانع از افتادگی سطح پوست می‌ گردد و این پروتئین به میزان کافی در بدن ما وجود دارد که تغییرات به وجود آمده موجب از بین رفتن آن شده و ترک هایی را ایجاد می‌ کند. در واقع تمامی این ترک‌ ها به دلیل کاهش یافتن الاستیسیته پوست و در نتیجه کشیدگی‌ های بیش از حد در اثر بارداری، تغییرات هورمونی و تغییرات ناگهانی وزن می‌ باشد.

منظور از ترک‌ های پوستی یک سری از ضایعه قرمز و صورتی هستند که در هر نقطه از بدن می‌ توانند بروز پیدا کنند، ولی بیشتر در نقاط ضخیم‌ تر و قسمت‌ هایی که چربی‌ های زیادی ذخیره شده است، یافت می‌ شوند. شایع‌ ترین محل‌ های آن پستان‌ ها، شکم‌ های تخت، سینه، کمر، بازو، زیر بازوها، لگن و باسن است. در ادامه باید لحاظ کنیم که ترک پوستی هیچ گونه مشکلی و خطری برای سلامتی افراد ندارد و با رنگ قهوه‌ا ی قرمز و در ارتفاعات متعدد خود به عنوان یک مشکل زیبایی به حساب می‌ آید. امروزه همه‌ افراد از این نوارهای باریک بر روی سطح پوست خود بسیار ناراحت هستند.

گاهی اوقات پزشکان این مشکل را به دلیل نوسان سطح هورمون‌ ها می‌ دانند. همچنین اگر شما در خانواده‌ خود کسانی را دارید که دچار ترک‌ های پوستی هستند، شما نیز می‌ توانید در خطر این مشکل قرار بگیرید. از دیگر عوامل ایجاد ترک‌ های پوستی می‌ توانیم به بالا رفتن میزان استروئید و سندرم مارفان، بدن سازی، جراحی کاشت سینه و بارداری اشاره کنیم.

بهترین دکتر درمان ترک پوستی در تهران

علت اصلی ترک پوستی

قبل از اینکه به سوال برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ پاسخ دهیم؛ باید در وهله‌ اول علت آن را جویا شویم تا بتوانیم  روش‌ های پزشکی یا خانگی اشاره کرده و درمان‌ های کاربردی را پیاده کنیم. از جمله دلایل ایجاد ترک‌ های پوستی می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. داشتن پوست های خشک: خشکی پوست یکی از شایع‌ ترین علت‌ های ترک پوستی در افراد می‌ باشد. یک پوست در حالت طبیعی و سالم از مقدار قابل توجهی روغن و رطوبت برخوردار می‌ باشد؛ اما زمانی که این دو ماده در بدن فردی نباشند، در نهایت یک پوست شکننده را برایتان به ارمغان می‌ آورند. در این صورت است که افراد به راحتی بر اثر یک سری از تغییرات محیطی همچون هوای سرد، مصرف دارو، رطوبت های بیش از حد، مواد شیمیایی و … دچار ترک‌ های پوستی می‌ گردند.
  2. پسوریازیس: پسوریازیس نوعی اختلال خود ایمنی و بیماری پوستی است که در بسیاری از افراد به ویژه مردان شایع می‌ باشد. پسوریازیس موجب می‌ گردد که سلول‌ های پوستی به سرعت رشد پیدا کنند که با تشکیل سلول‌ های اضافی فرایند پوسته پوسته شدن و ترک خوردن سطح پوست نیز آغاز می‌ شود.
  3. تغییرات هورمونی: طبق تحقیقات به دست آمده؛ برخی از ترک‌ های پوستی به دلیل خشک شدن و از بین رفتن رطوبت سطح بدن ایجاد نمی‌ شود. این نوع ترک ها معمولا به دلیل کشیده شدن بیش از حد پوست و تغییرات هورمونی ایجاد می‌ گردد. با توجه به این که نوع ساختار و دلیل شکل گیری این نوع ترک‌ ها با بقیه تفاوت دارد، دانشمندان به آن استریا یا استرچ مارک می‌ گویند که باید در چنین شرایطی برای بررسی وضعیت نزد بهترین دکتر درمان ترک پوستی در ایران بروید.
  4.  اگزما: اگزما یکی دیگر از بیماری‌ های پوستی است که در نتیجه‌ آن قرمزی و خارش بیش از حد سطح پوست را به دنبال دارد. این بیماری در قسمت‌ های مختلف بدن به خوبی دیده می‌ شود؛ اما در نواحی پشت زانو، دست، صورت و بازو بسیار شایع‌ تر است. در بیماری اگزما پوست بیش از اندازه خشک شده و ترک‌ های آن نیز به وضوح بر روی سطح پوست قابل مشاهده می‌ باشند و یکی از نشانه‌ های اصلی اگزمای پوستی پوسته پوسته شدن سطح پوست، تاول زدن و خارش شدید است.
  5. دیابت نوروپاتی: یکی از عارضه‌ شایع افراد دیابت نوع 1 و نوع 2 پاشنه‌ های ترک خورده است که ما این موضوع را می‌ توانیم در تمام بیماران دیابتی مشاهده کنیم. این بیماران که با بیماری نوروپاتی دیابتی یا آسیب عصبی ناشی از دیابت مواجه هستند، سلامتی پوست خود را از دست می‌ دهند. یعنی اعصاب بدن قابلیت کنترل کردن رطوبت پوست را نداشته و خشکی و در نتیجه ترک خوردگی ایجاد می‌ گردد. به ویژه از روی پاها که از دیگر علائم آن می‌ توانیم به بی‌ حسی در قسمت دست، مچ پا و درد پا اشاره کنیم.

درمان ترک پوستی با روش های پزشکی

یکی از راهکارهای موثر درمان ترک پوستی از طریق ارائه‌ تکنیک‌ های جدید پزشکی می‌ باشد. از جمله این تکنیک‌ های موثر پزشکی می‌ توانیم به موارد لیست شده در قسمت پایین اشاره کنیم:

لایه برداری پوست: یک راه حل ساده برای آن دسته از افرادی که مدام این سوال را از خود می‌ پرسند که برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ روش لایه برداری است. لایه برداری ترک‌ های قرمز روی پوست را با تراشیدن سطح پوست از بین می‌ برد. یعنی در این روش سلول‌ های مرده‌ پوست جدا شده و سلول‌ های جدیدی رشد می‌ کند. لایه بردارهای شیمیایی تاثیرات مشابهی با این روش دارند که به جداسازی لایه‌ های مرده‌ پوست و ترمیم پوست جدید می‌ پردازند. البته استفاده‌ زیاد از این روش می‌ تواند خشکی پوست را به همراه داشته باشد که در کنار آن حتما شما باید از کرم مرطوب کننده‌ مناسب به طور مستمر استفاده نمایید.

میکرودرمی: یکی از تکنیک‌ های جدید و راهکارهای نوین در جهت درمان پوست‌ های آسیب دیده و ترک خورده میکرودرم است. این روش کم تهاجمی به کاهش ظاهر ترک‌ های پوستی می‌ پردازد. در طی جلسات متعدد که توسط پزشک تعیین می‌ شود انجام گشته و با توجه به نوع ترک پوستی، عمر و گستردگی آن پزشک متخصص نوبت‌ های شما را تعیین می‌ کند.

میکرودرم، اپیدرم روی پوست را مورد هدف قرار داده و در نتیجه به ترشح پوست کلاژن پرداخته و پوست را سفت و کشیده می‌ نماید. در این روش درمانی تمامی سلول‌ های مرده از سطح پوست جدا می‌ شوند و پس از چندین جلسه ترک‌ های پوستی به سختی قابل دیدن خواهند بود. در طول این درمان ممکن است پوست شما خشک شود و به علت تراشیده شدن قرمزی هایی ایجاد می‌ شود که جای هیچ گونه نگرانی نیست و در طی 24 ساعت پوست شروع به ترمیم کردن می‌ کند و تمام این علائم از بین می‌ رود.

برخی از انواع درمان های ترک پوستی عبارتند از:

💎لیزر لیزردرمانی اولین و رایج‌ترین روشی است که برای رفع ترک پوستی از آن استفاده می‌شود. با نفوذ اشعه‌های لیزر به پوست، لایه‌های پوستی بازیابی شده و با تحریک بافت‌ها و افزایش تولید ملانین، تقریباً ترک‌ها بی رنگ می‌شوند.
❤️جراحی گاهی اوقات افراد برای ازبین‌بردن هر چه بیشتر و مؤثرتر ترک‌های پوستی، خصوصاً انواع ترک‌های پوستی قدیمی و بسیار عمیق گزینه جراحی زیبایی را انتخاب می‌کنند. طی جراحی پوست ناحیه ترک‌خورده کشیده خواهد شد و با کشش آن، ترک‌ها ناپدید می‌شوند.
✅مزوتراپی در روش دیگری که برای درمان و بهبود اثر ترک‌های پوستی از آن استفاده می‌شود، مواد مخصوص درمان استریاها از طریق تزریق مستقیم به پوست، با تحریک کلاژن‌سازی به بهبود ترک پوستی کمک می‌کنند که به این روش مزوتراپی می‌گویند.
⚡لایه برداری پوست طی این روش پزشک در روشی به نام تراشیدن، سلول‌های سطحی و مرده پوست را جدا می‌کند و به این طریق سعی در کم‌کردن اثر ترک‌های پوستی دارد.

لیزر درمانی: یکی دیگر از معمول‌ ترین روش‌ ها برای از بین بردن ترک‌ های پوستی لیزر درمانی است. در این روش لیزرها با اشعه‌ ای که دارند، به سطح پوست نفوذ کرده و باعث بازسازی آن می‌ گردد. این روش با تحریک کردن بافت‌ های اطراف ترک‌ های پوستی باعث بهبود آن ها می‌ شود. لیزر ترابی یک روش بسیار سریع است که به تحریک ملانین و رنگ دانه‌ های پوست پرداخته و سلول‌ های رنگدانه در ترک‌ های پوستی به مرور کاهش پیدا می‌ کنند. این درمان مفید است ولی به بیش از یک جلسه نیاز دارد.

جراحی زیبایی: اگر تمامی روش‌ های گفته شده برای شما ناموفق گردید، پزشک جراحی زیبایی را که نسبت به سایر روش‌ های دیگر گران‌ تر است، پیشنهاد می‌ دهد. جراحی یک درمان قطعی برای ترک‌ های پوستی محسوب می‌ شود که به طور کاملا دائم ترک‌ ها را از بین می‌ برد. ابدومینوبلاستی یک روش جراحی است که در جهت از بین بردن ترک پوستی نبوده؛ بلکه پوست و چربی اضافه را حذف می‌ کند. در این روش پوست شما کشیده‌ تر و مستحکم‌ تر به نظر می‌ رسد.

درمان‌ های موضعی: یکی از ساده‌ ترین روش‌ هایی که اگر شما به پزشک متخصص پوستی برای درمان ترک‌ های پوستی مراجعه کنید، تجویز می‌ نماید درمان‌ های موضعی یعنی استفاده ازکرم و پمادهای پوستی است که جزو راه‌ های بسیار ارزان در جهت کاهش ترک پوستی محسوب می‌ گردد. شما باید به صورت منظم، پیاپی و طولانی مدت به مالش دادن این کرم‌ ها بر روی سطح مورد نظر بپردازید تا در اثرگذاری آن موفق شوید. با استفاده از کرم‌ های موجود در سطح بازار تا حد زیادی این ترک‌ ها کاهش پیدا می‌ کند.

درمان ترک های پوستی در طب سنتی

علاوه بر بهره بردن برای درمان ترک پوستی از راهکار پزشکی افراد می‌ توانند از درمان‌ های طب سنتی نیز استفاده کنند. تحقیقات نشان داده طب سنتی یکی از روش‌ های بسیار عالی و شگفت‌انگیز در درمان بسیاری از بیماری‌ ها است که این علم برای ترک‌ های پوستی نیز راهکارهای متفاوتی ارائه داده که می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. ویتامین آ: ویتامین آ یکی از مهم‌ ترین ویتامین‌ های موجود سطح بدن برای جوان سازی پوست است. در بسیاری از کرم‌ های پوسی نیز این ویتامین به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار گرفته است. طب سنتی ویتامین آ را به شما برای درمان این مشکل زیبایی معرفی کرده که می‌ توانید به صورت قرص آن را مصرف کنید و یا از رژیم لاغری و غذایی غنی از مواد مغزی همچون هویج، سیب زمینی شیرین که سرشار از ویتامین آ هستند، استفاده کنید.
  2. آلوئه ورا: آلوئه ورا به طور طبیعی خاصیت ترمیم کنندگی دارد و قرار دادن آن بر روی سطح پوست می‌ تواند به بهبود ظاهر و همچنین درمان ترک‌ های پوستی بپردازد. آلوئه ورا سبب نرم شدن و لطیف سازی پوست شده که پس از استفاده از آن به صورت روزانه بهتر است، دوش بگیرید.
  3. روغن نارگیل: روغن نارگیل با خاصیت بازسازی که دارد به بهبود ترک‌ ها و ترمیم کردن سطح پوست می‌ پردازد. اگر آلرژی ندارید، طب سنتی روغن نارگیل را به عنوان یک ماده کاملا ایمنی برای شما در نظر می‌ گیرد.
  4. سنتلا: سنتلا گیاهی بسیار محبوب و منحصر به فرد در محصولات زیبایی کره‌ ای به حساب می‌ آید. این گیاه که در بسیاری از کرم‌ های پوستی و زیبایی مورد استفاده قرار می‌ گیرد، به عنوان درمان اسکار یا کمک به آرامش و ترمیم سطح پوست استفاده می‌ شود. کرم‌ های سیکا در ایالات متحده بسیار محبوب بوده و جزو محصولات گران قیمت نیز محسوب می‌ گردند.
  5. شکر: شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از افراد از شکر برای تراش دادن پوست خود و میکرودرم استفاده می‌ نمایند. در این روش می‌ توانید مقداری از شکر و با یک مایع لطیف کننده همانند روغن نارگیل یا بادام مخلوط کرده تا حالت شن مرطوب به دست بیاید. سپس کمی آبلیمو به آن اضافه کنید و آن را بر روی سطح پوست خود بمالید. چند بار در هفته این روش را در پیش بگیرید و سپس به حمام بروید تا نتیجه‌ آن را ببینید.

برای درمان پوستی چه کنیم؟

راهکارهای موثر درمان ترک پوستی به روش خانگی

برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به یک سری از اقدامات خانگی اشاره کنیم که اگر شما این روش‌ ها را به طور مداوم انجام دهید به خوبی می‌ توانید نتایج آن را مشاهده کنید. شما در خانه و با استفاده از موادی که به راحتی در دسترستان قرار دارد، ترک‌ های پوست خود را تا حدود زیادی محدود می‌ کنید. در ادامه با ما همراه باشید:

  • ماسک سفیده‌ تخم مرغ: جالب است بدانید که سفیده‌ تخم مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین و آمینو اسید می‌ باشد. این ماسک نه تنها کشیدگی‌ های سطح پوست شما را کم رنگ‌ تر می‌ کند؛ بلکه یک پوست بسیار سفت و سختی را نیز برایتان به ارمغان می‌ آورد. با توجه به اینکه بسیاری از افراد به دلیل از دست دادن رطوبت دچار پوست‌ های مستعد کشیدگی هستند، سفیده‌ تخم مرغ خاصیت ضد خشکی و مرطوب کنندگی بسیار عالی را به همراه دارد.
  • سیب‌ زمینی: این ماده از آنزیم‌ های روشن کننده‌ پوست برخوردار بوده و به خوبی می‌ تواند به بهبود جای زخم‌ ها، لک‌ های موجود بر روی پوست و ترک‌ های پوستی بپردازد. به همین خاطر تحقیقات نشان داده که زخم‌ های ایجاد شده در لایه‌ درم پوست با استفاده‌ منظم از سیب‌ زمینی به راحتی قابل التیام هستند. برای استفاده از این روش یک سیب زمینی رنده شده را که آب آن را با فشار داده اید، به خوبی گرفته‌ و روی جای زخم و ترک پوستی خود قرار دهید و اجازه دهید 30 دقیقه باقی بماند. پس از خشک شدن پوست خود را با آب بشویید تا نتیجه‌ آن را مشاهده کنید.
  • روغن تراپی: یکی دیگر از موثرترین روش‌ های خانگی استفاده از روغن است. روغن تراپی در رفع ترک‌ های پوستی نقش بسیار موثری دارد. در بازار انواع روغن‌ های گیاهی و محصولات طبیعی یافت می‌ شود که همگی به کلاژن‌ سازی پوست کمک وافری کرده و زخم‌ ها را نیز التیام می‌ بخشند. روغن‌ ها با خاصیت اسید چربی که دارند، رطوبت پوست بدن را حفظ کرده و پوست شما را از بروز عارضه‌ هایی همچون علائم کششی حفظ می‌ نماید. حتی می‌ توانید در دوران بارداری نیز برای جلوگیری از ترک‌ های روی پوست شکم از روغن به طور مستمر استفاده کنید.
  • تغذیه سالم: تغذیه‌ سالم نقش بسیار بالقوه‌ ای بر روی سلامت پوست و ترمیم ترک‌ های شما دارد. مطمئن شوید که در طول روز به اندازه‌ کافی آب می‌ نوشید؛ زیر آب به حفظ رطوبت پوست شما کمک بسیار وافری کرده و فرآیند ترمیم ترک‌ ها را نیز انجام می دهد. در رابطه با تغذیه سالم نیز باید بگوییم که با مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ ها و مواد مغذی سلامت پوست خود را حفظ کرده و به ترمیم سطح پوست کمک شایانی می‌ نمایید.

نگاهی بر انواع ترک های پوستی

در این مقاله در رابطه با سوال برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟ پاسخ داده شد. حال می‌ خواهیم به انواع ترک‌ های پوستی اشاره کنیم که بسیاری از آن ها را بر روی سطح بدن خود می‌ توانیم مشاهده کنیم. ترک‌ های پوستی به دو دسته تقسیم می‌ شوند:

  • ترک‌ های رنگی: ترک‌ های رنگی جزو آن دسته از ترک‌ هایی هستند که به علت کشیدگی بیش از حد پوست‌ ها در مناطقی که از الاستیسیته کمتری برخوردار است، ایجاد می‌ گردند. این ترک‌ ها معمولا به رنگ قرمز و یا بنفش هستند که با گذر زمانی تغییر رنگ داده و صورتی می‌ شوند. علت‌ های متفاوتی در ایجاد ترک های رنگی دخیل هستند که می‌ توانیم به بارداری، تغییرات هورمونی و تغییرات ناگهانی وزن اشاره کنیم. شما می‌ توانید انواع ترک‌ های رنگی را در شکم، پهلو ها، سینه و ران های خود مشاهده نمایید که برای درمان آن معمولا پزشکان روش‌ های لیزر درمانی، میکرونیدلینگ و استفاده از ویتامین E و A را پیشنهاد می‌ نمایند.
  • ترک‌ های عمقی: دومین ترک‌ هایی که به دلیل شکستگی الیاف پوست و کاهش الاستیسیته در سطح پوست ایجاد می‌ گردند، ترک‌ های عمقی هستند. این ترک معمولا در قسمت‌ هایی از بدن که از پوست‌ های نازک‌ تر برخوردار هستند، مانند زیر چشم، شکم، سینه و زانو دیده شده و بیشتر نیز در اثر تمرینات ورزشی خود را نشان می‌ دهند. افزایش وزن ناگهانی و دوران نوجوانی از جمله دلایل ایجاد ترک‌ های عمقی می‌ باشد. رنگ این ترک به رنگ قرمز و بنفش بوده که با گذر زمان به سفید تبدیل می‌ شوند. از جمله راهکارهای درمانی ترک‌ های عمقی می‌ت وانیم به کرم یا مواد مرطوب کننده و تقویت کننده‌ حاوی الاستیسیته و میکرونیدلینگ و لیزر اشاره کنیم.

برای درمان پوستی چه کنیم؟

پیشگیری از ترک های پوستی در دوران بارداری

همه‌ ما به خوبی می‌ دانیم که یکی از شایع‌ ترین علت‌ های بروز ترک‌ های پوستی در زنان، حاملگی می‌ باشد. در حقیقت بخش عظیمی از ترک ها که شامل ترک‌ های عمقی به رنگ قرمز در نواحی شکم، دور شکم، پهلوها، ران و حتی سینه‌ ها است، بارداری می‌ باشد. میزان این ترک‌ ها در بسیاری از افراد مختلف بوده و متناسب با سن و شاخص توده‌ بدنی به وجود می‌ آید. از جمله راهکارهای درمانی برای ترک پوستی دوران حاملگی می‌ توانیم به روش‌ های متعددی جهت رساندن رطوبت به پوست اشاره کنیم.

در حقیقت شما جهت جلوگیری از ترک خوردن شکم در دوران بارداری می‌ توانید از روغن‌ های متنوعی از جمله زیتون، آرگان، نارگیل و … جهت ایجاد انعطاف و الاستیسیته پوست استفاده نمایید. پیشنهاد می‌ کنیم، پوست های خود را به وسیله‌ روغن‌ ها هر روز ماساژ دهید تا خون جریان پیدا کرده و انعطاف پوست نیز افزایش پیدا کند. مصرف کردن مواد غذایی حاوی ویتامین C و E، روغن‌ های اسید چرب ضروری، آب و پروتئین‌ ها در این دوران اهمیت بسیار بالایی برای حفظ سلامت پوست شما دارد. مسلما اضافه وزن بیش از حد دوران بارداری بر روی سلامت پوست تاثیرات می‌ گذارد؛ اما شما می‌ توانید با انجام دادن تمامی این راهکارها به پیشگیری از ترک‌ های بیش از حد بپردازید.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را برای درمان ترک پوستی چه کنیم؟  آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (30 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا