ارتوپدی

چرا پاها شب ها درد می کنند؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله به شما عزیزان را مطالبی در مورد این که چرا پاها شب ها درد می کنند؟ را ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید. شب ها در حالی که آرام می خوابیم، ناگهان درد عمیق و عجیبی در پای خود احساس می کنیم و گاهی این درد آنقدر زیاد می شود که خوابمان را از دست می دهیم. شاید بعد از مدتی درد پاها قطع شود اما تا چند ساعت اثرات آن را در پاهای خود احساس خواهیم کرد که به شدت تجربه تلخی است و در صورت تداوم باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

چرا پاها شب ها درد می کنند؟

پاها یکی از فعال ترین اعضا بدن هستند که هر روز افراد را از مکانی به مکان دیگر منتقل می کنند. بنابراین عضو مهمی از بدن است که نیاز به مراقبت ویژه دارد، اما با وجود این، معمولا تا زمانی که درد در آن عضو احساس نشود، نادیده گرفته می شود. همه ما به دنبال راه حلی برای خلاص شدن از شر این نوع درد در هنگام تشدید درد پا بوده و به غیر از این دیگر برای چکاپ پا به پزشک مراجعه نمی کنیم. گرفتگی و درد عضلانی ساق پا یکی از بد ترین و همچنین رایج ترین علل درد پا در شب است که به عنوان گرفتگی عضلات ساق کنترل نشده نیز شناخته می شود. گرفتگی عضلات پا یا گرفتگی در شب می تواند در هر جایی از عضلات ساق پا رخ دهد، اما بیشتر در عضلات پا این درد آغاز شده و افراد را اذیت می کند.

عضلات سفت و منقبض شده ساق پا باعث ناراحتی یا درد متوسط ​​تا شدید در آن قسمت می شود و خواب راحت را برای بیمار دشوار می کند. شایع ترین علل درد ساق پا، از زانو به پایین شامل کاهش میزان اکسیژن در بافت ها یا ایسکمی، سیاتیک، نوروپاتی، کاهش جریان خون شریانی به دلیل تنگ شدن عروق پا، لخته شدن خون در شریان پا، تنگی کانال نخاعی، التهاب و عفونت های پوستی در پاها، ضربه شدید به قسمت پایین زانو، وجود رگ های واریسی، فعالیت بدنی بیش از حد و نامنظم و بورسیت زانو می باشد.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف برخی مواد خوراکی حاوی پتاسیم، سدیم و منیزیم می تواند به پیشگیری، کنترل و درمان پا درد شبانه افراد در سنین مختلف کمک کند. اگر درد پای شما به دلیل آسیب یا استفاده بیش از حد از آن باشد، معمولا با استراحت کافی و سرما درمانی قابل درمان و کنترل می باشد و در این صورت از فعالیت هایی که می تواند درد پای شما را بدتر کند، خودداری کنید و پیاده روی با سرعت آهسته انجام دهید. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر پا درد در تهران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف کنید.

چرا پاها شب ها درد می کنند؟

دلایل اصلی پا درد شبانه

دلایل اصلی پا درد شبانه به شرح زیر است:

  • کرامپ: این زمانی است که ماهیچه ها به طور ناگهانی منقبض شده و درد معمولا در ساق پا شروع می شود، اما ناگهان و به سرعت از بین می رود. در هر صورت باید بدانید که چرا پاها شب ها درد می کنند؟ و اطلاعات خود را کامل کنید.
  • عفونت: زخم ها یا تاول های عفونی نیز می توانند ناحیه پا را قرمز، متورم و گرم کنند و همچنین ممکن است تب داشته باشید و به طور کلی احساس ناراحتی کنید.
  • آسیب به مفاصل، استخوان ها یا ماهیچه های اطراف: عضلات اطراف، رباط ها و تاندون ها می توانند گره های کوچکی ایجاد کنند که بسیار آزار دهند خواهد بود. درد در پشت ساق می تواند از مشکلات مفصلی در پشت یا نشات گرفته باشد و مشکلات سیاتیک، مچ پا، زانو یا لگن نیز ممکن است تا موجب درد پا شود. در این صورت می توانید برای درمان به بهترین دکتر فیزیوتراپی در تهران نیز مراجعه نمایید.
  • مشکلات عروق خونی مانند لخته شدن خون، ترومبوز ورید عمقی یا گردش خون ضعیف: ممکن است تورم، فشار، حساسیت یا رنگ پریدگی در پاهای خود احساس کنید.
  • وریدهای واریسی: درد ناشی از این بیماری می تواند شدید، ضربان دار یا سوزان باشد. ممکن است احساس سنگینی، گرفتگی یا بی قراری در پاها، تورم در مچ پا، تیره شدن پوست روی رگ ها و خارش در آن نقطه از بدن را داشته باشید.
  • سندرم کمپارتمان: درد شدید است و با کشش پا بدتر می شود و ممکن است پوست احساس گزگز، سوزش یا بی حسی داشته باشد و همچنین پوست آن ناحیه رنگ پریده و سرد به نظر برسد.
  • دردهای رشد در کودکان: کودک اغلب در شب احساس درد یا سوزش در عضلات ران، ساق پا یا کل ساق را احساس کند. پا درد همچنین می تواند نشانه ای از بیماری های سخت و دردهای پیچیده مانند روماتیسم و ​​نقرس باشد.

انواع درد پا در شب

پا درد شبانه انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی ان ها خواهیم پرداخت:

  • نوروپاتی محیطی یا درد عصبی: عملکرد سیستم عصبی محیطی جا به جایی اطلاعات از مغز و نخاع به سایر قسمت های بدن است. این سیستم عصبی می تواند به دلایل مختلفی مانند ضربه، مسمومیت، عفونت، دیابت یا مشکلات ژنتیکی صدمه ببیند. گاهی این درد در روز بروز نمی کند و فقط در شب این درد در ساق پا احساس می شود.
  • گرفتگی عضلات: اغلب، 60٪ از بزرگسالان از گرفتگی عضلات در شب رنج می برند. در هنگام خواب، در صورت چرخش های ناگهانی، بی قراری یا حرکات خاص بدن، عضلات پا دچار انقباض و درد شدید می شوند. گاهی اوقات این اسپاسم عضلانی حتی بدون حرکت پا در هنگام خواب ایجاد می شود.
  • التهاب عضلات یا تاندون ها: در شب، عضلات پا استراحت می کنند. اگر شب و موقع خواب درد در عضلات پای خود احساس کردید، می تواند به دلیل آسیب و التهاب تاندون ها باشد که در چنین حالتی، پا درد طبیعی نیست و برای رفع مشکل باید با پزشک مشورت کنید.
  • شکستگی پا: شکستگی استخوان باعث درد پا در روز و شب می شود و تقریبا همیشگی است. اما این درد در شب، زمانی که پا در حالت استراحت است، افزایش می یابد.
  • مشکلات شریان: بیماری شریان محیطی یا PAD نوعی بیماری گردش خون محسوب می شود. در این بیماری به دلایل مختلف رگ ها مسدود شده و در نتیجه گردش خون مختل می شود. سطح بالای چربی و کلسترول باعث انسداد و رسوب در رگ ها می شود که مشکلات شریان پا بیشتر در افراد سیگاری، افراد چاق، افراد مسن، دیابتی ها، بیماران قلبی عروقی و افراد با سطح کلسترول بالا رخ می دهد و به شدت افزایش می یابد.
  • رگ واریسی: رگ هایی که خون را از بافت های بدن به قلب می برند ورید نامیده می شوند. گاهی به دلایل مختلف بدن این رگ ها نازک می شود که نازک شدن بدنه رگ باعث لخته شدن خون می شود و جریان خون را از حالت اولیه دور می کند و در این حالت رگ ها متورم و پیچیده می شوند.
  • بارداری: پا درد در شب در بین زنان باردار بسیار شایع بوده و مادران از این مشکل بسیار رنج می برند. علت پا درد شبانه در این دسته از افراد فشار و وزن اضافی است که در طول روز متحمل می می شوند و همچنین در دوران بارداری، وزن رحم به وریدهای پا فشار می آورد که وظیفه انتقال خون را بر عهده دارند.

انواع درد پا در شب

رژیم غذایی برای پیشگیری از پا درد

شما عزیزان برای پیشگیری از پا در در شب از روش های زیر استفاده کنید:

  • آووکادو: آووکادو میوه ای غنی از مواد مغذی است که از انقباض عضلات پیشگیری خواهد کرد. این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است، دو ماده معدنی که به عنوان الکترولیت در بدن عمل می کنند و نقش مهمی در سلامت عضلات دارند.
  • هندوانه: یکی از دلایل پا درد شبانه ممکن است کم آبی بدن باشد. عملکرد صحیح عضلات انسان نیاز به آبرسانی کافی دارد. کم آبی توانایی سلول های عضلانی برای انقباض را با اختلال مواجه کرده و باعث ایجاد یا بدتر شدن گرفتگی می شود.
  • آب قلم و ماهیچه: اگر استخوان یا قلم گاو را در آب بجوشانید، آب قلم یا آبگوشت غلیظ دریافت می کنید که یک بمب انرژی بوده و استخوان ها را تقویت می کند. شما عزیزان برای افزایش ارزش غذایی و طعم این غذای مقوی می توانید از انواع ادویه ها، گیاهان دارویی و سرکه سیب استفاده کنید.
  • سبزی چغندر: منظور از سبزی چغندر همان برگ های سبز چغندر است. شما عزیزان می توانید این سبزی مغذی را برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و درد پا استفاده کرده و درد پا شبانه خود را تسکین دهید. حدود 144 گرم سبزی چغندر بیش از 20 درصد از مصرف روزانه کلیسیم، پتاسیم و منیزیم را به بدن می رساند.
  • ماهی سالمون: ماهی سالمون منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم و سایر مواد مغذی هستند که برای جلوگیری از درد شبانه پا و انقباض عضلات نیز بسیار مفید هستند. خوردن این ماهی به تولید سلول های خونی سالم، اکسیژن رسانی به ماهیچه ها و بهبود گردش خون کمک می کند.
  • ساردین: این ماهی کوچک حاوی مواد مغذی زیادی مانند کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم، منیزیم و ویتامین D است. ساردین همچنین سرشار از سلنیوم است که نقش اساسی در عملکرد صحیح عضلات دارد که کارشناسان مصرف آن را به شدت توصیه می کنند.

درمان خانگی پا درد شبانه

شما عزیزان برای درمان پا دردهای شبانه می توانید روش های خانگی زیر را امتحان کنید:

  • پای خود را ماساژ دهید: مالش عضله آسیب دیده می تواند موجب تسکین آن شود. از یک یا هر دو دست برای مالش دادن و شل کردن عضله استفاده کنید.
  • حرکات کششی: اگر گرفتگی عضله در پای شما است، پای خود را صاف کرده و استراحت کنید. در این صورت پای خود را خم کنید تا به سمت شما بالا بیاید و انگشتان پا به سمت شما باشند.
  • روی پاشنه پا راه بروید: این کار ماهیچه های جلوی ساق پا را فعال می کند و به آن کمک می کند تا تسکین یابد.
  • اعمال گرما: گرما می تواند عضلات منقبض را شل کند. یک حوله گرم، ظرف آب گرم یا دستمال گرم کننده را روی ناحیه آسیب دیده قرار داده و مالش دهید و همچنین حمام یا دوش آب گرم نیز کارساز خواهد بود.
  • مصرف مسکن: اگر بعد از آن پایتان درد گرفت، مسکن بدون نسخه مصرف کنید. در این صورت داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) و ناپروکسن (Aleve) می‌ توانند به تسکین درد شما کمک کند.
  • مصرف زیاد مایعات: مایعات به ماهیچه ها اجازه می دهند تا به طور طبیعی عمل کنند. شاید بهتر باشد تا مصرف مایعات خود را بر اساس عواملی مانند آب و هوا، سن، سطح فعالیت و داروهایی که استفاده می کنید، تنظیم کنید.

لازم است بدانید که کفش های راحت و ارگونومیک بپوشید و از کفش های پاشنه بلند خودداری کنید، قبل از خواب حرکات کششی انجام دهید، ورزش های آبی را انجام دهید تا ماهیچه های پا رشد کنند، طب سوزنی را امتحان کنید زیرا به رفع سفتی عضلات پا کمک می کند.، شاه بلوط هندی را مصرف کنید زیرا به بهبود گردش خون در بدن و پاها کمک می کند و همچنین از نشستن زیاد و طولانی مدت، نشستن در وضعیت اشتباه، فشار بیش از حد به عضلات پای پرهیز کنید.

درمان خانگی پا درد شبانه

کلام آخر

پا دستگاه بسیار پیچیده ای است که از 26 استخوان، 33 مفصل و بیش از 100 تاندون تشکیل شده است. مانند بقیه بدن، پاها نیز به چکاپ سالانه و مراقبت نیاز دارند، به خصوص اگر تمام روز روی پا هستید. درد پا می تواند از هر قسمتی از پا، از کف پا تا تاندون آشیل که در پشت پاشنه قرار دارد، منشاء بگیرد. بیشتر دردهای خفیف ساق پا به خوبی با درمان های خانگی قابل درمان می باشد، اما زمان بسیار طولانی لازم دارد. شما عزیزان در صورت نیاز باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با چرا پاها شب ها درد می کنند؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (6 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =

دکمه بازگشت به بالا