عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری💎【سال1403】❤️
آیا از عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری مطلع هستید؟ آیا می دانید دخانیات چه آسیب های جدی برای جنین و مادر به همراه دارد؟ اگر شما تا به حال برای حفظ سلامتی خودتان نتوانسته اید، انگیزه کافی جهت ترک سیگار به دست آورید، برای حفظ سلامتی فرزندتان هم که شده باید سیگار کشیدن را ترک کنید. تاثیر دخانیات برای سلامتی انسان ها برای همه به وضوح قابل مشاهده می باشد. حال در این مقاله ما قصد داریم تاثیر دخانیات بر سلامت جنین را نیز مورد بررسی قرار بدهیم. طبق گزارشاتی که از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها به دست آمده، حدود 13 درصد از زنان در 3 ماه اول بارداری سیگار می کشند. به نظر شما سیگار کشیدن در زمان بارداری چه پیامدهای مادام العمری برای کودک دلبند شما دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید.
علت مصرف سیگار در زنان باردار
همه ما می دانیم که بارداری یکی از سخت ترین دورانی است که مادران آن را در طول زندگی تجربه می کنند. این دوران نیز مشکلات خاص خود را دارد و اگر نتوانیم بر احساسات و عواطف خود غلبه کرده و مراقب وضعیت سلامت خود و کودکمان باشیم، با عوارض ناهنجاری در طول این دوران روبرو خواهیم شد. متاسفانه باید بگوییم بسیاری از مادران باردار با عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری آشنایی و تجربه ای نداشته و در این دوران سخت به سمت سیگار کشیدن روی می برند.
سیگار ماده ای است که چه در دوران بارداری و قبل از اقدام به بارداری و چه در دوران شیردهی می تواند تاثیرات مخرب خود را بگذارد. گاهی اوقات علت سیگار کشیدن در مادران باردار طی این دوران رسیدن به آرامش است. بسیاری از بانوان در این دوران سخت معمولا دچار استرس و اضطراب فراوانی شده و جهت کاهش درد و رهایی از فکرهای ناهنجار به سراغ نیکوتین می روند. نیکوتین یک ماده آرام بخش و اعتیادآور است که معمولا زنان باردار برای آرام کردن خود دست به آن می زنند؛ اما طبق نظریه کارشناسان و متخصصان آرامشی که سیگار به افراد می دهد، کاملا یک موضوع موقتی بوده و پس از مدت کوتاهی فرد دوباره به همون حالت قبلی خود باز می گردد.
به همین خاطر باید بگوییم، سیگار هیچ گونه ارزشی در مقابل دیدن عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری ندارد. در کل سیگار هیچ گونه فایده ای جزء ضرر زدن نداشته و به راحتی می تواند زندگی شما و فرزندتان را به خطر بیندازد. یکی از مهم ترین عوارض سیگار کشیدن در این دوران که حتما باید جدی تلقی شود، خطر مرگ در اثر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد می باشد. در این باره می توانید با بهترین دکتر زنان در تهران هم مشورت کنید.
عوارض سیگار کشیدن قبل از اقدام به بارداری
اگر شما زوجی هستید که قصد دارید قبل از اقدام به بارداری سیگار کشیدن را ترک کنید، مطمئنا با عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری کاملا آشنا هستید؛ اما آیا می دانید که سیگار مصرف کردن به سرعت می تواند بر روی قدرت باروری و همچنین سلامت اسپرم مردان اثر بگذارد. طبق تحقیقاتی که انجمن آمریکایی طب تولید مثل به انجام رسانده اذعان دارد، افراد سیگاری اعم از مرد و زن تقریبا 3 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری از مشکلات ناباروری رنج می برند. مطالعات انجام شده نشان می دهد که سیگار بر روی اسپرم و همچنین دستگاه تولید مثل زنان آثار مخربی را به همراه داشته و علاوه بر اینکه یک عامل جهت ایجاد بیماری سرطان می باشد، می تواند مانع از باروری مردان و زنان گردد.
حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز به همان اندازه و شاید حتی بیشتر عوارض را با خود به دنبال دارد. بنابراین توصیه می کنیم، اگر شما قصد بارداری دارید تا حد امکان از سیگار و یا مکان هایی که دود سیگار در آنجا وجود دارد دوری کنید. معمولا سیگار کشیدن از مقادیر زیاد بالای کادمیوم و سرب برخوردار است که آن را وارد بدن انسان ها کرده و این مواد جزو فلزاتی هستند که موجب کاهش باروری می گردند و به همین خاطر میزان سرب در افراد سیگاری به طرز وحشتناکی بالا بوده و این افراد قادر به بچه دار شدن در آینده ای نزدیک نخواهند بود. بنابراین از همین حالا سیگار کشیدن را کنار گذاشته و به فکر سلامتی خود باشید تا بتوانید بارداری سالمی را تجربه کنید. برای ایجاد انگیزه می توانید از بهترین دکتر زنان در ایران نیز کمک بگیرید.
5 عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری
اگر با سیگار کشیدن به سلامتی خودتان نمی اندیشید، قطعا سلامتی کودکتان برای شما کافی می باشد. در ادامه به یک سری از عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری می پردازیم تا آگاه شوید که سموم موجود در سیگار چه آسیبات وحشتناکی را می توانند برای شما و فرزندتان در پی داشته باشند. از جمله مهم ترین این عوارض عبارتند از:
- سقط جنین: از دست دادن فرزند در دوران بارداری برای همه ما یک اتفاق غم انگیز است. سقط جنین در 3 ماهه اول بسیار شایع بوده و مادر در این ماه ها باید همواره توجهات لازم به خود و کودک خود را داشته باشد. سیگار کشیدن احتمال سقط جنین یا به دنیا آمدن بچه مرده را دو برابر افزایش می دهد؛ زیرا این مواد شیمیایی خطرناک مانند نیکوتین که در سیگار وجود دارد، وارد بدن مادر و در نهایت جنین شده و مشکلاتی را در کند شدن روند رشد جنین به همراه می آورد که در نتیجه سقط جنین را به دنبال خواهد داشت.
- جدا شدن زودرس جفت: جفت همانند یک طناب حیاتی است که مادر و فرزند را به یکدیگر متصل کرده و مواد مغذی و اکسیژن لازم را به جنین می رساند. یکی دیگر از ناهنجاری های سیگار کشیدن در دوران بارداری جدا شدن زودرس جفت از جنین است. زمانی که جفت از جنین قطع شود، مادر دچار خونریزی های شدیدی شده و زندگی هر دو با خطر تهدید می گردد. هیچ گونه جراحی نیز برای اتصال جفت وجود ندارد و پزشک در این زمینه نمی تواند کمکی به شما و یا فرزندتان بکند.
- تولید نوزادان نارس: همه مادران باردار یک زمان مشخصی برای تولد فرزندانشان دارند؛ اما آن دسته از مادرانی که به استعمال سیگار در دوران بارداری می پردازند، تاریخ مشخصی نداشته و می توانند با زایمان زودرس مواجه شوند. زایمان زودرس به این معنا است که فرزند شما زودتر از زمان مقرر شده متولد شده و می تواند با عوارضی همچون ناتوانایی ذهنی، مشکلات یادگیری و رفتاری، اختلالات بینایی و شنوایی و حتی مرگ روبرو گردد.
- وجود نواقص گوناگون در زمان تولد: مطمئنا همه ما دوست داریم فرزندمان، یک کودک کاملا سالم و بدون هیچ گونه نواقصی باشد؛ اما سیگار کشیدن متاسفانه می تواند باعث نقایص مادرزادی و ایجاد مشکلات در قلب و ساختار قلبی جنین گردد. گاهی اوقات نیز این گونه کودکان با شکاف لب و شکاف کام متولد می شوند. مادری که به مصرف سیگار می پردازد، جنین نمی تواند به دریافت اکسیژن کافی پرداخته و در نتیجه دچار مشکلات تنفسی و ریوی می شود. این کودکان می توانند با ضربان قلب نامنظم، سوراخ قلب و عوامل غیر عادی دیگر متولد گردند.
- جفت سر راهی: از دیگر عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری که می توانیم نام ببریم، جفت سر راهی است. معمولا افزایش خطر به وجود آمدن جفت سرراهی برای مادران باردار بسیار بالا می باشد. جفت به طور طبیعی در بالای رحم رشد می کند. این موضوع باعث می شود که در هنگام زایمان دهانه رحم باز شود؛ اما اگر جفت در قسمت تحتانی رحم بماند و دهانه رحم را کاملا بپوشاند به این وضعیت جفت سر راهی می گوییم که غالبا در این مواقع جفت پاره شده و باعث خونریزی های شدیدی می شود که موجب می گردد، جنین شما از مصرف مواد غذایی حیاتی و همچنین اکسیژن محروم بماند و از بین برود.
عوارض قرار گرفتن در معرض دود در دوران بارداری
تمامی عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری که در قسمت بالا به آن پرداختیم، فقط مربوط به زنانی نیست که به مصرف سیگار می پردازند. متاسفانه اگر شما حتی در معرض دود سیگار نیز قرار بگیرین نیکوتین وارد ریه هایتان شده و می تواند مشکلات فراوانی را در طول دوران بارداری برای شما به همراه داشته باشد. شاید از این موضوع کاملا متعجب باشید که دود چگونه می تواند پس از سوختن از انتهای سیگار آزاد شده و از طریق هوا وارد بدن مادر باردار گردد؛ اما همین دود سوخته شده نیز به مراتب خطرناک تر از دودی است که خود فرد سیگاری آن را استنشاق می نماید.
به همین خاطر اگر شما در خانواده تان با فرد سیگاری زندگی می کنید، باید سریعا جهت نجات زندگی خود و فرزند خود هشدارهای لازم را به او بدهید. از جمله شایع ترین عوارضی که شما می توانید در طول دوران بارداری در زمان استنشاق دود سیگار تجربه بکنید، وزن کم در هنگام تولد جنین، زایمان زودرس و عفونت های مکرر ریه و گوش می باشد. علاوه بر آن خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزادان نیز در این زمینه بسیار بالا است. حتی کودک شما می تواند با حملات آسم و آلرژی پس از به دنیا آمدن در طول زندگی مواجه گردد.
راهکارهای ترک سیگار در دوران بارداری
قاعدتا تصمیم گرفتن برای ترک کردن سیگار در دوران بارداری می تواند برای مادر امری سخت تلقی شود؛ اما مطمئنا نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت. پیشنهاد می کنیم که جهت ترک کردن سیگار در این دوران سخت حتما از یک مشاور و یا روانپزشک کمک بگیرید؛ زیرا شما فرصت زیادی برای آزمون و خطا مطمئنا نخواهید داشت. در این بخش جهت ترک سیگار ما یک سری از راهکارها را پیشنهاد می دهیم که امیدواریم مفید واقع شود:
- بهتر است، محل زندگیتان را از کلیه دخانیات همانند سیگار و قلیان خالی کنید. حتی می توانید برخی از لوازم مربوط به دخانیات را دور بریزید تا در مقابل چشمانتان نباشد.
- همیشه از قرار گرفتن در جمع هایی که به استعمال دخانیات و سیگار می پردازند، خودداری کنید. اگر در مواقع احساسی همانند احساس ترس، استرس یا زمان هایی که رانندگی می کنید، عادت به سیگار کشیدن دارید سعی کنید که در این گونه موقعیت ها قرار نگیرید؛ زیرا حفظ سلامتی جنین امری شوخی بردار نیست.
- بیشتر وقت خود را در طول زندگی با کسانی بگذرانید که سیگار نمی کشند و یا به مکان هایی بروید که سیگار کشیدن در این مکان ها مجاز نمی باشد؛ زیرا همان طور که اشاره کردیم، قرار گرفتن در معرض دود نیز در دوران بارداری آسیبات خود را به همراه دارد.
- افراد می توانند در صورت تمایل جهت دوری از سیگار کشیدن از نعنا یا آدامس نعنا جهت جویدن استفاده کنند. این موضوع می تواند میل شما را نسبت به سیگار کشیدن به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
- سعی کنید، در طول دوران بارداری به هیچ عنوان کافئین مصرف نکنید؛ زیرا کافئین جزو موادی است که اشتیاق شما را برای سیگار کشیدن بسیار بالا برده و موجب می شود که نتوانید ترک راحتی داشته باشید. علاوه بر آن از مصرف الکل نیز خودداری نمایید که آسیبات زیادی با خود به همراه دارد.
- بیشتر سعی کنید، ذهن خود را از سیگار منحرف کرده و به انجام فعالیت های گوناگون بپردازید. می توانید برای فرزند خود خرید کنید، ورزش های دوران بارداری را انجام دهید، پیاده روی کرده یا یک کتاب بخوانید و یا به سایر سرگرمی های مورد علاقه خود بپردازید.
- یک هدف مشخصی را در زندگی برای خود تعیین کنید و برای رسیدن به آن از هیچ تلاشی فروگذار نگردید. به جای اینکه به خرید سیگار بپردازید، می توانید پول آن را برای خرید کودکتان پس انداز کنید. مطمئنا این کار به شما انگیزه می دهد.
کلام آخر
همان طور که در طول این مقاله دریافتیم، مصرف سیگار در دوران بارداری تاثیر مستقیم خود را بر روی سلامت مغز و قلب جنین می گذارد و حتی مادران می توانند با خطر مرگ تهدید شوند. اگر دوست ندارید که فرزندی با نقایص مادرزادی یا وزن کم متولد شود، پیشنهاد می کنیم که چند ماه قبل از اقدام به بارداری حتما سیگار کشیدن را ترک کنید تا متحمل عوارض نابهنجاری نباشید. در این زمینه حتما از متخصص زنان خود و یا یک مشاور حرفه ای کمک بگیرید تا بتواند راهکارهای کلیدی در این حوزه را در اختیارتان قرار دهد.
از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.