ارتوپدی

چه مدت پس از جراحی زانو می توان راه رفت؟✅【سال1403】💎

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد چه مدت پس از جراحی زانو می توان راه رفت؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف کنید. امروزه با زندگی ماشینی و همچنین تغییر سبک زندگی انسان، بیماری ها و مشکلات مربوط به پزشکی نیز متفاوت شده است. زانو یکی از مهم ترین و پیچیده ترین قسمت های بدن است و به دلیل موقعیت مکانی که دارد، مستعد آسیب و آسیب های جدی است که افراد در صورت نیاز باید به پزشک متخصص مراجعه نمایند.

جراحی زانو چیست؟

تعویض مفصل زانو یا جراحی زانو که به آن آرتروپلاستی نیز می گویند، یکی از سخت ترین و شایع ترین جراحی های استخوان در جهان محسوب می شود. افراد جراحی زانو یا آرتروپلاستی را برای کاهش درد زانو و بهبود توانایی و عملکرد مفصل زانو انجام می دهند. در طی این جراحی مفاصل پوسیده یا آسیب دیده مانند استخوان ران، کاسه زانو و ساق پا به طور کامل توسط پزشک متخصص برداشته شده و یک مفصل مصنوعی به جای آن ها تعبیه می شود که پروتز های مصنوعی از نوع فلز، سرامیک یا پلاستیک ضخیم ساخته شده است. تعویض مفصل برای مفاصل مختلف بدن مانند شانه، آرنج و مچ پا استفاده می شود، اما این جراحی عمدتاً برای جایگزینی مفاصل زانو و ران نیز انجام می شود که موجب می شود تا افراد بهبود یافته و به زندگی عادی خود باز گردند.

لازم است بدانید که افراد مختلفی کاندیدا مناسب این جراحی هستند و شامل کسانی که درد مفاصلی آن ها با روش های درمانی مانند فیزیوتراپی، داروها، وسایل ارتودنسی، تزریقات، وسایل کمکی راه رفتن و استراحت بهبود نمی یابد، افرادی که سفتی مفاصل و محدودیت حرکتی آن ها، فعالیت های روزانه آن ها را به طور کامل مختل کرده و به نوعی توانایی لازم را ندارند و همچنین کسانی که تورم و التهاب زانو آن ها با داروها یا ورزش مناسب و فیزیوتراپی بهبود نمی یابد، کاندیدا مناسبی برای این جراحی توسط پزشک متخصص محسوب می شوند.

جراحی زانو دو نوع است که شامل تعویض کامل مفصل زانو انجام می شود و در این جراحی هر سه قسمت مفصل شامل استخوان ران، درشت نی و کشکک تعویض می شود و این یک تعویض جزئی یا تک قسمتی زانو است که در آن استخوان های ناحیه آسیب دیده برداشته می شود. جراحی زانو برای شما عزیزان فواید بسیاری را به همراه دارد که شامل شما می توانید بدون درد یا سفتی مفاصل فعال باشید، شما به راحتی در فعالیت های مختلفی که از آنها لذت می برید شرکت می کنید و بهبود کیفیت زندگی و سلامت کلی می باشد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر تعویض مفصل زانو در تهران مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید.

جراحی زانو چیست؟

دلایل جراحی زانو

انجام جراحی زانو نیاز به دلیل مشخصی دارد که در ادامه مقاله به بررسی دلایل جراحی زانو می پردازیم:

  • اگر زانو درد فرد را از انجام فعالیت های روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و ایستادن و نشستن اذیت کرده و فرد زندگی سختی داشته باشد، لازم است با متخصص ارتوپد مشورت شود.
  • اگر درد در هنگام استراحت یا خواب برای فرد ایجاد شود.
  • اگر بدن بیمار در برابر مصرف دارو مقاومت کند و تورم زانو برطرف نشود، در این صورت می توانید به بهترین متخصص زانو در تهران مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف کنید.
  • اگر درمان های غیر جراحی آرتریت در کنترل درد موثر نباشد. روش های غیر جراحی شامل پی آر پی و تزریق ژل می باشد.
  • تغییرات زیادی در ظاهر زانو ایجاد شود و همچنین پسودارتروز یا تثبیت ضعیف شکستگی های داخل مفصلی که پس از چند سال منجر به ساییدگی و پارگی زانو می شود.

اقدامات قبل از جراحی زانو

اقدامات قبل از جراحی زانو راهی برای جراهی اصولی می باشد که عبارتند از:

  • قبل از جراحی، استفاده از داروها، ویتامین ها و مکمل ها محدودیت دارد، برخی از داروها قبل از جراحی قطع می شوند و برخی دیگر جایگزین آن ها خواهد شد و این به صلاحدید پزشک است، زیرا داروهای ضد انعقاد و ضد التهابی مانند آسپرین باید قبل از جراحی قطع شود.
  • روز قبل از جراحی چیزی نخورید و ننوشید تا خطر بازگشت مواد از معده و حالت تهوع و استفراغ بسیار کم شده و به صفر برسد.
  • به بیماران گفته می شود تا چند هفته قبل از جراحی از عصا یا واکر استفاده کنند تا به آن برای مدتی عادت کنند و همچنین لازم است تا در روز عمل همراه باشید زیرا امکان رانندگی ندارید.
  • همچنین در خانه، وسایل مورد نیاز خود را تهیه کنید تا نیازی به خم شدن، کشش و فشار به زانو نداشته باشید.
  • قبل از جراحی، آزمایش خون برای بررسی آنزیم های کبدی و کلیوی، علائم کم خونی، عفونت یا اختلالات متابولیک بر روی بیمار انجام می شود و همچنین رادیوگرافی قفسه سینه، هرگونه مشکل قلبی و ریوی یا هر گونه عوارض این جراحی به شما گفته می شود تا ابهامات ذهن شما برطرف شود.
  • اضافه وزن و چاقی یکی از دلایل شکست جراحی یا جابجایی غضروف پس از جراحی است و بیماران باید سعی کنند تا با تغییر سبک غذایی خود به وزن نرمالی برسند تا جراحی با موفقیت انجام شود. شما عزیزان باید قبل از جراحی زانو اطلاعات خود را تکمیل کرده و بدانید که چه مدت پس از جراحی زانو می توان راه رفت؟ تا بهبودی کامل شما حاصل شود.

مراقبت های بعد از جراحی زانو

مراقبت های پس از جراحی زانو بسیار مهم و در ایجاد نتیجه مطلوب بسیار مهم می باشد که به شرح زیر است:

  • مراقبت از زخم جراحی: پانسمان باید هر از چند گاهی عوض شده و ضد عفونی شود تا میکروب به خود نگیرد.
  • درمان تورم اندام: تورم خفیف طبیعی است، اما در صورت تداوم و افزایش تورم در ناحیه جراحی شده، خونسردی خود را حفظ کرده و سریعاً به متخصص و پزشک خود اطلاع دهید.
  • تغذیه: ممکن است تا چند هفته بعد از عمل کمی اشتها کم شود. رژیم غذایی تجویز شده توسط پزشک ارتوپد را رعایت کنید تا این دوران را به خوبی و با موفقیت پشت سر بگذارید.
  • فعالیت های جسمانی: پس از حدود یک تا دو ماه، می توانید به تدریج به فعالیت های روزانه خود بازگردید که البته باید با مشاوره تخصصی پزشک این کار را انجام دهید تا آسیب نبینید.
  • جلوگیری از تشکیل لخته: داروهایی که به شما داده می شود را به درستی مصرف کنید تا از تشکیل لخته خون در اندام تحتانی جلوگیری کنید. دستورالعمل ها را دنبال کنید و تمریناتی را که فیزیوتراپیست به شما آموزش می دهد، بر اساس یک برنامه منظم، روزانه انجام دهید.
  • پیاده روی در خانه: باید طبق برنامه منظم، روزانه به میزان مشخص و البته با نظر پزشک در خانه پیاده روی کنید. تا چند هفته بعد از جراحی باید از واکر یا عصا استفاده کنید.
  • پیاده روی: زمان و مسافت پیاده روی باید هر روز افزایش یابد و بهتر است در صورت تمایل پس از مدتی هر روز بیرون از خانه پیاده روی کنید.

مراقبت های بعد از جراحی زانو

ویژگی بهترین جراح زانو

جراح زانو باید ویژگی های مثبتی را داشته باشد تا بتواند جراحی موفقیت آمیزی را انجام دهد از جمله ویژگی های بهترین جراح زانو به شرح زیر است:

  • جراح خوب زانو باید كه در اين زمينه تجربه زيادي داشته باشد و دانش كاملي در اين زمينه داشته باشد. افرادی که جزو فلوشیپ جراحی زانو هستند در جراحی های بزرگ و پیچیده با تجربه هستند و از مسائل و نکات ظریف و حساسی که در جراحی زانو وجود دارد، اطلاعات و تجربه کافی را دارند.
  • متخصص و بهترین جراح زانو می تواند علائم را بررسی کرده و به سرعت تشخیص دهد که کدام بیمار به جراحی نیاز دارد یا خیر. باید بدانید که یک جراح زانو خوب باید به طور منظم مطالعه و تحقیق کند، به طور منظم در مورد آخرین دانش پزشکی و رویدادهای روز جراحی زانو اطلاعات کسب کند و در کنگره های بین المللی پزشکی شرکت کند تا بتواند با تجربیات جراحان بین المللی بیشتر آشنا شود.
  • مفصل زانو مفصل بسیار حساسی است و هرگونه خطایی در حین جراحی زانو می تواند نتایج مضر و جبران ناپذیری را برای بیمار رقم بزند که تجربه بسیار تلخی خواهد بود، در نتیجه جراحی زانو نیاز به تجربه و دانش بالایی دارد و باید توسط یک جراح خوب زانو انجام شود.
  • هنگام انجام تعویض زانو، جایی برای خطا وجود ندارد و یک جراح زانو خوب و همچنین متخصص در این زمینه، باید با رعایت نکات مختلف یک عمل جراحی قابل قبولی را انجام دهد تا بیماران پس از جراحی بتوانند بدون درد و رنج به زندگی عادی خود بازگردند.
  • لازم است بدانید پزشکانی که دوره های فلوشیپ رسمی جراحی زانو را به عنوان متخصص گذرانده اند ممکن است گزینه مناسبی برای جراحی زانو باشد.

طول عمر پروتز زانو

طول عمر و کیفیت پروتزی که در جراحی زانو استفاده می شود به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:

  • وزن: با افزایش وزن و فشار روی زانوها و پروتزهایی که پس از جراحی در آنجا قرار می گیرند، فرسایش در این ناحیه افزایش یافته و در نهایت زودتر از بین می رود. شما عزیزان قبل از جراحی زانو باید اطلاعات خود را کامل کرده و بدانید که چه مدت پس از جراحی زانو می توان راه رفت؟
  • سن: انجام جراحی و گذاشتن پروتز در افراد جوان معمولاً به دلیل انجام فعالیت های زیاد زودتر از افراد مسن با مشکل مواجه می شود و نیاز به جراحی دوم دارد.
  • میزان فعالیت: فعالیت های مضر یکی از بزرگترین دلایل ساییدگی و پارگی زانو هستند، با این حال، فعالیت های خاصی مانند دوچرخه سواری و شنا، زانو و مفاصل آن را از طریق تقویت عضلات پا تقویت می کند.
  • بیماری ها: ابتلا به برخی بیماری ها و مصرف داروها می تواند بر روی زانوی عمل شده تاثیر مخرب و منفی بگذارد و همچنین پروتزهای قرار داده شده در زانو بسته به شدت و ضعف بیماری، سن، وزن و شکل زانو انواع گوناگونی دارد.

لازم است بدانید که مانند بسیاری از روش های جراحی دیگر، جراحی تعویض مفصل زانو دارای عوارضی است که رایج ترین آنها سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، لرز و درد است که با جراحی زانو برای برخی از بیماران ایجاد می شود. عفونت نیز یکی از عوارض جانبی نادر و خطرناکی است که تقریباً 2 درصد افراد پس از جراحی تجربه می کنند. قبل از انجام جراحی زانو باید بدانید که یکی دیگر از عوارض جانبی خطرناک که بیشتر در طی عمل های ارتوپدی شایع است، ایجاد لخته خون است. اگر این لخته خون به ریه ها برود، می تواند تهدید کننده زندگی باشد که بیشتر افراد به دلیل ترس از عوارض آن، این جراحی را انجام نمی دهند.

طول عمر پروتز زانو

کلام آخر

تعویض زانو یک عمل جراحی است که در آن مفصل مصنوعی به نام پروتز جایگزین مفصل آسیب دیده می شود و این جراحی باید توسط پزشک متخصص انجام شود تا نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد. زانو یک مفصل لولا است که نقش اصلی و اساسی را در حرکت قسمت های تحتانی ایفا می کند. زمانی که درد مفصل زانو خیلی زیاد است و درمان های غیرجراحی نمی توانند درد را تسکین دهند، در این صورت تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی زانو بهترین گزینه است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد چه مدت پس از جراحی زانو می توان راه رفت؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 6 =

دکمه بازگشت به بالا