عمومی

برای پیشگیری از بیماری های قلبی چه کنیم؟✅【سال1403】⚡

برای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی چه کنیم؟ معمولا یکی از متداول‌ ترین سوالاتی که افراد در جهت سلامت قلب خود دارند، دنبال کردن راهکارهای پیشگیری است. اولین گام در جهت پیشگیری از بیماری‌ های قلبی ارائه‌ سبک زندگی سالم در خصوص تغذیه و ورزش کردن می‌ باشد. طبق مطالعات به دست آمده؛ اصلی‌ ترین آمار مرگ و میر در مردان و زنان در سرتاسر جهان بیماری‌ های قلبی – عروقی می‌ باشد که شامل اشکال متداولی از جمله فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سکته‌ مغزی، ایست قلبی، بیماری‌ های گرفتگی رگ‌ های قلب و … می‌ باشد. حال اگر شما نیز می‌ خواهید بدانید که چگونه باید قلب سالمی داشته باشید، در ادامه با ما همراه بمانید.

بیماری قلبی و انواع آن

اصطلاح بیماری قلبی معمولا به چندین نوع بیماری اشاره دارد که از جمله شایع‌ ترین آن‌ ها می‌ توانیم به بیماری عروق کرونر اشاره کنیم که این بیماری در نتیجه می‌ تواند منجر به سکته‌ قلبی شود. در ایران متاسفانه باید بگوییم که مرگ و میرهای ناشی از بیماری قلبی به حدی بالا رسیده است که در مقابله با سوانح جاده‌ ای در حال رقابت می‌ باشد و حتی در طی سال‌ های اخیر پیشی نیز گرفته است. به همین خاطر طبق گفته‌ ها و توصیه‌ های بهترین دکتر قلب در ایران باید به دنبال این سوال باشیم که برای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی چه کنیم؟

افراد جهت پیشگیری نمودن این بیماری‌ ها باید به تغییر سبک زندگی خود بپردازند تا بتوانند این بیماری‌ های کشنده‌ قلبی را از زندگی خود خارج کنند که هر ساله افراد زیادی گریبان گیر بیماری‌ های قلبی شده و جان خود را از دست می‌ دهد. از جمله طیف وسیع بیماری‌ های قلبی می‌ توانیم به انسداد عروق، مشکلات ریتم قلب، نقایص مادرزادی مانند سوراخ قلب، بیماری دریچه‌ ای قلب، بیماری عضله‌ قلب مانند گشادی قلب، عفونت‌ های قلبی و ایسکمی قلبی اشاره نماییم که هر کدام از این مشکلات علائم خاص خود را دارند و با رعایت یک تغذیه‌ سالم و مناسب می‌ توان به پیشگیری آن‌ ها پرداخت.

متاسفانه باید بگوییم که امروزه به دلیل زندگی مدرن انواع امراض قلبی بسیار ازدیاد پیدا کرده و خطرات مربوط به این بیماری باعث التهاب و تحریک پوشش داخلی عروق کرونر می‌ گردد. اگر احساس درد یا ناراحتی در قفسه‌ سینه‌ خود دارید و یا دچار تنگی نفس می‌ گردید، حتما باید به پزشک متخصص در این حوزه مراجعه کنید. درمان و نحوه‌ تشخیص این بیماری‌ ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و اگر پزشک به موقع به انجام آزمایش و تصویربرداری‌ های لازم بپردازد، می‌ تواند شما را در درمان انواع بیماری‌ ها کمک کند.

برای پیشگیری از بیماری های قلبی چه کنیم؟

دلایل بیماری قلبی غیر قابل تغییر

در بروز بیماری‌ های قلبی یک سری از عوامل دخیل هستند که انسان هیچ گونه کنترلی بر روی آن‌ ها نداشته و نمی‌ تواند با تغییر دادن هر کدام از این موارد به کاهش بیماری خود بپردازد که به موارد زیر اشاره خواهیم کرد:

  1. سن: یکی از مهم‌ ترین دلایلی که موجب می‌ شود، افراد نیاز به مراجعه بهترین دکتر قلب در تهران داشته باشند، سن است؛ زیرا با افزایش سن افراد در معرض ابتلا به بیماری‌ های قلبی قرار می‌ گیرند که در مردان بیش از 45 سال و در زنان بیش از 55 سال این بیماری‌ ها رخ می‌ دهد.
  2. جنسیت: معمولا ابتلا به بیماری‌ های قلبی در مردان و زنان متفاوت بوده و مربوط به جنسیت می‌ باشد. به عنوان مثال می‌ توانیم بگوییم که تولید استروژن در زنان تا حدودی می‌ تواند آن‌ ها را در برابر ابتلا به بیماری‌ های قلبی محافظت نماید؛ اما با وجود بیماری دیابت این گونه از بیماری‌ ها در مردان و در زنان افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
  3. سابقه خانوادگی: آیا در خانواده‌ شما در سنین پایین کسی مبتلا به بیماری‌ های قلبی همانند سوراخ قلب یا گشاد شدن دریچه‌ قلبی بوده است؟ اگر اینطور باشد، می‌ توان احتمال داد که شما هم می‌ توانید این بیماری‌ ها را از طریق ژنتیک دریافت کنید.
  4. قوم و نژاد: جالب است بدانید که برخی از گروه‌ ها بیشتر از دیگر افراد در معرض بیماری‌ های قلبی هستند. آمریکایی‌ های آفریقایی تبار بیشتر از سفید پوستان می‌ توانند دچار این امراض گردند و این در حالی است که آمریکایی‌ های اسپانیایی تبار کمتر دچار بیماری‌ های قلبی می‌ شوند. در آسیا نیز به همین صورت است. افرادی که جزو آسیای شرقی محسوب می‌ شوند، طبق آمار و مطالعات انجام شده نسبت به آسیای جنوبی کمتر دچار امراض قلبی شده‌ اند.

5 راهکار مفید برای پیشگیری از بیماری قلبی

اگر شما نیز قصد دارید بدانید که برای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی چه کنیم؟ باید بگوییم که راهکارهای متفاوتی در سبک زندگی سالم وجود دارند که افراد با رعایت کردن آن‌ ها می‌ توانند احتمال ابتدا به بیماری‌ های قلبی را به یک درصد برسانند. این موارد عبارتند از:

  1. ممنوعیت سیگار: سیگار، تنباکو و هرگونه دخانیات یکی از مهم ترین عوامل ایجاد بیماری‌ های قلبی می‌ باشند؛ زیرا سیگار می‌ تواند به رگ‌ های قلبی شما آسیب وارد کرده و باعث تنگ شدن سرخرگ‌ ها به دلیل افزایش پلاکت بگردد. در نتیجه فرد با بالا رفتن پلاکت حمله‌ قلبی، فشار خون بالا و یا سکته‌ قلبی را تجربه می‌ کند.
  2. ورزش کردن منظم: در طول هفته و به صورت روزانه پیشنهاد می‌ کنیم که حداقل 40 دقیقه از وقت خود را به ورزش کردن بپردازید. ورزش باعث تقویت قلب و عروق شده و به بهبود گردش خون در بدن نیز کمک بسیار وافری می‌ نماید. در کل فعالیت های بدنی از ایجاد دیابت، فشار خون، کلسترول بالا، بیماری‌ های قندی و … جلوگیری کرده و با متعادل نگه داشتن وزن شما بسیاری از امراض قلبی را از شما دور می‌ نمایند.
  3. کاهش استرس: یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی جلوگیری از استرس و اضطراب می‌ باشد. همه می‌ دانیم که استرس یک امر طبیعی در زندگی است؛ اما اگر فرد نتواند کنترلی بر روی این حالات طبیعی خود داشته باشد، با افزایش فشارخون و در نتیجه آغاز حمله‌ قلبی روبرو می‌ شود. معمولا سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، پرخوری و یک سری از اختلالات روانی عامل اصلی استرس هستند که باعث از کار افتادگی قلب شما می‌ گردد. برای مدیریت استرس به موسیقی‌ های ملایم گوش کنید و سعی کنید تمرکز خود را بر روی امور آرام، صلح آمیز و متفکر بگذارید.
  4. خواب منظم: طبق مطالعات انجام شده، خواب کافی می‌ تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، چاقی و دیابت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به همین خاطر سعی کنید در هنگام شب حداقل 6 الی 7 ساعت بخوابید تا 1 خواب کافی داشته باشید.
  5. جلوگیری از مصرف الکل: مصرف بیش از حد الکل و مشروبات باعث بالا رفتن فشار خون در بدن شما می‌ شود. این موضوع با کالری اضافی و افزایش وزن نیز ارتباط مستقیمی داشته و خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد. به همین دلیل اگر می‌ خواهید بدانید که برای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی چه کنیم؟ مهم ترین راهکار اجتناب از الکل، دخانیات، سیگار و … می‌ باشد.

برای پیشگیری از بیماری های قلبی چه کنیم؟

بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری قلبی

یکی از بهترین و موثرترین راهکارها در جهت پیشگیری از بیماری قلبی نقش و اهمیت تغذیه و رژیم غذایی می‌ باشد. برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب می‌ تواند خطر ابتلا به امراض قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. حتی اگر آن دسته از افرادی که از لحاظ ژنتیکی، سن و قوم و نژاد دچار بیماری‌ های قلبی شده‌ اند، با رعایت کردن یک تغذیه‌ سالم می‌ توانند این بیماری را شکست دهند. طبق آمار و مطالعات به دست آمده یکی از بهترین نوع رژیم‌ های غذایی برای پیشگیری از امراض قلبی و بیمارانی که دچار این معضل شده‌ اند، رژیم مدیترانه‌ ای می‌باشد که این رژیم تمرکز خود را بیشتر بر روی مصرف میوه جات و سبزیجات گذاشته است.

از جمله بهترین مواد غذایی که افراد می‌ توانند در جهت کاهش بیماری‌ های قلبی استفاده کنند، می‌ توانیم به افزایش مصرف غلات کامل، محدود کردن مصرف گوشت قرمز، خوردن میوه و سبزیجات، استفاده از دان ه‌ها و آجیل‌ ها، روغن‌ های مفید مانند روغن زیتون و مصرف ماهی‌ های چرب به مدت 2 بار در هفته می‌ باشد. این موضوع را فراموش نکنید که استفاده از نوشیدنی‌ های الکلی، غذاهای دارای روغن گیاهی نیمه هیدروژنه و مقادیر بالای نمک و شکر نمی‌ توانند به شما کمکی در این باره بکنند. بلکه باعث تشدید بیماری نیز می‌ گردند. یک رژیم غذایی غنی که سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی باشد نقش مهمی را در ارائه‌ سبک زندگی سالم دارد.

علائم هشدار دهنده بیماری قلبی

معمولا آغاز بیماری‌ های قلبی با شروع مشکلات متداولی در بدن می‌ باشد که در ادامه به یک سری از فاکتورها اشاره خواهیم کرد که حتما باید این علائم هشدار دهنده را جدی بگیرید. از جمله علائم بیماری و یا حمله‌ قلبی شامل موارد زیر هستند:

  1. درد قفسه‌ سینه: درد قفسه‌ سینه نشان از حمله‌ قلبی دارد و افراد باید با بروز این درد فورا به اورژانس پزشکی مراجعه نمایند. اگر احساس سنگینی، گرفتگی و یا فشار بر روی قفسه‌ سینه‌ خود دارید، حتما باید نزد یک متخصص مراجعه کنید. گاهی اوقات افراد در هنگام انجام ورزش دچار درد قفسه‌ سینه می‌ گردند که این درد با توقف کردن آرام می‌ شود. این امر طبیعی می‌ باشد؛ اما اگر این وضعیت همچنان ادامه دار باشد، نیاز به معالجه دارد.
  2. حالت تهوع: حالت تهوع نشان دهنده‌ بیماری و یا حمله‌ قلبی نمی‌باشد؛ اما اگر شما همراه با حالت تهوع احساس درد در قفسه‌ سینه‌ خود دارید، این علائم را باید به عنوان بیماری‌ های قلبی دانست و حتما جدی بگیرید.
  3. درد معده یا سو هاضمه: آن دسته از افرادی که در طول روز مدام با احساس سوزش در قفسه‌ سینه و یا معده‌ خود مواجه هستند، این نیز می‌ تواند نشانی از حمله و یا مشکل قلبی باشد؛ زیرا قلب و معده در کنار یکدیگر قرار گرفته و برای تشخیص و تفکیک نوع درد حتما باید به پزشک معالج مراجعه کرد.
  4. احساس خفگی و تنگی نفس: تنگی نفس و احساس خفگی می‌ تواند نشان از بیماری عروق کرونر، نارسایی احتقانی قلب و تصلب شرائین باشد و اگر در هنگام ورزش و یا بالا و پایین رفتن از پله‌ ها دچار تنگی نفس می‌ شوید، به طوری که احساس خفگی می‌ کنید، این وضعیت می‌ تواند قلب شما را درگیر کند.

علائم هشدار دهنده بیماری قلبی

کنترل فشارخون و دیابت در پیشگیری از بیماری قلبی

فشار خون و دیابت دو نوع از بیماری‌ های بسیار رایج در میان مردان و زنان در سرتاسر جهان هستند که در نتیجه‌ تغذیه ناسالم و نداشتن تحرک ایجاد می‌ گردند. جالب است بدانید که در پاسخ به سوال افرادی که نمی‌ دانند برای پیشگیری از بیماری قلبی چه کنیم؟ باید بگوییم اگر می‌ خواهید دچار انواع امراض قلبی نگردید، همواره باید به کنترل دیابت و فشار خون خود بپردازید. در نظر داشته باشید، فشار خون بالا تاثیر مستقیم خود را بر روی سیستم قلب و عروق گذاشته و ریسک ابتلا به انواع بیماری‌ های قلبی را افزایش می‌ دهد که افراد می‌ توانند با مصرف داروهای فشار خون، عدم مصرف الکل، اجتناب از استرس، کنترل وزن، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم و کم نمک به کنترل فشار خون خود بپردازند.

طبق مطالعات انجام شده؛ استرس نیز در افزایش فشار خون تاثیر بسیار مستقیمی دارد و باعث می‌ شود، قلب شما سخت کار کرده و به مرور زمان کارایی خود را از دست بدهد. دیابت نیز یک خطر جدی برای بیماری‌ های قلبی به حساب می‌ آید. اگر دیابت درمان نگردد؛ اندام و بافت‌ های بدن دچار آسیب شده و در نتیجه فرد با بیماری‌ های عروق محیطی و سکته‌ مغزی مواجه می‌ گردد. برای کنترل دیابت می‌ توانید در صورت نیاز از دارو یا انسولین استفاده کنید و یا همانند توضیحات ارائه شده به کاهش مصرف قند و کربوهیدرات‌ های ساده پرداخته و ورزش کردن را هرگز فراموش نکنید.

کلام آخر

متاسفانه با توجه به اینکه امروزه بیماری‌ های قلبی در میان مردم بسیار رواج پیدا کرده است، افراد نمی‌ دانند که جهت پیشگیری و دوری از این بیماری‌ ها چه نکاتی را می‌ بایست، رعایت کنند. به همین خاطر سعی کرده‌ ایم، در این مقاله به راهکارهای کلیدی و حائز اهمیتی بپردازیم که شما را از وجود بیماری‌ های قلبی راحت می‌ کند. مهم ترین نکاتی که در این خصوص می‌ بایست رعایت کنید، تغذیه‌ سالم و ورزش کردن می‌ باشد که دو جزء اصلی و جدایی‌ ناپذیر در زندگی همه‌ انسان‌ ها هستند.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با برای پیشگیری از بیماری‌ های قلبی چه کنیم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا