علائم و نشانه های عفونت دندان【سال1402】⭐
ما قصد داریم در این مقاله علائم و نشانه های عفونت دندان را به شما عزیزان معرفی کنیم تا اطلاعات شما تکمیل شود. هنگامی که یک دندان پوسیده و آسیب دیده درمان نشود، دندان انسان عفونی می شود. عفونت ریشه دندان واقع در فضای بین خط لثه و استخوان فک است که عفونت دندان نامیده می شود. عفونت دندان درمان نشده می تواند به تمام قسمت های بدن به طور مستقیم و غیر مستقیم نفوذ کرده و در نهایت عوارض جدی ایجاد کند که برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
عفونت دندان چیست؟
عفونت دندان با دندان درد شروع می شود. اگر پوسیدگی دندان بسیار شدید باشد، به مرور زمان عصب مرکزی دندان انسان آسیب می بیند و در صورت عدم درمان مناسب، دندان او عفونی می شود و نشانه های مختلفی را به همراه دارد که شامل بوی بد دهان و طعم ناخوشایند در دهان می باشد که اطرافیان را آزار خواهد داد. این وضعیت دردناک اغلب به طور ناگهانی ظاهر نمی شود و زمانی که درمان پوسیدگی دندان و بیماری لثه به تأخیر می افتد با آن روبرو می شویم. عفونت دندان در اثر تجمع باکتری روی لثه یا نفوذ به لثه و دندان ایجاد می شود و گاهی اوقات باعث ایجاد آبسه دندان می شود که تجربه دردناکی است.
غیر ممکن است که عفونت دندان به طور ناگهانی و بدون دلیل ایجاد شود، بلکه یک فرآیند طولانی مدت است که با تخریب تاج دندان آغاز می شود و در نتیجه به لثه ها می رسد. زمانی که درمان عفونت دندان را شروع می کنید به طور کامل بر بیماری تأثیر می گذارد. اگر درمان را به تعویق بیندازید، ممکن است به درمان ریشه و استخراج عصب نیاز داشته باشید. شما عزیزان برای پیشگیری از عفونت دندان می توانید راه های مختلفی را امتحان کنید که شامل ترک سیگار، رژیم غذایی سالم و کم قند، محدودیت مصرف نوشابه های گاز دار و شیرین، مصرف روزانه میوه و سبزیجات و اگر به مسواک دسترسی ندارید از حلقه آب شور استفاده کنید.
بسته به عوامل مختلفی مانند محل دقیق عفونت، گسترش عفونت و وضعیت جسمانی فرد، روش های درمان عفونت دندان نیز ممکن است متفاوت باشد که با تشخیص پزشک متخصص، روش مناسبی برای درمان عفونت دندان شما انتخاب شده و شما را از درد و عفونت نجات خواهد داد. دندان درد یکی از آن دردهایی است که می تواند روند عادی زندگی را تحت تاثیر قرار داده و افراد را با مشکلات متعددی روبرو کند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران مراجعه نمایید تا مشکلات شما برطرف شود.
علائم عفونت دندان
عفونت دندان نشانه و علائم گوناگونی به همراه دارد که به شرح زیر است:
- احساس درد شدید که با مسکن ها تسکین نمی یابد: اگر هنگام خوردن غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد یا غذاهای شیرین، دندان درد شدیدی را تجربه می کنید، احتمالاً عفونت دندانی دارید. عفونت یا آبسه از نوک ریشه شروع می شود و به مرور زمان این عفونت می تواند لثه و استخوان را درگیر کند.
- دندان شما تیره تر از دندان های دیگر است: رنگ دندان عفونی می تواند تیره تر از دندان های دیگر باشد. از آن جایی که عفونت دندان عمدتاً در دندان های عقب رخ می دهد، شاید به زودی متوجه این تغییر رنگ نشده و به پزشک متخصص مراجعه نکنید.
- تورم لثه، صورت یا فک رخ می دهد: هنگامی که عفونت دندان رخ می دهد، خطر تورم فک، صورت و غدد لنفاوی بسیار زیاد است. در این موارد معمولا لثه متورم می شود و عفونت بسیاری در آن جا تجمع می یابد. تورم برآمده مانند یک جوش یا کیست در اطراف دندان عفونی شما به نظر می رسد و یک کورک باز به نام فیستول تخلیه کننده پاره می شود و چرک تولید می کند.
- طعم بد یا بوی بد دهان نیز نشانه عفونت دندان است: یکی دیگر از علائم عفونت دندان شما، بوی بد دهان یا طعم بد است که افراد از آن شکایت دارند. طعم تلخی را در دهان خود احساس می کنید و این حس در صبح بیشتر از سایر اوقات رخ می دهد.
- مشکل در باز کردن یا حرکت دادن دهان دارید: وقتی با دیگران صحبت می کنید از بوی بد دهان شما ناراضی هستند. ممکن است در باز کردن دهان، صحبت کردن یا خوردن مشکل داشته باشید و این مشکل دیگری است که با افزایش عفونت ظاهر می شود.
عوارض عفونت دندان
عفونت های دندانی دارای عوارض متعددی می باشد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:
- استئومیلیت: در طول عفونت دندان، باکتری موجود در آبسه یا عفونت وارد جریان خون شده و استخوان را در بر می گیرد که بیمار با تب، درد و خستگی استخوان آسیب دیده و همچنین حالت تهوع از وجود آن با خبر می شود. استخوان آسیب دیده نزدیک به محل آبسه است، اما عفونت می تواند از طریق جریان خون ترشح کرده و بر تمام استخوان های بدن تأثیر منفی و مخربی بگذارد که با مصرف دارو قابل درمان است.
- کیست دندان: کیست دندان مایعی است که در حفره ای در انتهای دندان جمع شده است. با عدم مراقبت از کیست، بیماری های دیگری در داخل دهان ممکن است تا شکل بگیرد. درمان کیست با دارو امکان پذیر است اما اگر نادیده گرفته شود و در موارد شدید ممکن است برای برداشتن کیست به جراحی لازم باشد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید علائم و نشانه های عفونت دندان را بررسی کنید.
- سلولیت: سلولیت معمولا در کودکان مشاهده می شود که شامل عفونت پوست و چربی مستقیم زیر جلدی است. در این شرایط، عفونت در واقع وارد بافت های نرم شده و در یک مکان باقی نمی ماند، بنابراین سلولیت با آبسه ای که در همان محل عفونت، زیر دندان باقی می ماند، کاملاً متفاوت است.
- آبسه پارافارنکس: این نوع آبسه در بزرگسالان به دلیل عفونت یا صدمه به دندان ایجاد می شود و عدم درمان یا عدم تشخیص فوری آن می تواند خطراتی مانند مرگ را به دنبال داشته باشد. این آبسه در پشت دهان به وجود خواهد آمد و علائم آن شامل تب، گلودرد، تورم گلو و ناتوانی در بلع است.
- سپسیس: سپسیس یک بیماری شایع است که در آن سیستم ایمنی به شدت مورد آسیب قرار گرفته و به جریان خون انعکاس نشان می دهد. در این بیماری و عفونت بیمار علائمی مانند عدم تعادل دمای بدن، کاهش سطح هوشیاری، هذیان، افزایش ضربان قلب و تنفس، خونریزی های کوچک زیر جلدی و درد در قسمت هایی مانند ستون فقرات، ران، آرنج و زانو دارد و به شدت رنج می برد.
- لخته شدن در سینوس های مغز: این مورد ممکن است برای شما غیر قابل باور باشد، اما از هر 10 نفری که عفونت دندان خود را به موقع درمان نمی کنند، 1 نفر لخته شدن در سینوس های مغز را تجربه می کند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک دندانپزشکی در ایران مراجعه نمایید.
روش های درمان عفونت دندان
شما عزیزان برای درمان عفونت دندان از روش های زیر استفاده کنید:
- آبسه را شکافته و آن را تخلیه می کنند: در این روش دندانپزشک یک برش کوچک در آبسه ایجاد کرده و عفونت ها را به راحتی خارج می کند. گاهی اوقات یک لوله لاستیکی کوچک به نام درن در محل برش قرار داده می شود تا ناحیه را باز نگه دارد و چرک را تخلیه کند.
- عصب کشی ریشه را انجام می دهند: عصب کشی ریشه دندان می تواند به پاک کردن عفونت و نجات دندان شما کمک کند. ابتدا دندانپزشک سوراخی در دندان شما ایجاد کرده و سپس بافت مرکزی را از دهان و دندان بیمار جدا می کند و آبسه را از عفونت ها تخلیه می کند و ادامه روند پر کردن دندان را طی می کند.
- آنتی بیوتیک استفاده کنید: اگر عفونت فقط مربوط به آبسه باشد، نیازی به آنتی بیوتیک ندارید. اگر عفونت به دندان های مجاور، فک یا سایر قسمت دهان و دندان پخش شده باشد، در این صورت دندانپزشک آنتی بیوتیک ها را برای شما تجویز می کند که باید منظم مصرف شود تا عفونت به طور کامل برطرف شود.
راه های بهبودی سلامت دهان و دندان
روش های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند تا بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و همچنین دچار عفونت دندان نشوید از جمله:
- استفاده از فلوراید: فلوراید می تواند به تقویت دندان ها و پیشگیری از عفونت و خرابی دندان کمک کند. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید به شدت توصیه می شود تا دندان های سالم تری داشته باشید.
- شیرینی بسیار کم: مصرف زیاد شیرینی و شکلات برای دندان مضر است. این می تواند باعث پوسیدگی و خرابی دندان شود، بنابراین مصرف شیرینی و شکلات را کاهش داده و تا جایی که امکان دارد حذف کنید.
- مراجعه منظم به دندانپزشک: برای حفظ سلامت دهان و دندان و جلوگیری از عفونت باید هر سال به دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و مورد چکاپ قرار بگیرید. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید علائم و نشانه های عفونت دندان را بررسی کرده و کمتر دچار مشکل و ناراحتی دندان بشوید.
- استفاده از آب گرم و نمک برای شستشوی دهان: استفاده از آب گرم و نمک برای شستشوی دهان و دندان از ایجاد باکتری ها پیشگیری کرده و موجب حفظ بهداشت دهان نیز خواهد شد.
- رژیم غذاهایی سالم: مصرف غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی و همچنین پیروی از یک برنامه رژیم اصولی به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کرده و شما را دچار مشکل نخواهد کرد.
- استفاده از دهان شویه: دهانشویه می تواند باکتری های دهان را کم کرده و همچنین از تجمع باکتری ها و در نهایت عفونت و پوسیدگی دندان به شدت جلوگیری کند.
- استفاده منظم از مسواک: هر روز دندان های خود را مسواک بزنید تا از تجمع باکتری ها و پلاک ها جلوگیری کنید. باید بدانید که مسواک زدن یکی از اصلی ترین روش ها برای بهبود سلامت دهان و دندان در انسان محسوب می شود.
تاثیر عفونت دندان بر زندگی افراد
عفونت دندان روابط اجتماعی و روح و روان افراد را تحت تاثیر قرار می دهد که عبارتند از:
- اثرات روانی: عفونت های دندانی می تواند اثرات روانی مختلفی از جمله افسردگی، اضطراب و عصبانیت ایجاد کند.
- کاهش کیفیت زندگی: عفونت می تواند کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد. به دلیل درد و ناراحتی، فرد نمی تواند به طور طبیعی زندگی کند و در این صورت است که فرد به فعالیت های روزانه خود نمی تواند ادامه دهد یا آن ها را به پایان برساند.
- کاهش فعالیت های اجتماعی: اگر عفونت دندان شدید باشد، فرد به دلیل درد و ناراحتی زیاد از فعالیت های اجتماعی دور می شود. این مورد همچنین می تواند فعالیت های اجتماعی و تعامل با دیگران را کاهش دهد.
- مشکلات خوردن: اگر فردی به این دلیل در خوردن غذا مشکل داشته باشد، ممکن است وعده های غذایی خود را حذف کند و با کاهش وزن یا مشکل در معده و گوارش مواجه شود.
- کاهش اعتماد به نفس: در صورتی که فرد به دلیل عفونت درد و ناراحتی شدید را تجربه کند، کم تر صحبت می کند یا شرمگین است که موجب می شود تا اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.
- افزایش استرس: این مشکل ممکن است تا استرس و ناراحتی را افزایش دهد زیرا درد و ناراحتی در دهان و دندان فرد را بیشتر ناراحت و نگران می کند.
کلام آخر
عفونت های دندانی به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت که رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین آن ها محسوب می شود. مسواک زدن در کنار نخ دندان کشیدن نامناسب می تواند منجر به ایجاد پلاک و عفونت شود و علل دیگر از جمله حفره های درمان نشده، دندان های ترک خورده و سیستم ایمنی ضعیف افراد می باشد که در هر صورت افراد باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و خود را درمان کنند.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد علائم و نشانه های عفونت دندان آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.