خونریزی ایمپلنت چقدر طول می کشد؟✅【سال1403】⭐
ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد خونریزی ایمپلنت چقدر طول می کشد؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده نمایید. افراد در سنین مختلف پس از جراحی ایمپلنت دندان، می توانند خونریزی یا لختگی خون را پشت سر بگذارید که جای نگرانی نبوده و طبیعی است. اگر سال ها پس از جراحی خونریزی ایمپلنت دندانی دارید، ممکن است نشانه عفونت یا انواع دیگر آسیب به ایمپلنت باشد که در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
خونریزی ایمپلنت چقدر طول می کشد؟
احتمال خونریزی یا لخته شدن خون پس از جراحی ایمپلنت دندانی بسیار کم می باشد که این مسئله طبیعی و منطقی است. اگر پس از گذشت سال ها بعد خونریزی ایمپلنت دندانی دارید، ممکن است نشانه عفونت یا انواع دیگری از بیماری لثه باشد و این مشکل نیاز به توجه و درمان فوری دارد. دو علت برای خونریزی از ایمپلنت دندان مطرح شده است که موکوزیت و پری ایمپلنت می باشد و باید از این نظر دندان های ایمپلنت شده مورد بررسی قرار بگیرند.
موکوزیت یک دلیل خونریزی ایمپلنت دندان و قابل برگشت بوده و بافت نرم اطراف ایمپلنت را تحت تاثیر قرار می دهد که نشات گرفته از عواملی همچون باکتری ها، مواد اضافی در محل تاج دندان و بهداشت ضعیف دهان و دندان ها می باشد. اگر موکوزیت درمان نشود نیز می تواند منجر به پری ایمپلنت شود که بسیار دشوار و مخرب تر است. این شکل از بیماری لثه بر بافت نرم و استخوان اطراف ایمپلنت تاثیر منفی و مخربی می گذارد. پری ایمپلنت می تواند به دلایل بسیاری به وجود آید که شامل ژنتیکی، سابقه پریودنتیت، تعمیرات نامناسب، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، دیابت و مدیریت نادرست آن، سیگار کشیدن، نیروی قوی هنگام جویدن غذا و خوراکی و همچنین مواد اضافی در زیر لثه در طول ترمیم ایمپلنت می باشد.
خونریزی ناشی از ایمپلنت دندان باید به سرعت و توسط پزشک متخصص تشخیص داده و درمان آغاز شود. دندانپزشک ابتدا دهان شما را معاینه می کند، رادیوگرافی می گیرد و سایر علائم را از شما می پرسد تا علت خونریزی را به درستی تشخیص دهد. دندانپزشکان با بررسی مواد باقیمانده در دندان، موکوزیت را تشخیص می دهند. دندانپزشک می تواند با بررسی دقیق و تخصصی پاکت دندان مشخص کند که آیا دچار پری ایمپلنت شده اید و پس از تشخیص صحیح، درمان مناسب دندان شما را آغاز خواهند کرد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین متخصص ایمپلنت در تهران مراجعه نمایید.
دلایل خونریزی ایمپلنت دندان
خونریزی پس از ایمپلنت دندان دلایل مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
- فعالیت مخرب باکتری ها اولین دلیل خونریزی پس از ایمپلنت دندان است.
- مواد ایمپلنت یا چسب افزوده شده که پوشش را به پایه ایمپلنت متصل می کند نیز می تواند موجب خونریزی دندان پس از ایمپلنت شود.
- بهداشت ضعیف دهان و دندان، دیابت کنترل نشده و همچنین سیگار کشیدن نیز یکی دیگر از دلایل خونریزی پس از ایمپلنت دندان است که افراد باید به بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران مراجعه نموده و مشکل را برطرف کنند.
- اعمال فشار بیش از حد به ایمپلنت هنگام جویدن نیز می تواند موجب خونریزی پس از ایمپلنت دندان شود که تجربه دردناکی است.
- ژنتیک و مشکلات وراثتی در خصوص بافت لثه و استخوان فک و همچنین سابقه داشتن پریودنتیت نیز از دیگر دلایل خونریزی ایمپلنت محسوب می شود.
- ترمیم نامناسب و غیرحرفه ای در دندان های اطراف ایمپلنت توسط پزشک غیر حرفه ای نیز تاثیرات منفی دارد.
راه های کاهش خونریزی ایمپلنت
روش های مختلفی برای کاهش خونریزی ایمپلنت دندان وجود دارد که عبارتند از:
- در روزهای اول پس از کاشت فقط از غذاهای نرم استفاده کنید و از آسیب رساندن، فشار و ضربه به لثه پرهیز کنید تا خونریزی ایمپلنت دندان کاهش یابد.
- پس از جراحی، با استفاده از گاز استریل یا یک پارچه تمیز، به ناحیه کاشته شده فشار وارد کنید تا خونریزی کم شود، زیرا این عمل عروق را فشرده می کند و یک لایه موقت روی ناحیه جراحی ایجاد می کند.
- گذاشتن کیسه یخ روی ناحیه جراحی نیز ممکن است موجب کاهش خونریزی شود و همچنین این عمل باعث تنگ شدن عروق خونی شده و در نهایت خونریزی موضعی را کم می کند که در این مورد برای کاهش تورم و خونریزی از کمپرس سرد نیز می توانید استفاده کنید.
- یک لایه پنبه تمیز را در دهان خود گذاشته و به آرامی روی ناحیه جراحی فشار دهید تا خونریزی کم شود و در صورت لزوم هر چند ساعت یک بار پنبه را تعویض کنید تا دچار عفونت بیشتر و میکروب نشوید.
- اگر سیگار می کشید، باید بعد از جراحی ایمپلنت دندان مدتی سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن باعث باریک شدن رگ های خونی می شود و خونریزی لثه ها را افزایش خواهد داد.
- پزشک متخصص ممکن است داروهایی را برای کاهش خونریزی دندان شما تجویز کند که باید به موقع و کامل مصرف شود تا بهبودی حاصل گردد.
- در روز اول پس از جراحی و کاشت ایمپلنت، بهتر است دائماً دهان خود را با محلول آب نمک گرم بشویید تا دهانتان تمیز از میکروب شود.
ممکن است که این سوال برای شما پیش آمده باشد که خونریزی ایمپلنت چقدر طول می کشد؟ و پاسخ این است که خونریزی بعد از ایمپلنت جای نگرانی ندارد و غیر طبیعی نیست و بعد از جراحی لثه ممکن است 48 تا 72 ساعت بعد خونریزی در محل جراحی مشاهده شود. نگران این مشکل نباشید و سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و اگر مدت زمان خونریزی بیش از 72 ساعت یا 3 روز است، با جراح ایمپلنت دندان مشورت کرده یا با آن ها تماس بگیرید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید.
فواید ایمپلنت دندان
انجام ایمپلنت دندان فواید بسیاری را به همراه دارد از جمله:
- ایمپلنت های دندانی نیز پروتز ها را تثبیت می کنند، بنابراین لازم نیست نگران گم شدن آن ها در حین صحبت یا غذا خوردن باشید.
- با انجام ایمپلنت های دندانی، غذاهایی که دوست دارید را می توانید بخورید و هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد. اگر شما عزیزان برای جایگزین دندان های از دست رفته خود می خواهید تا از دندان مصنوعی استفاده کنید، به شما توصیه می شود تا از روش کاشت ایمپلنت استفاده کنید زیرا این روش دائمی بوده و عوارض بسیار کمی دارد.
- یکی دیگر از فواید ایمپلنت دندان این است که ایمپلنت دندان به شما اجازه می دهد تا پروتز کوچکتر و راحت تری داشته باشید.
- با انجام ایمپلنت دندان می توانید ناراحتی های ناشی از دندان مصنوعی را از بین ببرید و در نهایت عزت نفس و اعتماد به نفس شما بالا می رود و به همین دلیل است که ایمپلنت دندان بهترین انتخاب برای جایگزینی یک یا چند دندان می باشد.
- اگر بیمار از توصیه های دندانپزشک خود در مورد نحوه مراقبت از ایمپلنت پیروی کند، می تواند چندین سال از ایمپلنت های خود نگهداری کند و از زیبایی دندان های خود لذت ببرد.
- از دست دادن دندان یک مشکل جدی است و اگر به موقع جایگزین نشود منجر به از دست دادن دندان های دیگر می شود و جایگزینی آن با ایمپلنت به شدت توصیه می شود، زیرا به حفظ تعادل فک کمک می کند.
عوارض ایمپلنت دندان
انجام ایمپلنت دندان دارای عوارض متعددی می باشد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
- شل شدن ایمپلنت: اولین و یکی از رایج ترین عوارض جانبی ایمپلنت دندان شل شدن آن است. زمانی که استخوان به اندازه کافی قوی نباشد که ایمپلنت را در خود جای دهد و نگه دارد، ممکن است این مشکل را تجربه کنید. ضربه زدن به صورت، پیری، سیگار کشیدن و جویدن مکرر اجسام سخت با ایمپلنت باعث شل شدن و در نهایت آسیب زدن به ایمپلنت دندان می شود.
- عفونت اطراف ایمپلنت: عفونت اطراف ناحیه ایمپلنت یکی از بدترین عوارض کاشت دندان محسوب می شود. عفونت ممکن است با نشانه های متفاوتی مانند خونریزی، قرمزی، تورم، ترشح چرک، بوی بد دهان یا حتی تب خود را نشان دهد.
- خونریزی لثه: ایمپلنت ممکن است باعث خونریزی لثه شود. بعد از عمل ممکن است خونریزی جزئی اما موقتی رخ دهد اما در صورت قطع نشدن باید به آن رسیدگی کرد و درمان را آغاز نمود. خونریزی لثه به عنوان عارضه ایمپلنت دندان به علائمی مانند درد، ناراحتی معده، کم خونی ختم می شود که تجربه تلخی برای افراد است.
- جابجایی جزئی ایمپلنت: با این حال، در طی فرآیند osseointegration، پایه ایمپلنت به طور کامل به استخوان متصل شده و توسط آن پوشانده می شود. باید بدانید که ممکن است به دلیل جویدن زیاد غذاهای سفت یا ضربه، ایمپلنت کمی تغییر مکان دهد که به دلیل کوچک بودن آن، حرکت میکرو نامیده می شود.
- واکنش آلرژیک به اجزای ایمپلنت: اگر این اتفاق بیفتد، یکی از سخت ترین عوارض ایمپلنت دندان است که می تواند آزاردهنده باشد. اگر در حین بررسی مشخص شود که بیمار به نوع ریشه و ایمپلنت حساسیت دارد، از ریشه ای از نوع دیگر برای کاشت ایمپلنت مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا افراد در حین زیبایی دندان، احساس خوبی را نیز تجربه کنند.
- آسیب عصبی در ناحیه ایمپلنت: در برخی افراد، دندان می تواند به عصب آسیب برساند و در عین حال فضایی را در استخوان برای ایمپلنت باقی بگذارد که در این صورت، مشکل باید حل شود، اما بعضی اوقات آسیب می تواند همیشگی باشد، اما این اتفاق بسیار کم رخ می دهد زیرا متخصصان ایمپلنت مراحل کاشت را با دقت انجام می دهند.
- نفوذ پایه ایمپلنت به داخل حفره سینوسی: این یکی از مهم ترین و در عین حال کم ترین عوارض ایمپلنت دندان است که فقط در فک بالا اتفاق می افتد. اگر دیواره حفره سینوس شما در فک بالا ضعیف باشد، ایمپلنت ممکن است به مرور زمان آن را شکسته و به حفره سینوسی نفوذ کند. اگر زمانی که ایمپلنت دارید و در وضعیت سفت قرار دارد، اگر ضربه محکمی به صورتتان وارد شود، همیشه احتمال نفوذ ایمپلنت به داخل سینوس وجود دارد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان بسیار مهم بوده و تاثیر مثبتی روی نتیجه خواهد داشت که عبارتند از:
- به مدت 72 ساعت از نوشیدن مایعات از طریق نی پرهیز کنید، زیرا مکیدن از تشکیل لخته های خونی که بدن به خودی خود تشکیل می دهد برای جلوگیری از عفونت است و همچنین از نوشیدنی های خیلی گرم و خیلی سرد خودداری کنید.
- پس از باز کردن بخیه ها، تمام دندان و دهان باید با مسواک و دهانشویه را بشویید تا کاملا تمیز شود. استفاده از خلال دندان و اجسام نوک تیز برای تمیز کردن بین دندان ها توصیه نمی شود. تا 72 ساعت بعد از ایمپلنت نباید از مسواک برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
- استفاده از مواد قندی به دندان آسیب می رساند، بنابراین پس از هر بار استفاده از این مواد، دهان باید به خوبی شسته شود. شما عزیزان به طور کلی و برای حفظ سلامت دندان های خود باید کم تر از شیرینیجات استفاده کنید.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک باید به طور کامل و به موقع مصرف شوند. از مصرف داروها و مسکن ها بدون تجویز پزشک جدا خودداری کنید.
- پس از گذاشتن ایمپلنت دندان، تا 72 ساعت از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید و تا حد امکان از غذاها یا مایعات حجیم استفاده کنید.
کلام آخر
کاشت ایمپلنت چه برای زیبایی چه برای درمان در بسیاری از بیماران با موفقیت انجام می شود و به طور کلی 98 درصد از ایمپلنت های کاشته شده درست و راضی کننده می باشند، اما برخی افراد ممکن است به هر دلیلی عوارض جانبی کم یا زیاد را تجربه کنند. برخی از عوارض ایمپلنت دندان شدید هستند و منجر به شل شدن ایمپلنت یا عفونت جدی می شوند که افراد در این صورت باید به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایند.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد این که خونریزی ایمپلنت چقدر طول می کشد؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.