عمومی

علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟【سال1403】⭐

علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ گاهی اوقات معمولا افراد نسبت به فعالیت‌ هایی که در گذشته انجام می‌ دادند، علاقه‌ کمتری نشان داده و معمولا در زندگی غم و یا اندوه احساس می‌ کنند. این افراد دیگر علاقه‌ ای به انجام فعالیت‌ های روزانه‌ خود ندارد و این موضوع علاوه بر زندگی کاری آن‌ ها، تاثیر عاطفی را نیز به همراه خواهد داشت. حال چگونه می‌ توانیم تشخیص دهیم که یک فرد دچار افسردگی شده است یا خیر؟ آیا همه‌ این افراد با اختلال افسردگی روبرو هستند؟ نشانه‌ های افسردگی چیست؟ در ادامه قصد داریم به تمام بایدها و نبایدهای بیماری افسردگی و ناراحتی اعصاب بپردازیم. بنابراین با ما همراه باشید.

افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟

افسردگی امروزه در بسیاری از جوانان جزو بیماری‌ های شایع محسوب می‌ گردد که به اختلال خلقی اشاره دارد. در این فرد حالت مدام با احساس غم و اندوه رو به رو بوده و علاقه‌ خود را نسبت به موضوعاتی که در گذشته از آن لذت می‌ برده است، کاملا از دست داده و دچار اختلال در خواب، خوردن، تفکر و حافظه می‌ گردد. اگر علائم افسردگی تا 2 هفته در افراد همچنان باقی بماند، این بیماری تبدیل به یک بیماری مزمن می‌ شود. معمولا افراد در موقعیت‌ های دشوار همچون از دست دادن یک عزیز و یا شغلی دچار غم و اندوه فراوان می‌ گردند.

این موضوع کاملا طبیعی است؛ اما اگر افسردگی موجب شود، فرد مدت طولانی از کار و زندگی خود عقب بماند، در این صورت حتما باید به بهترین کلینیک روانشناسی در تهران مراجعه کند. همه‌ ما می‌ دانیم که افسردگی با یک سری از علائم و نشانه‌ های مشخصی همراه می‌ باشد. این بیماری بر طرز تفکر و همچنین نحوه‌ انجام دادن کارهای روزانه تاثیر منفی گذاشته و موجب می‌ گردد، ارتباط اجتماعی فرد نیز تحت تاثیر قرار بگیرد.

به طور کل، افسردگی جزو آن دسته از بیماری‌ هایی است که فرد در زندگی خود مدام احساس بدبختی و ناامیدی دارد. در نظر داشته باشید، افسردگی یک بیماری کاملا جدی است که می‌ تواند در صورت درمان سریعا بهبود پیدا کند. اگر شما نیز قصد دارید، بدانید علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.

علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟

مهم ترین علائم افسردگی چیست؟

حتما شما نیز از خود می‌ پرسید که علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ و این بیماری با چه نشانه‌ هایی همراه می‌ باشد. در کل قبل از پرداختن به موضوع افسردگی ما این بیماری را به 2 دسته‌ افسردگی حاد به افسردگی دائمی تقسیم می‌ نماییم. زمانی که افسردگی از نوع حاد باشد، مراجعه به بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران جزو ضروریات است. در ادامه با این علائم بیشتر آشنا می‌ شویم:

افسردگی حاد: این نوع حالت افسردگی از نوع شدید بوده و فرد مدام در طول روز احساس ناامیدی، غم و بی‌ ارزش بودن دارد. اگر می‌ خواهید به تشخیص بالینی افسردگی حاد در مردان و زنان بپردازید، حتما باید این علائم را مورد بررسی قرار دهید:

  • کاهش وزن بیش از اندازه
  • آهسته حرکت کردن و یا فکر کردن
  • احساس غم و ناراحتی
  • احساس ناامیدی
  • احساس گناه و بی‌ ارزش بودن
  • جدال در فکر با خودآزاری، مرگ و یا خودکشی
  • ناتوانی در تصمیم گرفتن
  • خستگی یا نداشتن انرژی در بیشتر روزها
  • خوابیدن‌ های زیاد و یا اختلال در خواب
  • علاقه نداشتن به هیچ گونه از فعالیت‌ های معمول

افسردگی دائمی: این نوع افسردگی ضعیف‌ تر بوده و علائم آن حداقل به مدت 2 سال در افراد وجود دارد. با توجه به دائمی بودن، معمولا بیشتر زندگی افراد را در همه‌ ابعاد تحت تاثیر قرار می‌ دهد و با علائم زیر همراه است:

  • اعتماد به نفس به شدت پایین
  • از دست دادن کارایی
  • احساس ناامیدی و اندوه
  • از دست دادن میزان اشتیاق نسبت به انجام فعالیت‌ های روزانه
  • وجود یک سری از اختلالات خلقی همانند تهاجمی بودن

علائم افسردگی در کودکان

شاید این سوال برای شما نیز پیش آید که آیا کودکان و نوجوانان نیز با اختلال افسردگی مواجه می‌ شوند؟ باید بگوییم بله، همه‌ کودکان گاهی اوقات غمگین و یا کم انرژی می‌ شوند که این یک سیر طبیعی در دوران رشد آن ها به حساب می‌ آید؛ اما اگر فرزند شما دیگر از چیزی لذت نبرده و به طور مدام غمگین و خشمگین است، این می‌ تواند یکی از نشانه‌ های افسردگی باشد.

اگر شما تصور می‌ کنید که افسردگی مخصوص بزرگسالان است، کاملا در اشتباه هستید. معمولا عواملی همچون ژنتیک، محیط و عوامل خانوادگی و همچنین عدم تعادل بیوشیمیایی منجر به ایجاد افسردگی در کودکان شما می‌ گردد که با علائم زیر مواجه می‌ شوند:

  • اختلال خواب و خوراک
  • داشتن افکار منفی
  • غمگینی
  • عصبانیت
  • زیاد چسبیدن به والدین
  • احساس گناه
  • بی حالی
  •  فکر کردن به خودکشی
  • کمبود انرژی
  • از دست دادن علاقه به امور مختلف

در رابطه خودکشی باید لحاظ کنیم که این مورد در کودکان بسیار کمیاب بوده ولی در دوران نوجوانی به مرور افزایش پیدا می‌ کند. افسردگی در کودکان یک اختلال خلق و خو بوده که موجب می‌ شود، آن‌ ها با احساس اندوه مواجه گردند و از دوستان خود فاصله بگیرد. به همین خاطر در چنین شرایطی والدین باید در وهله‌ اول آرامش خود را به خوبی حفظ کرده و با مراجعه به یک روانشناس خوب کودک خود را از این معضل نجات دهند.

علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟

5 نشانه عجیب در بیماران افسرده

در طول مقاله‌ علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ آموختیم که این اختلال در بیشتر مواقع خود را با غم و اندوه نشان می‌دهد؛ اما این موضوع در زنان و مردان کاملا متفاوت بوده و در برخی از افراد خود را با علائم عجیب و غریبی بروز می‌ دهد که می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. سیگار کشیدن: تقریبا طبق آمار به دست آمده نیمی از افراد مبتلا به اختلال افسردگی سیگار می‌ کشند. شاید 1 نخ سیگار بتواند برای آن‌ ها تسکین دهنده باشد؛ اما استفاده‌ بیش از حد از آن احساسات منفی را در وجود افراد رسانده و باعث می‌ شود که این بیماران همواره پرخاشگر، عصبانی و مضطرب باشند.
  2. احساس پوچی در زندگی: معمولا همه‌ ما انسان‌ ها زمانی که صبح‌ ها از رختخواب بیرون می‌ آییم، انگیزه‌ با مضاعف شروع به انجام فعالیت‌ های روزنامه‌ خود همانند کار، ورزش، تعاملات اجتماعی و یا درست کردن یک صبحانه خاص می‌ پردازیم؛ اما انسان هایی که افسرده هستند، این گونه نبوده و مدام با اشک و یا لبخند که به ندرت پیش می‌ آید از خواب بیدار می‌ گردند. این افراد هیچگونه جاذبه‌ ای در زندگی نداشته و هدف خاصی را نیز دنبال نمی‌ کنند.
  3. کاهش وزن شدید و یا چاقی بیش از اندازه: این موضوع می‌ تواند بستگی به نوع افسردگی فرد داشته باشد. برخی از بیماران افسرده به خوردن بیش از حد غذا تمایل داشته و برخی‌ ها نیز تمایل به خوردن هیچ چیزی نداشته و با کاهش وزن بسیار زیاد و یا چاقی بیش از حد در مدت زمان کوتاه روبرو می‌ شوند.
  4. نداشتن کنترل بر روی اعصاب: یکی دیگر از عادت های عجیب و غریب بیماران افسرده احساس خشم، بد خلقی، پرخاشگری و یا عصبانیت است. معمولا این موضوع شامل 45 درصد از بیماران اختلال افسردگی می شود. طبق آمار به دست آمده این مورد در زنان بیشتر از مردان می‌ باشد و همیشه احساس خشم و عصبانیت دارند.
  5. احساس دردهای عصبی: 75 درصد از افرادی که با اختلال افسردگی رو به رو هستند، مدام از دردهای مزمن خود رنج می‌ برند. معمولا این دردها در قسمت‌ های تحتانی کمر بوده و یا دچار گرفتگی و از کار افتادگی گردن می‌ شوند.

چه افرادی در معرض افسردگی قرار دارند؟

در معرض قرار گرفتن به اختلال افسردگی در همه‌ سنین وجود دارد و کودکان نوجوانان، زنان و مردان جوان و حتی افراد مسن نیز می‌ توانند در معرض این بیماری قرار بگیرند. اما همان طور که می‌ دانید، هر علتی معلولی داشته و بیماری افسردگی نیز می‌ تواند علت‌ های متفاوتی را در پی داشته باشد. معمولا یکی از دلایل اختلال افسردگی در افراد به دلیل داشتن برخی از ویژگی‌ های شخصیتی است. گاهی اوقات فرد دارای شخصیت خود انتقادی و بدبینی نسبت به دیگران می‌ باشد.

برخی ها به شدت وابسته هستند و این وابستگی می‌ تواند به والدین، خواهر، برادر، همسر و یا … باشد که در صورت از دست دادن آن‌ ها دچار افسردگی می‌ گردد. عزت نفس پایین و نداشتن اعتماد به نفس نیز یکی دیگر از دلایل افسردگی است. تجربه کردن یک سری از اتفاقات پر استرس نیز می‌ تواند انسان‌ ها را با بیماری افسردگی رو به رو سازد که می‌ توانیم به سوء استفاده‌ های فیزیکی و یا جنسی، روابط دشوار، مشکلات مالی، مرگ عزیزان و … اشاره کنیم.

برخی از افراد نیز در خانواده‌ خود به طور کلی سابقه‌ افسردگی دارند. این افراد معمولا با داشتن اختلال 2 قطبی دچار افسردگی می‌ گردند. مصرف برخی از داروها همچون داروهای فشار خون و یا خواب آور نیز باعث افسردگی می‌ شود. وجود بیماری‌ های مزمن همانند سرطان و بیماری‌ های قلبی، اختلالات در سلامت روان همچون اختلالات اضطراب، اختلالات استرس پس از سانحه و … همگی از عواملی هستند که افراد با تجربه کردن آن ها بیشتر در معرض افسردگی قرار می‌ گیرند.

چه افرادی در معرض افسردگی قرار دارند؟

علائم افسردگی در افراد مسن چیست؟

گاهی اوقات افراد مسن این تصور را دارند که با افزایش سن افسردگی نیز جزو سیر طبیعی در زندگی انسان‌ ها است. این تفکر کاملا اشتباه بوده و هرگز نباید افسردگی افراد مسن را ساده تلقی داشت و موضوع جالب‌ تر از آن نیز این است که بیشتر خانواده‌ ها و خود افراد مسن نمی‌ توانند به راحتی به تشخیص بیماری افسردگی بپردازند.

به همین خاطر جهت درمان به پزشک متخصص مراجعه نمی‌ کنند و وارد مراحل شدیدتر شده و افسردگی آن‌ ها به نوع مزمن تبدیل می‌ گردد. اگر شما نیز این سوال را دارید که بدانید علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ باید بگوییم که این علائم در افراد مسن به گونه‌ زیر است:

  • احساس درد و بروز یک سری از دردهای جسمانی در قسمت کمر و گردن
  • از دست دادن حافظه و تغییرات شخصیتی
  • بالا رفتن میزان افکار و احساسات خودکشی به ویژه در مردان پیر
  • دوری کردن از اجتماع و تمایل بسیار زیاد در خانه ماندن و معاشرت نکردن با افراد
  • نداشتن اشتهای کافی
  • اختلال در خواب و احساس خستگی مداوم
  • از دست دادن هر گونه علاقه به رابطه‌ جنسی
با دیدن این علائم افسردگی به روانپزشک مراجعه کنید!

3 مورد از علائم افسردگی در افراد وجود دارد که خانواده‌ ها با مشاهده‌ هر کدام از آن‌ ها باید سریعا به روانپزشک مراجعه کنند. یکی از این نشانه‌ های افسردگی مربوط به اختلال در صحبت کردن، اختلال در قدرت تفکر و کندی حرکت است. یعنی شخص در گذشته هیچ گونه اختلالی در صحبت کردن نداشته؛ اما امروزه نمی‌ تواند کلمات را به راحتی ادا کند و اگر تفکر فرد و حرف‌ هایی که می‌ زند با هم ناهماهنگ است، این مورد نیز جزو موارد مزمن افسردگی است.

دومین علائم افسردگی در رابطه با تمرکز روی شکست‌ های گذشته است. این که فرد مدام گذشته را به یاد آورده و خود را سرزنش می‌ کند و احساس بی‌ ارزشی می‌ نماید، می‌ تواند به نوبه‌ خود بسیار خطرناک باشد و سومین علت که حتما باید جدی تلقی شود فکر کردن به مرگ است. شخصی که مدام در رابطه با مرگ صحبت می‌ کند و به خودکشی فکر می‌ نماید، حتما باید توسط درمانگر مورد کنترل قرار بگیرد.

کلام آخر

افسردگی می‌ تواند جزو بیماری‌ های بسیار خطرناک باشد. البته این در صورتی است که درمان نگردد. اگر شما فردی افسرده هستید و با این علائم گفته شده در این مقاله در طول زندگی مواجه می‌ شوید، لازم است که در اولین زمان ممکن به یک روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کنید. صحبت کردن با یک شخص نزدیک و یا یک روانشناس حاذق که به او اعتماد کامل دارید، در درمان این بیماری به شدت کمک کننده است.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

دکمه بازگشت به بالا