عمومی

کجای سرت درد می کنه؟ نشونه چیه؟!【سال1402】⚡

کجای سرت درد می‌ کنه؟ نشونه چیه؟! در این مطلب قصد داریم، به انواع سردرد و نشانه‌ های آن بپردازیم. سردرد جزو آن دسته از مشکلاتی است که برای هر کدام از ما در طول زندگی برای یک بار هم که شده ایجاد گشته‌ است. گاهی اوقات سردردها می‌ توانند نشان دهنده‌ بیماری‌ های خطرناک مانند سکته‌ یا خونریزی‌ های مغزی باشند و گاهی نیز نشان دهنده‌ مشکلات غیر جدی همانند کم آبی بدن هستند. حال به نظر شما سردردهایی که شما در طول روز تجربه می‌ کنید، از چه نوع سردردهایی هستند؟ مطمئنا این تجربه‌ ناخوشایند نیاز به درمان دارد. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با ما بمانید.

علل سردردها چیست؟

از جمله رایج‌ ترین و شایع‌ ترین دلایل انواع سردردها می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. بیماری: در نظر داشته باشید که وجود برخی از بیماری‌ های زمینه‌ ای در افراد مانند تب، سرما خوردگی، عفونت گوش، عفونت‌ هایی نظیر گلو درد و … همگی تحت تاثیر مواردی هستند که موجب ایجاد سردردهای میگرنی در افراد می‌ شوند.
  2. استرس: یکی دیگر از مهم‌ ترین عامل سردرد می‌ توانیم به فشارهای روحی و روانی اشاره کنیم. فشارهای روحی، افسردگی، استرس و اضطراب با خود عوارض جبران ناپذیری برای بدن دارد که می‌ توانیم به بی‌خوابی، کاهش اشتها، درگیری‌ های متداول ذهنی اشاره کنیم. به همین خاطر است که افراد به دلیل استرس زیاد، مصرف الکل، حذف کردن وعده‌ های غذایی و تغییر در الگوی خوب دچار سردرد می‌ شوند.
  3. محرک‌ های محیطی: محرک‌ های محیطی به مواردی اشاره دارد که افراد مجبور به قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی خانگی یا عطرها، برخی از مواد غذایی، بوهای تند، دود تنباکو و … هستند. همگی این محرک ها جزو محرک‌ های محیطی محسوب می‌ شوند. استرس، آلودگی، سر و صدای بیش از حد، روشنایی و تغییرات آب و هوایی نیز جزو محرک‌ های محیطی می‌ باشند که باعث ایجاد سردرد در افراد می‌ گردند.
  4. ژنتیک: گاهی اوقات سردردها به ویژه سردردهای میگرنی می‌ توانند نشان از ژنتیک باشد. حدود 90 درصد از کودکان و نوجوانانی که دارای بیماری میگرن هستند، حداقل یک عضو خانواده‌ آن ها به این بیماری مبتلا بوده است. یعنی اگر پدر و مادر شما سابقه‌ بیماری میگرن را داشته باشند، به احتمال زیاد 70 درصد از فرزندان آن ها نیز دچار میگرن خواهند شد. حال در رابطه با این موضوع که کجای سرت درد می‌ کنه؟ نشونه چیه؟! به گفت و گو می پردازیم.

کجای سرت درد می کنه؟ نشونه چیه؟!

سردرد وسط سر و علت آن

اگر همواره شما جزو افرادی هستید که در طول روز دردهای مزمنی را در وسط سر خود حس می‌ کنید، باید بگوییم که این سردردها اغلب جزو دردهای عصبی محسوب می‌ گردد. سردرد وسط سر یکی از رایج‌ ترین سردردهایی به شمار می‌ رود که جزو سردرد تنشی بوده و علت‌ های متفاوتی نیز دارد. این سردردها که دردهای مبهمی هستند، فشارهای بسیار زیادی را در وسط سر و اطراف آن وارد می‌ کنند که از جمله دلایل این عارضه می‌ توانیم به رژیم غذایی نامناسب، استرس و فعالیت‌ های بدنی غیر استاندارد و بر هم ریختن ساعت خواب اشاره کنیم.

پیشنهاد می‌ کنیم که در صورت تشدید و تکرار این نوع سردرد در کوتاه‌ ترین زمان ممکن نزد متخصص مراجعه کنید. از جمله منشا سردردهایی که در وسط سر ایجاد می‌ گردد می‌ توانیم به میگرن، سردردهای عصبی، سردردهای مزمن، سردرد پس از خواب، محرک سرد و افزایش فشار خون اشاره کنیم. معمولا زمانی که فشار خون در جمجمه‌ سر افزایش پیدا می‌ کند، فرد سردردهای شدیدی را در وسط سر خود حس می‌ کند. به صورتی که بیمار این تصور را دارد که موهایش در حال کشیده شدن هستند.

معمولا این گونه است سر دردهای ناشی از فشار خون با صداهای صوتی و بلند، تنگی نفس، تهوع و گیجی و تاری دید همراه می‌ باشند. منظور از سر درد مزمن نیز می‌ توانیم بگوییم یکی از شاخه‌ های سردردهای تنشی سردردهای مزمن هستند. یعنی فرد مبتلا فشار بیش از حدی را در وسط سر خود تجربه می‌ کند که معمولا به دلیل عدم استراحت کافی، قرار گرفتن در معرض محرک‌ ها، صداهای بلند و استرس بروز پیدا می‌ کنند.

حال به نظر شما چگونه می‌ توان این نوع سردردها را درمان کرد؟ طبق گفته‌ بهترین دکتر مغز و اعصاب در ایران افراد می‌ توانند با کنترل و مدیریت استرس خود و غلبه به آن، استراحت بیشتر در مکان‌ های آرام، استفاده‌ از کمپرس سرد و گرم در نواحی دردناک، طب سوزنی و در نهایت مراجعه به پزشک به درمان این نوع سردردهای عصبی بپردازند.

علت درد پشت سر و نشانه آن

سر دردهای پشت سر که به آن سر دردهای موضعی نیز می‌ گویند، اغلب به دلیل اختلال اولیه یا همان سردرد تنشی ایجاد می‌ گردد. این سردردها بسیار شایع بوده و نشان دهنده‌ هشدار جدی نیستند و علت‌ های متفاوتی می‌ تواند باعث دردهای پشت سر بشود که می‌ توانیم به وضعیت بدنی ضعیف و فشار کم مایع نخاعی مغز و مشکلات ناشی از فتق دیسک و ستون فقرات گردنی اشاره کنیم. وضعیت نامناسب بدن از عواملی است که باعث احساس درد در پشت سر، شانه‌ ها و حتی گردن می‌ شود که در نهایت تمامی این تنش‌ ها باعث دردهای مزمن در پشت سر می‌ گردند.

در همین حین فرد ممکن است، دردهای کسل کننده و ضربان دار را در جمجمه‌ خود احساس کند. گاهی اوقات نیز فشار کم مایع نخاعی مغز باعث به وجود آمدن سردردها می‌ شود. این نوع سردرد زمانی اتفاق می‌ افتد که مایه‌ نخاعی از ستون فقرات نشت پیدا کرده و با افت فشار خون نیز داخل جمجمه شناخته می‌ شود. دلیل افت فشار و نشت مایع نخاعی می‌ تواند ناشی از ضربه دیدن ستون فقرات یا عوامل گوناگون دیگر باشد.

گاهی اوقات نیز افراد با دردهای پشت سر در سمت چپ مواجه می‌ شوند که علت آن می‌ تواند به دلیل میگرن باشد. از جمله علائم این نوع سردرد میگرنی که حتما باید با بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران به گفتگو بپردازید؛ اشک چشم، حساسیت به نور، استفراغ، حالت تهوع و دردهای شدید همراه با ضربان است. معمولا عده‌ ای از افراد این سوال را از ما دارند که آیا سردردهای پشت سر خطرناک هستند؟ در ادامه باید بگوییم، در حالی که این سردردها آزار دهنده و ناخوشایند می‌ باشند، اما جزو درد های تنشی محسوب شده و نگرانی آنچنانی ندارند و اکثر نیز به سرعت کاهش پیدا می‌ کنند.

کجای سرت درد می کنه؟ نشونه چیه؟!

علت های سردردهای پیشانی و چشمی

آیا شما نیز همواره با دردهای مزمن در قسمت پیشانی و نواحی اطراف چشم خود روبرو هستید؟ یکی از شایع‌ ترین علت دردهای ناحیه‌ پیشانی، دردهای عصبی هستند که امروزه بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌ کنند. در واقع این سردردها به 4 گروه تقسیم بندی شده که علائم و نشانه‌ های آن‌ ها به این صورت است که درد مبهم و پیوسته ای را فرد دور سر خود احساس می‌ کند. دردهایی که از پشت پیشانی، شقیقه‌ ها و چشم آغاز می‌ شود، حساس شدن نواحی سر، صورت، گردن، شانه‌ ها و جمجمه‌ ها و احساس فشار در اطراف سر به صورتی که یک کمربند به دور آن می‌ بندیم.

در پاسخ به سوال افراد که کجای سرت درد می‌ کنه؟ نشونه چیه؟! باید بگوییم که از نشانه‌ های سردردهای پیشانی که در مدت زمان کوتاهی نیز برطرف می‌ شوند، می‌ توانیم به خستگی بیش از حد، گرفتگی عضلانی و وضعیت نامناسب ایستادن یا نشستن در طول روز اشاره کنیم. در برخی از مواقع اگر سردردهای نواحی پیشانی طولانی‌ تر از حد معمول خود گشت، حتما باید نزد متخصص مراجعه کرد که از علت‌ های شایع آن می‌ توانیم به استرس، اضطراب و افسردگی اشاره نماییم. برای بهبود این نوع سردردهای تنشی پیشنهاد می‌ کنیم که از ماساژ بدن، قرار گرفتن در زیر دوش آب گرم و قرار دادن یک حوله‌ داغ در اطراف گردن و یا پیشانی خود استفاده کنید.

حرکت دادن آرام گردن و همچنین ورزش‌ های کششی نیز در این حوزه می‌ توانند بسیار موثر واقع شوند. لازم است بدانید که یکی از علت‌ ها و نشانه‌ های مهم شروع سردردهای پیشانی خستگی چشم و عیوب انکساری می‌ باشند. سردردهای چشمی نیز دارای علائم مشابه با سردردهای تنشی هستند، با این تفاوت که این نوع سردردها با عیوب بینایی و آستیگماتیسم چشم نیز روبرو می‌ باشند. بهتر است برای معاینه نزد چشم پزشک نیز مراجعه کنید، پیشنهاد می‌ کنیم در در زمان انجام کارهای طولانی مدت به چشم های خود استراحت دهید و از عینک مطالعه استفاده کنید.

علت سردرد در قسمت های راست و چپ سر

دلایل متفاوتی برای بروز سردرد در قسمت سمت راست و چپ سر وجود دارد که بسیار آزار دهنده و ناراحت کننده هستند. شناخت علت‌ ها و محرک‌ ها به افراد کمک می‌ کند تا آن ها بتوانند بر روی درد خود مدیریت و کنترل داشته باشند. در ادامه به نشانه ها و دلایل هر کدام می پردازیم:

1_ سردرد سمت چپ سر:

در رابطه با سردردهای سمت چپ باید بگوییم که شناخت علت‌ ها و محرک‌ ها به افراد کمک می‌ کند تا آن ها بتوانند بر روی درد خود مدیریت و کنترل داشته باشند. اگر شما در طول روز در قسمت‌ های چپ سر خود دچار دردهای مزمن می‌ شوید، ممکن است که میگرن و یا سردردهای خوشه‌ ای داشته باشید. در موارد بسیار نادر سر دردهای مربوط به این قسمت می‌ تواند علت سکته‌ مغزی، تومور مغزی و یا عفونت داشته باشد.

منظور از سردردهای خوشه‌ ای حملات بسیار دردناکی هستند که در یک طرف سر و در اطراف چشم رخ می‌ دهد. این سردردها گاهی بسیار شدید بوده به طوری که تیز و نافذ حمله‌ ور می‌ شوند و گاهی نیز در مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا می‌ کند. از جمله علائم سردردهای خوشه‌ ای می‌ توانیم به افتادگی و تورم پلک‌ ها، تعریق صورت، احتقان یا آبریزش بینی، افتادگی و قرمز شدن و اشک آلود شدن بیش از حد چشم‌ ها اشاره کنیم.

فرد مبتلا به سر درد خوشه‌ ای همواره احساس بی‌ قراری و آشفتگی می‌ کند. اگر علت سردرد شما به دلیل میگرن باشد، فرد سردردهای ضربان‌ دار از متوسط تا شدید را در قسمت چپ سر خود احساس می‌ کند. به طوری که نواحی اطراف چشم و شقیقه‌ آن‌ ها شروع به تیر کشیدن می‌ کند که از علائم آن می‌ توانیم به تغییرات بینایی، تهوع و استفراغ، سرگیجه و حساسیت شدید به نور اشاره کنیم.

2_ سردرد سمت راست سر:

بعضی از افراد سردردهای مزمنی را در قسمت سمت راست سرخود تجربه می‌ کنند و نگران بروز مشکلات جدی هستند. دلایل زیادی در این امر دخیل می‌ باشد که می‌ توانیم به مصرف دارو، آلرژی، میگرن‌ های مزمن و مشکلات عصبی اشاره کنیم. معمولا ملتهب شدن جریان‌ های سر و گردن یکی از علت‌ های اصلی سر درد در قسمت سمت راست می‌ باشد.

معمولا این سردردها با دردهای عضلانی در و شقیقه و خستگی و ضعف همراه می‌ باشد. پیشنهاد می‌ کنیم از مصرف خودسرانه‌ داروهای مسکن همانند آسپیرین و ایبوپروفن بپرهیزید که عامل مهمی در بروز سردرد سمت راست محسوب می‌ گردند.

کجای سرت درد می کنه؟ نشونه چیه؟!

کدام سردردها خطرناک هستند!

یکی از شایع‌ ترین سوالات افراد از پزشکان مغز و اعصاب این است که از کجا متوجه شویم؛ سردردهای ما نشان‌ دهنده‌ یک موضوع خطرناک می‌ باشند؟ در ادامه به این دلایل اشاره می‌ کنیم:

  1. سردردهای پس از آسیب و صدمه:  اگر در اثر وقوع اتفاقات بسیار خطرناک ضربه‌ ای به سر شما وارد شده است، هر چند یک سقوط کوچک یا برخورد با زمین که سرتان آسیب دیده باشد، خطرناک است. شاید شما خونریزی مغزی از داخل داشته باشید؛ به ویژه اگر دردهای شما به مرور زمان تشدید پیدا کند. این یک هشدار جدی و یک خطر بالقوه محسوب می‌ گردد. هرگز در چنین شرایطی خود را نادیده نگرفته و در صورت بروز کوچک ترین نشانه‌ ها سریعا نزد متخصص مراجعه کنید. از دیگر علائم آسیب و صدمه دیدن مغز می‌ توانیم به از دست دادن هوشیاری، اختلال در بینایی و حافظه، استفراغ و ضعف و همچنین تغییرات حالت ذهنی اشاره کنیم.
  2. سردردهای ناشی از تب و سفتی گردن: از دیگر سردردهای هشدار دهنده می‌ توانیم به سردردی اشاره کنیم که همراه با سفت شدن گردن می‌ باشد. گاهی اوقات التهاب قشای مغز و نخاع رخ می‌ دهد که نشان دهنده‌ یک عفونت ویروسی یا باکتریالی می‌ باشد. علائم آن نیز تب، حساسیت به نور و سفتی عضلات بدن می‌ باشد. پیشنهاد می‌کنیم در صورت بروز هر کدوم از این علائم همراه با سردردهای مزمن سریعا نزد پزشک مراجعه کنید.
  3. سردردهای یک طرفه با بی‌حسی: گاهی اوقات یک سردرد همراه با ضعف و بی حسی در یک سمت سر شروع می‌ شود و در نهایت به سمت بازوها و شانه‌ ها حرکت می‌ کند. این نوع سردردها نشان می‌ دهد که سینوس‌ های وریدی در مغز شما با آسیب روبه رو شده‌ اند. اگر رگ مغز گرفته باشد، خونریزی به مغز نیز دچار اختلال شده و در نهایت منجر به سکته‌ مغزی می‌ شود. در چنین مواردی بیماران با خونریزی مغزی و عوارض طولانی مدت آن مواجه می‌ گردند که باید بدون فوت وقت و از دست دادن زمان به مراکز درمانی مراجعه کنند. اختلالات گفتاری، اختلال در بینایی، حساسیت به نور نیز از دیگر علائم مربوط به سر درد با بی‌حسی و ضعف یک طرفه می‌ باشد.
  4. سر درد پس از انجام فعالیت‌ های فیزیکی: در شرایطی که شما بعد از انجام دادن یک فعالیت فیزیکی دچار سردردهای شدید و تصادفی می‌ شوید، تحقیقات نشان داده که این گونه از افراد معمولا با سکته، خونریزی و یا تومور مغزی روبرو هستند. از جمله علائم آن می‌ توانیم به ضعف در هر یک از قسمت‌ های بدن، تشدید یافتن سردرد، تغییرات شخصیتی، اختلال در کنترل عضلانی، گفتاری و دیداری و سردردهای جدید و غیر معمول اشاره کنیم. در پاسخ به این سوال که کجای سرت درد می‌ کنه؟ نشونه چیه؟! باید بگوییم که سردردهای ناشی از انجام فعالیت‌ ها می‌ تواند در تغییرات در حس بینایی، گفتار و تعادل افراد تاثیر بگذارد.
  5. سردردهای ناگهانی: بسیاری از سردردها در طول یک دقیقه و به طور ناگهانی بسیار شدید و مزمن می‌ شوند که به اصطلاح به آن ها سر دردهای یهویی می‌ گوییم که باید جدی تلقی گردد. این دردها ممکن است، بعد از یک ساعت نیز همچنان تداوم داشته باشند و به مرور بهبود پیدا کند؛ اما به دنبال آن عواقب و عوارض دیگری نیز خواهند داشت که می‌ توانیم به پارگی آنوریسم اشاره کنیم. در نظر بگیرید که آنوریسم مغزی نشانه‌ ای نداشته و توسط متخصص به دنبال بررسی‌ های بالینی تشخیص داده می‌ شود که از سایر علائم آن به غیر از سردردهای یهویی می‌ توانیم به حالت تهوع، استفراغ و اختلالات روانی اشاره کنیم.
انواع سردرد بر اساس علائم

برخی از سردردها با یکی از علائم بسیار ناهنجاری همراه هستند که می‌ تواند زندگی افراد را مختل کرده و آن‌ ها را از انجام فعالیت‌ های روزانه بازدارند. در ادامه به علائم و بررسی هر کدام از این نشانه‌ ها می‌ پردازیم. با ما همراه باشید.

1- سردرد همراه با حالت تهوع: یکی از دلایل شایع احساس همزمان سر درد و حالت تهوع نشان دهنده‌ بیماری‌ های ویروسی می‌ باشد. طبق تحقیقاتی که در سال 2015 بر روی و برخی از افراد در ایالات متحده به صورت سالانه به انجام رسیده، نشان داده که افراد حداقل یک بار سردردهای میگرنی همراه با حالت تهوع را داشته‌ اند. سر دردی که همراه با حالت تهوع شروع شود، نشان دهنده‌ سردردهای میگرنی است. این سردردها گاهی اوقات متوسط و گاهی و بسیار شدید هستند و در اغلب موارد به صورت ضربان دار بوده و در یک طرف سر بروز می‌ نمایند. از جمله علت‌ های شایع سردرد و تهوع می‌ توانیم به بارداری، حساسیت غذایی، مصرف بیش از حد کافئین، کم آبی بدن، آنفولانزا و سرما خوردگی اشاره کنیم.

2- سردرد و درد گردن: گردن و سر در ارتباط بسیار مستقیم و نزدیکی با یکدیگر دارند. بنابراین جای هیچ نگرانی و تعجبی نیست که در زمان بروز درد در سر، گردن نیز درد کند. در زندگی روزمره عوامل زیادی می‌ تواند باعث گردن درد و در نهایت سردرد شود که می‌ توانیم به رانندگی، نحوه‌ نامناسب خوابیدن و استفاده‌ بیش از حد از تلفن همراه اشاره کنیم. سردردهای گردنی دردهای ارتجاعی گردن به سر هستند و گاهی اوقات منشا اصلی این دردها وجود دردهای مزمن در قسمت گردن هستند که ما ارتشاعات آن را در قسمت سر نیز احساس می‌ نماییم.

سردردهای گردنی در نتیجه‌ گرفتگی عضلات گردن ایجاد می‌ شود. در نظر داشته باشید آرتریت و رگ به رگ شدن گردن نیز می‌ تواند عاملی برای بروز سردرد باشد. این سردردها گاهی اوقات در یک طرف سر احساس می‌ شود و گاهی نیز در پایین و در قسمت جمجمه شروع شده و به سمت بالای سر حرکت می‌ کند. در چنین زمان‌ هایی خشک شدن عضلات گردن دور از انتظار نبوده به طوری که وقتی گردن شما به اطراف بچرخد احساس ناراحتی خواهید کرد.

3- سردرد به همراه سرگیجه: یکی از دلایل اصلی که افراد همراه سردرد دچار سرگیجه نیز می‌ شوند، سردردهای میگرنی است. در برخی از شرایط افراد مبتلا با میگرن دچار درد در قسمت گوش نیز می‌ گردند و حس تعادل افراد دچار دستخوش تغییرات می‌ گردد. به طور کلی می‌ توانیم بگوییم که یکی از مهم‌ ترین علائم رایج در بیماری میگرن سرگیجه است که معمولا 50 درصد افراد این علائم و احساس سبکی سر را دارند.

یکی دیگر از علائم سردرد و سرگیجه افت قند خون می‌ باشد که به آن هیپوگلیسمی نیز می‌ گویند. وقتی افراد مدت زمان طولانی گرسنه می‌ شوند و بدون خوردن صبحانه به مدرسه و یا محل کار می روند، دچار این عارضه‌ ها می‌ گردند. به همین خاطر در چنین شرایطی باید به مصرف منظم وعده‌ های غذایی و همچنین خوردن میان وعده‌ ها با حجم کم مقوی بپردازید تا با سردرد و سرگیجه مواجه نشوید.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را کجای سرت درد می‌ کنه؟ نشونه چیه؟!  آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (11 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا