عمومی

علائم بارداری از هفته اول چگونه است؟【سال1403】💎

در این مقاله قصد داریم به پاسخ بر سوال شما عزیزان در رابطه با علائم بارداری از هفته‌ اول چگونه است؟ بپردازیم. آیا شما با علائم بارداری آشنایی کافی دارید؟ معمولا هفته‌ اول بارداری از زمان لقاح اسپرم و تخمک آغاز می‌ گردد؛ اما از آنجایی که پزشک اولین روز آخرین پریود را به عنوان اولین روز بارداری در نظر می‌ گیرد، در هفته‌ های اول هنوز جنین تشکیل نشده و بدن مادر تغییرات آنچنانی را حس نمی‌ کند. علائم در هفته‌ های اول از فردی به فرد دیگر متفاوت می‌ باشد. به طور قطع می‌ توانیم بگوییم علائم بارداری پس از 14 روز بعد از شروع فرایند قاعدگی اتفاق می‌ افتد. مطمئنا حاملگی می‌ تواند دوران بسیار شیرینی برای تمام مادران باشد. اگر شما نیز قصد دارید بر تمام بایدها و نبایدهای علائم این دوران از هفته‌ های اول آگاه شوید، با ما همراه بمانید.

چه زمانی دقیقا هفته اول بارداری محسوب می گردد؟

مطمئنا این سوال بسیاری از مادران است که علائم بارداری از هفته‌ اول چگونه است؟ علاوه بر آن چه زمانی را می‌ توان دقیقا هفته‌ اول بارداری مصاحبه کرد؟ در هفته‌ های اول بارداری مطمئنا مادران با تغییر خاصی در بدن خود مواجه نمی‌ شوند؛ چرا که هنوز هم در حال گذراندن روزهای پریود خود هستند و این تصور را نمی‌ کنند که باردار می‌ باشند. حتی در این دوران الگوی قاعدگی نیز تغییری نکرده و مانند ماه‌ های گذشته سپری می‌ شود. تنها تفاوتی که دارد، این است که این پریود آخرین دوره‌ قاعدگی شما تا 9 ماه آینده می‌ باشد.

در کل در هفته‌ اول بارداری در ظاهر چیز خاصی احساس نمی‌ شود؛ اما در رحم تغییرات بزرگی در حال رخ دادن است که شما باید از همان اواخر هفته خود را برای این تغییرات بزرگ آماده کرده و در سریع‌ ترین زمان ممکن و به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید. در کل هفته‌ اول بارداری را به طور دقیق نمی‌ توان مشخص کرد. ولی پزشکان و متخصصان زنان و زایمان جهت محاسبه‌ هفته‌ نخست بارداری از آخرین روز قاعدگی یک زن حساب می‌ کنند.

جالب است بدانید که در این زمان شما باردار نیستید و شمارش هفته‌ اول نیز از آخرین دوره‌ پریود تان به این دلیل است که بتوانند تاریخ تخمینی بارداری را به دست بیاورند. در ادامه‌ این مطلب ما قصد داریم با علائم دوران بارداری در هفته‌ های اول آشنا شویم. مطمئنا مطالعه‌ این موضوع برایتان سودمند واقع خواهد بود.

علائم بارداری از هفته اول چگونه است؟

علائم هفته اول بارداری چگونه است؟

همانطور که گفتیم علائم در هفته‌ های اول بارداری در تمام مادران یکسان نمی‌ باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اولین علامت بارداری را شما پس از عقب افتادن زمان پریود تان متوجه خواهید شد. از جمله این علائم می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سردرد
  • بالا رفتن میزان دمای بدن
  • خستگی
  • باد شکم در هفته‌ اول بارداری
  • حالت تهوع همراه با استفراغ یا بدون استفراغ
  • تغییرات متداول در سینه همانند سوزن سوزن شدن یا تورم
  • خونریزی‌ های خفیف به دلیل لانه گزینی
  • گرفتگی و دردهای شکمی به دلیل ایجاد تغییرات در لگن
  • کمردرد یا دردهای تخمدان
  • تغییر یک سری از اخلاقیات و تحریک پذیری‌ ها
  • هوس یک سری از غذاها یا تنفر داشتن نسبت به برخی از مواد غذایی
  • قوی‌ تر شدن حس بویایی
  • احساس کردن طعم فلز در دهان
  • ایجاد جوش‌ های پوستی که چندان نیز متداول نمی‌ باشند.

نگاهی بر شایع ترین نشانه های مشترک بارداری

در پاسخ به این سوال که علائم بارداری از هفته‌ اول چگونه است؟ اشاره کردیم که این علائم در تمام مادران باردار یکسان نمی‌ باشد؛ اما برخی از نشانه‌ های اولیه در بارداری وجود دارد که در میان تمام باداران می‌ تواند مشترک باشد که این علائم عبارتند از:

  1. عقب افتادن دوران پریود: یکی از اولین نشانه‌ هایی که مادران می‌ توانند خبر از بارداری خود داشته باشند، عقب افتادن پریود است. زمانی که لقاح اتفاق بیفتد، بدن هورمون‌ هایی را تولید می‌ نماید که موجب ریزش پوشش داخلی رحم شده که همین عامل قاعدگی را متوقف می‌ کند. به این معنا که چرخه‌ پریودی شما قطع شده و تا زمانی که نوزادتان به دنیا بیاید، دیگر پریود نمی‌ شوید؛ اما در نظر داشته باشید، همیشه قطع پریود نشان دهنده‌ بارداری نیست و می‌ تواند نشان از سایر مشکلات از جمله ورزش‌ های شدید یا تغییرات هورمونی و سایر بیماری‌ ها باشد.
  2. تکرر ادرار: بهترین دکتر زنان در ایران همواره اشاره دارد که مادران باردار در هفته های اولیه‌ خود با تکرر ادرار مواجه می‌ شوند. تکرر ادرار به این دلیل است که شما نسبت به قبل خونریزی بیشتری دارید؛ زیرا در دوران بارداری خونرسانی به اعضای بدن افزایش پیدا می‌ کند و کلیه‌ ها خون بیشتری تصفیه کرده و مواد زائد را نسبت به روزهای قبل بیشتر دفع می‌ نمایند. در بدن شما هر چه خون بیشتری وجود داشته باشد، میزان ادرار نیز افزایش پیدا می‌ کند.
  3. وجود درد و تورم در سینه‌ ها در دوران بارداری: سینه‌ ها یکی از مهم‌ ترین قسمت‌ های بدن هستند که بسیار حساس شده و مادران باردار درد را احساس می‌ کنند. این درد همانند دردهای سینه قبل از شروع دوره‌ پریود می‌ باشد، با این تفاوت که در دوران بارداری دردها بیشتر از قبل می‌ گردد. حتی در این دوران اطراف نوک پستان‌ ها نیز تیره رنگ و بزرگ تر می‌ گردند. درد سینه در دوران بارداری موقتی می‌ باشد؛ زیرا در این دوران هورمون‌ های شما افزایش پیدا می‌ کند و در نتیجه سینه‌ ها سفت تر و بزرگ تر از حالت طبیعی خود می‌ گردند.
  4. تهوع صبحگاهی: یکی از مهم‌ ترین علائم بارداری در هفته‌ های اول که همه‌ بانوان آن را تجربه می‌ کنند، تهوع صبحگاهی است؛ اما برخی از مادران در این دوران استفراغ را تجربه می‌ کنند در حالی که نیمی دیگر نیز تنها تهوع داشته و استفراغی ندارد. حالت تهوع از هفته‌ دوم بارداری بیشتر شروع می‌ شود و حتی می‌ تواند در ادامه شدیدتر نیز یابد. اگر چه حالت تهوع در بارداری یک موضوع کاملا طبیعی است؛ اما می‌ تواند در صورت مزمن بودن باعث کم آبی بدن و ایجاد خطر در مادران باردار گردد. به همین خاطر پیشنهاد می‌ کنیم، اگر شما با استفراغ‌ های شدید بارداری مواجه هستید، حتما به مصرف غذا و مایعات بسیار بپردازید.

علائم بارداری از هفته اول چگونه است؟

چه زمانی به متخصص زنان مراجعه کنیم؟

زمانی که شما پریودتان عقب افتاده و با یک سری از نشانه‌ ها و علائم بارداری روبرو بوده‌ اید، در اولین فرصت جهت انجام تست بارداری باید به مراکز آزمایشگاهی مراجعه کنید. زمانی که تست بارداری شما مثبت گردید، در اولین فرصت می‌ بایست به متخصص زنان و زایمان خوب که در محل نزدیکی خانه‌ شما می‌ باشد، مراجعه نمایید. این متخصصان در طول بارداری خدمات بسیار ارزنده‌ ای را ارائه می‌ نماید و در وهله‌ اول پزشک از شما می‌ پرسد که آیا شما به مصرف ویتامین‌ های دوران بارداری قبل از اقدام به بارداری پرداخته‌ اید یا خیر.

اسید فولیک یکی از مکمل‌ هایی است که شما قبل از بارداری و در طول دوران بارداری باید آن را استفاده کنید. ویتامین‌ هایی که از سوی پزشک برای مادران باردار تجویز می‌ گردد، از اهمیت بسیار وافری برخوردار می‌ باشد؛ زیرا تمام این ویتامین‌ ها به رشد لوله عصبی جنین کمک کرده و موجب می‌ گردد که مغز، ستون فقرات و لوله‌ عصبی کودک شما شکل پیدا کنند. پزشکان توصیه می‌ کنند که تمام مادران باردار از همان اولین روز بارداری خود باید به مصرف فولیک اسید بپردازند.

اگر شما قصد بارداری دارید بهتر است، قبل از این که باردار شوید، زیر نظر پزشک زنان و زایمان قرار بگیرید و داروهای لازم در این زمینه را نیز مصرف کنید. حتما اگر شما خانومی هستید که دارای بیماری دیابت، فشار خون بالا و یک سری از بیماری‌ های خود ایمنی می‌ باشید، پیشنهاد می‌ کنیم قبل از باردار شدن نزد متخصصان مراجعه کنید. همیشه سلامت عمومی خود را چک کرده و پس از آن اقدام به بارداری کنید تا در طول بارداری تجربه‌ عالی داشته باشید.

تغذیه مناسب در هفته های اول بارداری

در مقاله‌ علائم بارداری از هفته‌ اول چگونه است؟ به تمامی نشانه‌ ها پرداختیم. در ادامه باید بگوییم که یک سری از راهکارهای خود مراقبتی وجود دارد که تعیین کننده‌ سلامت مادر و کودک خواهد بود. به همین خاطر پیشنهاد می‌ کنیم زمانی که شما در همان هفته‌ های اول تغییرات روند در بدن خود و یک سری از تغییرات هورمونی مواجه شدید، حتما یک سری از غذاها را از رژیم غذایی خود حذف و یک سری از مواد غذایی را نیز اضافه کنید که در ادامه به آن‌ ها می‌ پردازیم:

غذاهای غنی از فولاد مصرف کنید: مطمئنا زمانی که در همان هفته‌ اول نزد متخصص زمان مراجعه می‌ کنید، به شما قرص اسید فولیک تجویز می‌ کند. این قرص همان طور که گفتیم برای سلامت رشدی مغز جنین اهمیت بسیار وافری دارد. از جمله مواد غذایی سرشار از فولات می‌ توانیم به کلم بروکلی، حبوبات و تخم‌مرغ و همچنین سبزیجات برگدار اشاره کنیم. حتما در مواد غذایی خود فولات را جای دهید تا به رشد و تکامل کودک خود کمک کنید.

مصرف غذاهای غنی از ویتامین ب 6: ب 6 در طول دوران بارداری بسیار ضروری است. به ویژه برای آن دسته از بانوانی که از حالت تهوع استفراغ‌ های شدید در این دوران رنج می‌ برند. ب 6 کمک می‌ کند تا حالت تهوع شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. حتی زمانی که جهت حالت تهوع به پزشک مراجعه می‌ کنید، به شما قرص ب 6 را پیشنهاد می‌ کند. از مواد غذایی که حاوی این ویتامین است می‌ توانیم به کره‌ بادام زمینی، موز، ماهی سالمون و آجیل اشاره نماییم.

مصرف میوه فراموش نکنید: یک مادر باردار در طول روز باید 3 وعده میوه مصرف کند. میوه در طول دوران بارداری جهت رسیدن مواد غذایی مختلف و همچنین ویتامین‌ های گوناگون به بدن مادر و جنین جزو حائز اهمیت ترین‌ ها می‌ باشد. میوه‌ ها غنی از فیبر می‌ باشند و به بدن شما ویتامین‌ ها و آنتی اکسیدان‌ های فراوانی وارد می‌ کنند.

دانه و آجیل: آجیل و مغزیجات سرشار از پروتئین هستند و پروتئین نیز در جهت رشد بافت‌ های جنین و همچنین ترمیم ماهیچه‌ های سینه و رحم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر آن شما برای کسب آهن نیز در طول دوران بارداری به مصرف آجیل نیاز خواهید داشت. بنابراین مصرف دانه‌ ها و آجیل‌ هایی همانند پسته، گردو و بادام را فراموش نکنید.

تغذیه مناسب در هفته های اول بارداری

نکات مهم در دوران خود مراقبتی بارداری

در ادامه به یکسری از نکات می پردازیم که جهت مراقبت های اولیه بسیار مهم هستند:

  • در دوران بارداری از مصرف الکل و دخانیات به شدت بپرهیزید که برای سلامتی مادر و جنین بسیار خطرناک است.
  • مصرف غذاهای حاوی ید را کاهش دهید. مادران در خطر تهدید فشار خون بالا قرار دارند و با مصرف نمک می‌ توانند آسیب‌ های جدی ببینند.
  • اگر قبل از بارداری در بیرون از خانه مشغول به فعالیت بوده‌ اید، بهتر است فعالیت‌ های فیزیکی زیاد و سنگین خود را در دوران بارداری کاهش دهید. زیرا این موضوع برای جنین آسیبات زیادی وارد می‌ کند. می‌ توانید به کارهای پشت میزی خود همانند روزهای سابق بپردازید.
  • استفاده از دمنوش‌ ها را به حداقل برسانید. دمنوش می‌ تواند تاثیر دارویی بر روی بدن داشته باشد و اثرات بدی را به دنبال داشته باشد. بدون مشورت متخصص زنان از نوشیدن این گونه مایع جات خودداری کنید.
  • در دوران بارداری بدون مشورت با پزشک هیچ گونه دارویی مصرف نکنید و تنها به مصرف داروهایی بپردازید که توسط متخصص زنان به شما ابلاغ داده شده است.
  • بهتر است از مصرف کافئین خودداری کنید. اگر شما عادت به قهوه خوردن دارید، بهتر است روزی بیش از یک فنجان قهوه ننوشید.

کلام آخر

دوران بارداری، دورانی است که مادران می‌ توانند هر گونه تغییرات بدنی را تجربه کنند. از حالت تهوع و سر درد گرفته تا تغییرات ظاهری در بدن همانند سفت شدن سینه‌ ها که همه‌ این‌ ها در مادران مشترک می‌ باشد. در این مقاله ما به تمام نکات در رابطه با علائم اولیه بارداری اشاره کردیم که می‌ توانید مطالعه کنید.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با علائم بارداری از هفته‌ اول چگونه است؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 4 =

دکمه بازگشت به بالا