عمومی

چه عواملی باعث افزایش فشار خون می شوند؟【سال1402】✅

یکی از مشکلات و بیماری‌ هایی که می‌ تواند، زمینه‌ ساز انواع بیماری‌ ها از جمله مشکلات قلبی، نارسایی کلیه و سکته و سایر اختلالات در عملکرد طبیعی بدن شود، فشار خون بالا است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با این پرسش که چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌ شوند؟ اطلاعات ارزنده‌ ای را به حضورتان برسانیم. طبق آمار به دست آمده، 30 درصد از بزرگسالان در سطح جهان از فشار خون بالا رنج می‌ برند. معمولا متخصصان علت افزایش ناگهانی فشار خون را علاوه بر بیماری‌ های زمینه ای، سبک زندگی نادرست می‌ دانند. حال بیایید با یکدیگر به بررسی دقیق‌ تر این موضوع بپردازیم.

فشار خون بالا چیست؟

منظور از پرفشاری به همان بالا بودن میزان فشاری اشاره دارد که خون در اثر برخورد کردن با دیواره‌ سرخرگ‌ ها ایجاد می‌ نماید. سرخرگ‌ها به رگ‌ هایی می‌ گویند که وظیفه‌ خون‌رسانی از قلب به سایر اعضای بدن را بر عهده دارند. فشار خون در حالت طبیعی می‌ بایست کمتر از 80/130 میلی متر جیوه باشد او اگر فشار خون شما ما بین اعداد 130 تا 139، یا فشار خون دیاستولیک بین 80 تا 89 میلی متر جیوه قرار گرفت، شخص حتما در معرض فشار خونه بالا قرار داشته و اگر فشار خون آن عدد 90/140 میلی متر جیوه یا بالاتر را نشان دهد، ابتلا به بیماری پرفشاری خون می‌ باشد و باید به دنبال اینکه چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌ شوند جهت درمان و بهبود بگردد.

شاید این سوال در ذهن شما نیز ایجاد گردد که معمولا چه افرادی در محل معرض فشار خون بالا قرار دارند؟ یکی از مهم‌ ترین این عوامل داشتن سابقه‌ خانوادگی است. یعنی اگر شما در خانواده سابقه‌ فشار خون بالا را داشته باشید، به مرور در آینده دچار آن می‌ شوید. سن نیز می‌ تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

فشار خون بالا یکی از رایج‌ ترین مشکلاتی است که موجب می‌ شود، فرد دچار انواع بیماری‌ ها از جمله سکته‌ قلبی و یا سکته‌ مغزی گردد. تشخیص زودهنگام این معضل نزد بهترین دکتر فشار خون در ایران می‌ تواند به خوبی کمک کننده باشد و میزان فشار بالا را به سطح نرمال خود بازگرداند. از جمله علائم این مشکل می‌ توانیم به تنگی نفس، سر درد، خون دماغ شدن، سرگیجه، درد قفسه‌ سینه و وجود خون در ادرار اشاره کنیم.

چه عواملی باعث افزایش فشار خون می شوند؟

7 عاملی اصلی در افزایش فشار خون

به نظر شما چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌ شوند؟ در افزایش فشار خون عوامل زیادی تاثیرگذار هستند که می‌ توانیم به دلایل ژنتیکی، رژیم غذایی، سبک زندگی ناسالم و عادات غذایی ناسالم اشاره کنیم. در کل عواملی که موجب بالا رفتن فشار خون می‌ گردند در دو دسته‌ غیر قابل کنترل و قابل کنترل جای می‌ گیرند که در ادامه به بررسی آن ها می‌ پردازیم:

  1. سن: یکی از تاثیرگذارترین عوامل در افزایش میزان فشار خون سن است؛ زیرا باعث سخت‌ تر شدن رگ‌ ها و کاهش یافتن عملکرد کلیه ها می‌ گردد. بیشتر از 65 درصد مردم کشورها بالای 60 سال دارای فشار خون بالا از حد طبیعی خود هستند. باید بگوییم شواهد نشان می‌ دهد که امروزه کودکان و نوجوانان نیز به دلیل چاقی بیش از حد متاسفانه با فشار او روبرو می‌ باشند.
  2. جنسیت: مرد و زن بودن نیز بر روی فشار خون تاثیرگذار است. به عنوان مثال؛ قبل از سن 55 سالگی مردم شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون دارند؛ اما پس از گذشت این سن شانس زنان نسبت به مردان افزایش پیدا می‌ کند که این دسته جزو عوامل غیرقابل کنترل می‌ باشدو
  3. رژیم غذایی: در نظر داشته باشید، رژیم غذایی جزو اصولی است که در سلامتی تاثیر بسیار وافری می‌ گذارد. حتی بهترین دکتر فشار خون در تهران نیز بر این موضوع تاکید فراوانی دارد که افراد باید مصرف نمک و سدیم را کاهش داده و به مصرف مواد پتاسیم بپردازند. همه می‌ دانیم که امروزه منشا اصلی سدیم رژیم‌ های غذایی فراوری شده و فست فودها هستند. پتاسیم برای جلوگیری از ابتلا به فشار خون و کنترل این مشکل شدیدا به افراد توصیه می‌ گردد.
  4. ورزش نکردن: نداشتن تحرک بدنی و ورزش نکردن موجب انقباض و سخت‌ تر شدن رگ‌ های خونی و در نتیجه بالا رفتن فشار خون می‌ شود. این موضوع با افزایش وزن نیز رابطه‌ بسیار مستقیمی دارد. افرادی که همواره از تحرک دوری می‌ کنند، به چاقی مفرط رسیده و در نهایت علاوه بر داشتن فشار خون، دیابت، چربی و سایر بیماری‌ های قلبی عروقی را نیز می‌ گیرند.چه عواملی باعث افزایش فشار خون می شوند؟
  5. مصرف سیگار و الکل: همان طور که خود نیز می‌ دانید، ماده‌ نیکوتین که در سیگار وجود دارد، موجب بسته شدن و تنگ شدن عروق خونی می‌ گردد. این موضوع با بالا رفتن ضربان قلب و غلیظ شدن خون ارتباط دارد که در نهایت افزایش فشار خون را برای افراد به همراه می‌ آورند. سیگار کشیدن می‌ تواند با تولید ماده‌ ای به نام مونوکسیدکربن در خون اکسیژن خون را نیز کاهش دهد و به مرور فرد دچار آسیب‌ های فراوانی در سیستم قلبی عروقی خود می‌ گردد. الکل نیز به همین صورت است که تاثیر خود را بر سیستم اعصاب مرکزی بدن گذاشته و باعث انقباض و انبساط رگ‌ ها و ایجاد فشار خون می‌ گردد.
  6. چاقی و اضافه وزن: زمانی که شما با اضافه وزن مفرط روبرو باشید، کلیه ها به خوبی نمی‌ توانند وظایف خود را از دست بدهند که هر دو جزو ارگان‌ های اصلی بدن محسوب می‌ گردند. تمامی اختلالات در عملکرد قلب و کلیه باعث افزایش فشار خون می‌ گردد
  7. استرس و اضطراب: استرس نیز از عوامل تاثیرگذار در افزایش فشار خون است؛ زیرا در بدن باعث تولید آدرنالین و کورتیزول می‌ گردد.

فشارخون بالا چه اثراتی در بدن ایجاد می کند؟

ممکن است شما این سوال را از خود داشته باشید که چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌ شوند؟ که در طول مقاله به این پرسش پرداختیم. حال می‌ خواهیم بگوییم که اثرات فشار خون چه آسیب‌ هایی ممکن است برای بدن وارد کند. گاهی اوقات فشار خون به عنوان یک بیماری خاموش شناخته می‌ شود. این بیماری می‌ تواند، سال‌ ها بدون اینکه هیچ گونه علائمی از خود بروز دهد، در بدن وجود داشته و به تک تک اعضای آن آسیب وارد کند. افراد در صورت درمان نکردن فشار خون می‌ توانند، با عوارض بسیار جدی و کشنده‌ ای روبرو باشند که در ادامه به یک سری از این آسیب‌ ها می‌ پردازیم:

  1. آسیبات قلبی: یکی از آسیبات مستقیم فشار خون بر روی قلب است. اینبیماری باعث می‌ شود، قلب به شدت کار کرده و عروق خونی فشار بالایی را متحمل شوند و سلامت قلب با تهدیدات فراوانی روبرو شود. از جمله خطرات آن می‌ توانیم به مرگ قلبی ناگهانی، حمله‌ قلبی، آریتمی و نارسایی قلبی اشاره کنیم. حتی این موضوع باعث بزرگتر شدن قلب نیز می‌ گردد.
  2. آسیب به شریان‌ ها: یکی دیگر از عوارض بالا بودن فشار خون این است که می‌ تواند به شریان‌ های بدن آسیب وارد کند. شریان‌ ها معمولا جزو اجزای سالم، انعطاف‌پذیر و محکمی هستند که خون کاملا آزادانه در شریان‌ ها و عروق جریان پیدا می‌ کند. فشار خون بالا باعث انقباض و سخت شدن شریان‌ ها و در نتیجه کاهش جریان خون می‌ گردد. این موضوع می‌ تواندعوارضی همچون رسوب چربی‌ های مواد غذایی در عروق و کند شدن جریان خون را به دنبال داشته باشد که در نتیجه‌ آن فرد با حمله و سکته‌ قلبی مواجه می‌ گردد.
  3. آسیبات مغزی: مغز انسان برای اینکه بتواند عملکرد درستی داشته باشد، به تغذیه‌ خونی سرشار از اکسیژن متکی است. فشار خون بالا باعث کاهش یافتن این تغذیه می‌ گردد که در نتیجه انسداد جریان خون به مغز و انسداد جریان خوب به سلول‌ های مغزی را در پی دارد که این فرایند باعث ایجاد سکته‌ مغزی بر افراد می‌ شود. در نتیجه کنترل نشدن این بیماری، فرد می‌ تواند با معضلاتی همانند عدم توانایی در یادگیری، مشکلات حافظه، یادآوری و صحبت و استدلال رو به رو شود.

کلام آخر

فشار خون بیماری است که معمولا به دلیل داشتن علائم مشابه، با خیلی از بیماری های دیگر اشتباه گرفته می شود. در صورتی که به تازگی متوجه بروز علائم فشار خون شده اید، حتما به متخصص مراجعه کنید.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌ شوند؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا