عمومی

وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟⭐【سال1403】❤️

وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ یکی از شایع‌ ترین سوالاتی که افراد با شروع فصل سرما و ترویج نمودن بیماری‌ های واگیردار همانند آنفولانزا و سرما خوردگی از متخصصان دارند، در رابطه با تغذیه می‌ باشد. معمولا فردی که دچارت بیماری آنفولانزا شده است، میل زیادی به خوردن ندارد؛ اما تغذیه و غذا خوردن نقش بسیار مهمی را می‌ تواند در بهبودی بیماری داشته باشد. در واقع بدن در چنین شرایطی برای تامین انرژی و ترمیم قسمت‌ های آسیب دیده به خوردن نیاز دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مواد غذایی مفید در زمان آنفولانزا با ما همراه باشید.

آنفولانزا و علائم هشدار دهنده آن

آنفولانزا به یک نوع بیماری ویروسی اشاره دارد که در وهله‌ اول دستگاه تنفسی را درگیر می‌ کند و باعث ایجاد عفونت در این سیستم مهم از بدن می‌ گردد. این بیماری واگیر دار اشکال بسیار متفاوتی را دارد و از سرماخوردگی دارای علائم و نشانه‌ های شدیدتری است. تاکنون 3 نوع تیپ آنفولانزا به نام‌های آ، ب، ث شناخته شده است. علائم بیماری آنفولانزا در افراد از خفیف تا شدید می‌ تواند متفاوت باشد. در نظر داشته باشید که ویروس آنفولانزا در هوا و از انسانی به انسان دیگر به راحتی می‌ تواند منتقل شود.

به همین خاطر در فصل سرما سعی کنید، در مکان‌ های عمومی و فضاهای سربسته که خطر ابتلا به آنفولانزا را افزایش می‌ دهد، قرار نگیرید. علاوه بر آن، آن دسته از افرادی که دچار سیستم ایمنی بسیار پایینی هستند، باید در مقابله با این بیماری بسیار احتیاط کنند. تغذیه در این زمینه می‌ تواند نقش بسیار پررنگی داشته باشد. آن دسته از افرادی که با این پرسش روبرو هستند که وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ باید بگوییم که مواد غذایی گوناگونی در این حوزه وجود دارد که با مصرف آن ها می‌ توانید دوران نقاهت آنفولانزا خود را بسیار کوتاه کنید.

هر فردی متناسب با قدرت سیستم ایمنی بدن خود علائم متفاوتی را از شدید تا کم تجربه می‌ کند. معمولا دوره نقاهت این بیماری یک دوره کوتاه مدت 3 تا 4 روزه می‌ باشد که از جمله علائم شایع آن می‌ توانیم به تب و لرز، گلو درد و بدن درد، سرفه، سر درد و خستگی، سوزش چشم‌ ها، گرفتگی و آبریزش بینی اشاره کنیم. در بیشتر مواقع تب و لرز و سردرد همراه با استفراغ و حالت تهوع به سراغ افراد می‌ آید. این علائم پس از 2 روز به خودی خود بهبود پیدا کرده و پس از گذشت یک هفته بیمار به بهبودی کامل خود دست پیدا می‌ کند.

وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟

مواد غذایی مفید در زمان آنفولانزا

جالب است بدانید که مصرف غذا نقش بسیار مهمی در تامین انرژی و مواد مغذی بدنتان دارد. در زمان بیماری بدن شما به ویتامین، مواد مغذی و معدنی زیادی نیاز خواهد داشت تا سیستم ایمنی بدن بتواند به مبارزه با ویروس‌ های وارد شده بپردازد. شما می‌ توانید با انتخاب درست مواد غذایی دوران نقاهت بیماری خود را کوتاه کنید تا هر چه سریع‌ تر به بهبودی دست پیدا کرده و به زندگی عادی خود بازگردید. در ادامه ما لیستی از مواد غذایی را برای آن دسته از افرادی که می‌ پرسند وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ آماده کرده‌ ایم که شامل موارد زیر هستند:

نوشیدن آب و مایعات: زمانی که به بیماری آنفولانزا دچار شده‌ اید، نوشیدن آب و مایعات و دهیدراته نگه داشتن بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این موضوع می‌ تواند در حفظ سلامتی دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی شما مفید عمل کند. در مورد انفولانزای تنفسی و آنفولانزا گوارشی باید بگوییم که آب به مرطوب نگه داشتن بینی، دهان و گلو کمک کرده و این رطوبت به بدن این قدرت را می‌ دهد تا از جمع شدن مخاط رهایی یابد.

به طور کلی باید بگوییم که اگر شما میلی به غذا خوردن ندارید یا نمی‌ توانید مایعجات بنوشید، بدنتان با کم آبی روبرو خواهد شد. اسهال و تب دو علامت شایع در زمان آنفولانزا هستند که می‌ توانند باعث از دست رفتن آب و هیدراته شدن بدن شما گردد. از نوشیدنی‌ هایی که شما می‌ توانید در این دوران استفاده کنید، می‌ توانیم به آب، آب میوه‌ تازه، چای‌ های گیاهی، نوشیدنی‌ های انرژی‌ زا، آب نارگیل، میوه و سبزیجات خام، آب گوشت یا مرغ و غیره اشاره کنیم.

افزایش دادن مصرف زینک: یکی از درمان‌ های موثر بیماری آنفولانزا مصرف زینک می‌ باشد. زینک جزو مواد معدنی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری بوده و روزانه باید در وعده‌ های غذایی شما وجود داشته باشد. این ماده‌ مغذی کمک می‌ کند تا گلبول‌ های سفید خون به مبارزه با میکروب‌ ها و باکتری‌ ها بپردازند و نقش موثری را در کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا دارد و در مبارزه بدن با این ویروس‌ ها بسیار تاثیر برانگیز بوده و در کاهش سرعت تکثیر ویروس آنفولانزا در بدن جایگاه بسیار ویژه‌ ای دارد. سعی کنید، مقدار زیادی زینک را از رژیم غذایی روزانه متعادل خود دریافت کنید. آن دسته از مواد غذایی که دارای ماده‌ معدنی زینک هستند، می‌توانیم به صدف، نخود و لوبیا، آجیل، لبنیات، تخم مرغ و تخم پرندگان، گوشت قرمز، دانه‌ ها و مغزهای گیاهی اشاره کنیم.

نوشیدن دمنوش گیاهی: یکی از موثرترین راهکارها در مقابله با بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا نوشیدن چای گیاهی می‌ باشد. در حقیقت بسیاری از این چای‌ های گیاهی از جمله گل میخک، زنجبیل تازه، دمنوش پونه و آویشن، دمنوش گل ختمی، زردچوبه، چای سبز یا سیاه از خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی برخوردار هستند که می‌ توانند به سرعت به درمان آنفولانزا بپردازند. از جمله این چای‌ های گیایی می‌ توانیم به انیسون ستاره‌ ای اشاره کنیم. انیسون یک نوع ادویه به شکل ستاره است که از همان زمان‌ های قدیم به عنوان داروی ضد ویروسی آن را استخراج می‌ کردند.

این دارو حتما باید پس از تایید شدن قطعی ابتلا به ویروس آنفولانزا توسط پزشک تجویز شود، تا فرد به سرعت به بهبودی دست پیدا کند. این داروی گیاهی از خاصیت ضد ویروسی برخوردار بوده و برای از بین بردن ویروس‌ های آنفولانزا بسیار موثر است. سایر گیاهان و چای‌ های گیاهی نیز که از برگ‌ های سبز برخوردار هستند؛ همان طور که اشاره کردیم دارای خواص ضد تکثیر بوده و سرشار از آنتی اکسیدان هستند. این نوشیدنی‌ های گرم برای تسکین دردهای گلو و سینوس ها خاصیت بسیار آرام بخشی دارند.

مواد غذایی کم کالری: داشتن رژیم غذایی متعادل در زمان آنفولانزا اهمیت بسیار بالایی دارد. وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ از جمله مواد مغذی در این حوزه می‌ توانیم به غلات پخته شده همانند جودوسر، سیب زمینی پخته شده، مرغ کبابی، سوپ و آبگوشت، نوشیدنی‌ های غنی از الکترولیک و رژیم غذایی سرشار از موز، پوره‌ سیب، نان تست و برنج که جزو غذاهای بسیار راحت هست هستند اشاره کنیم.

سعی کنید بیشتر به مصرف غذاهای نرم، کم فیبر، کم‌ کالری، کاملا پخته شده و بدون ادویه بپردازید. اگر مبتلا به آنفولانزای گوارشی هستید باید وعده های غذایی خود را کمتر کنید. این نوع آنفولانزا همیشه همراه با تهوع، اسهال و دل پیچه می‌ باشد و شما برای هضم راحت‌ تر غذاها و کاهش دادن مشکلات معده نیاز به مصرف غذاهای نرم تر خواهید داشت. غذاهایی که در زمان ابتلا به آنفولانزا گوارشی نباید مصرف شود، شامل شیر، پنیر، کافئین، غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ شده و ادویه دار است.

چه زمانی به متخصص داخلی برای آنفولانزا مراجعه کنیم؟

در کل مراجعه‌ هر چه سریع‌ تر به پزشک در خصوص آنفولانزا و سرماخوردگی باعث می‌ شود که علائم و نشانه‌ های بیماری شما هر چه سریع‌ تر کاهش پیدا کند و بتوانید طول درمان کوتاه‌ تری داشته باشید. مراجعه به پزشک در همان روز اول برای آن دسته از افرادی که دچار بیماری‌ های زمینه‌ ای هستند و به وجود بیماری آنفولانزا در خود شک دارند، بسیار واجب است. یعنی اگر شما جزو افرادی هستید که از بیماری آسم، مشکلات قلبی، بیماری ریوی، دیابت، بیماری کبد، بیماری کلیوی، سکته‌ مغزی، کم خونی داسی شکل، صرع و … رنج می‌ برید، باید در صورت وجود کوچک ترین علائم و نشانه‌ ای به سرعت نزد متخصص مراجعه کنید.

وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟

شما با داشتن بیماری‌ های دیگر از سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیفی برخوردار بوده و آنفولانزا می‌ تواند به اشکال متفاوتی به تصرف بدن شما بپردازد. حال افراد عادی نیز پس از مشاهده کردن هر کدام از این علائمی که در قسمت پایین نیز اشاره می‌ کنیم باید نزد پزشک مراجعه کرده و از روش‌ های درمان‌ های خانگی آنفولانزا نیز بهره ببرند. از جمله نشانه‌ ها شامل علائم زیر هستند:

  • در صورت داشتن تب بالاتر از 38 درجه سانتیگراد مراجعه به پزشک اهمیت دارد.
  • مشکلات و دردهای قفس سینه می‌ تواند باعث تنگی نفس شود.
  • سرفه‌ های شدید و وجود خلط در مخاط
  • رنگ‌ های غیر طبیعی مخاط
  • لرز یا تعریق بیش از حد بدن
  • مشکل در تنفس

کاهش و بهبود علائم آنفولانزا با مصرف خوراکی های مفید

وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ در پاسخ باید بگوییم که خوردن برخی از خوراکی‌ ها به قدری برای بدن مفید هستند که نه تنها باعث بهبودی بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما و بیرون راندن ویروس آنفولانزا از بدن می‌ گردد. همانطور که اشاره کردیم، در بسیاری از بیماران دیده شده که سیستم ایمنی ضعیف در نتیجه‌ نخوردن برخی از مواد مغذی و ویتامین‌ ها است که در چنین شرایطی فرد پس از آنفولانزا باید سریعا به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرد. در ادامه به برخی از خوراکی‌ های مفید اشاره خواهیم کرد که می‌ توانند دوران نقاهت شما را بسیار راحت‌ تر کنند:

  1. ماست: شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماست 70 درصد از سلامت سیستم ایمنی بدن و روده‌ ها را بهبود می‌ بخشد. در واقع بهترین باکتری‌ هایی که می‌ تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و روده‌ های ما کمک کند، ماست پروبیوتیک است. در البته در قسمت بالا اشاره کردیم که ماست برای آنفولانزای گوارشی مفید نمی‌ باشد؛ اما ماست پروبیوتیک مثل لاکتیویا که منبع اصلی پروبیوتیک لبنیات و میوه‌ ها می‌ باشد، سرشار از باکتری‌ های مفید بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن و روده‌ ها نیز موثر است.
  2. ماهی سالمون: ماهی سالمون سرشار از منابع امگا 3 می‌ باشد. امگا 3 در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب‌ ها کمک فراوانی می‌ کند. به همین خاطر در مواقع سرماخوردگی و آنفولانزا از مصرف ماهی سالمون غافل نشوید.
  3. گردو: گردو جزو آن دسته از ویتامین هایی است که سرشار از ویتامین E، B6 و امگا 3 می‌ باشد. آنتی اکسیدانی که در گردو وجود دارد، در هیچ یک از مواد غذایی نبوده و با تقویت نمودن سیستم ایمنی بدن شما خطر ابتلا به آنفولانزا را کاهش داده و حتی در کاهش دادن علائم بیماری موثر است.
  4. سوپ قلم: سوپ قلم دارای خاصیت‌ های بسیار زیادی است. این سوپ حاوی مواد مغذی درون استخوان قلم می‌ باشد و سرشار از مواد معدنی، آمینو اسید و ویتامین‌ های ضروری بدن است. سوپ قلم به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک بسیار وافری کرده و شما می‌ توانید آن را با کمی سیر و زنجبیل میل کنید تا در درمان بیماری نیز موثر واقع شود.
  5. عسل: عسل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی است و در بهبود و تقویت دستگاه ایمنی موثر است. به همین خاطر همیشه همراه نوشیدنی‌ های خود در زمان آنفولانزا از عسل به همراه آبلیمو استفاده کنید که در کاهش سرفه بسیار موثر می‌ باشد.
  6. روغن زیتون: طبق تحقیقاتی که پزشکان به عمل آورده‌ اند، دریافتیم که روغن زیتون خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد. پیشنهاد می‌ کنیم همراه غذاهای خود مقدار کمی نیز روغن زیتون اضافه کنید تا به کاهش علائم آنفولانزا کمک کند. مصرف روغن زیتون یکی دیگر از پاسخ‌ های سوال وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ می‌ باشد.
  7. بروکلی: آیا می‌ دانستید بروکلی جزو سبزیجاتی است که منبع ویتامین سی می‌ باشد. یک فنجان بروکلی می‌ تواند روزانه صد در 100 از نیاز شما به ویتامین سی را برطرف نماید. برای اینکه خاصیت کلم بروکلی از بین نرود از پختن بیش از حد آن جلوگیری کنید. پیشنهاد می‌ کنیم که بروکلی را به صورت خام یا بخارپز مصرف کنید.
  8. مرکبات: زمستان فصل مرکبات می‌ باشد. با آمدن سرماخوردگی و انواع آنفولانزا شما می‌ توانید به مصرف مرکبات که سرشار از منابع ویتامین سی هستند و در تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار می‌ باشند، بپردازید. از جمله این مرکبات می‌ توانیم به لیمو شیرین، لیمو ترش، گریپ فروت، نارنگی و پرتغال و … اشاره کنیم.
    What to eat when we have the flu

گروه های غذایی ممنوع در زمان آنفولانزا

تاکنون در رابطه با این موضوع که وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ با هم به گفتگو پرداختیم. حال می‌ خواهیم در رابطه با 4 گروه غذایی که در زمان ابتلا به آنفولانزا نباید مصرف شوند، صحبت کنیم و دانستن در رابطه با تغذیه هایی که نباید هنگام آنفولانزا و سرماخوردگی مصرف کنید دقیقا به همان اندازه مهم است که در رابطه با مواد غذایی که باید مصرف شود، صحبت کرده‌ ایم. در ادامه لیستی از این مواد غذایی که هرگز نباید به زبان بزنید را می‌ خوانیم:

  1. الکل: الکل جزو آن دسته از مواد ماده‌ هایی است که به کاهش قدرت ایمنی بدن و همچنین از دست رفتن آب بدن می‌ پردازد. به همین خاطر نه تنها در زمان بیماری بلکه در روزهای عادی نیز نباید به مصرف آن بپردازید؛ زیرا بدن شما را مستعد به انواع بیماری‌ ها می‌ سازد.
  2. نوشیدنی‌ های کافئین‌ دار: از جمله نوشیدنی‌ های کافئین دار که می‌ توانیم به قهوه، نوشابه‌ های کولا، چای‌ های غلیظ و … اشاره کنیم؛ جزو ممنوعیت بیماری آنفولانزا هستند. زیرا نه تنها تاثیری در سلامتی ندارند، بلکه باعث از دست رفتن آب هر چه بیشتر بدن نیز می‌ گردند. به علاوه بسیاری از این نوشیدنی‌ ها حاوی شکر فراوانی هستند که برای بیماران مناسب نمی‌ باشند.
  3. غذاهایی با بافت خشن: از جمله این غذا ها می‌ توانیم به بیسکوییت‌ ها، چیپس‌ ها، خوراکی‌ها و تنقلات و غذاهایی که بافت سخت دارند، اشاره کنیم. همان طور که گفتیم در زمان آنفولانزا فرد با سرفه و گلو دردهای شدیدی مواجه می‌ شود که برای تسکین یافتن آن ها نیازمند غذاهای نرم و سبک است. به همین خاطر اگر می‌ خواهید سرفه و گلو درد شما تشدید نکند، هرگز نباید از این مواد غذایی استفاده کنید.
  4. غذاهای فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده که به فست فودها، تنقلات و سایر غذاهای کنسروی اشاره دارد، هیچ خاصیتی نداشته و از مواد مغذی بسیار کمی نیز برخوردار هستند. بدن برای ترمیم نمودن قسمت‌ های آسیب دیده و بهبود سلامت عمومی به مواد غذایی مقوی نیاز دارد. به همین خاطر برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن بیماران باید به خوردن غذاهای مفید بپردازند. چربی‌ ها و کالری‌ های بیش از حد بیماری را تشدید می‌ کند.

آیا آنفولانزا با خود درمانی بهبود می یابد؟

معمولا تشخیص دادن بیماری آنفولانزا از سرماخوردگی بسیار سخت‌ تر می‌ باشد و با توجه به این که دارای انواع گوناگونی است، بی‌ توجهی به آن می‌ تواند خطرات زیادی را در پی داشته باشد. این بیماری به طور صریح نمی‌ تواند با استراحت و خود درمانی واقعا درمان شود. یعنی افرادی که دچار بیماری آنفولانزا هستند، در همان روز اول باید به پزشک مراجعه کرده و در صورت لزوم به مصرف دارو بپردازند. البته ما در این مقاله در رابطه با اینکه وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟ صحبت کردیم و دریافتیم مصرف خوراکی‌ های مغزی و مقوی می‌ توانند علائم بیماری شما را کاهش دهند و یا سرعت بهبود را افزایش بدهند. اما مراجعه به پزشک جزو ملزومات است.

علاوه بر آن با رعایت کردن یک سری از نکات بهداشتی و مصرف مواد مغذی نه تنها می‌ توانید به درمان آنفولانزا به همراه کمک پزشک بپردازید، بلکه می‌ توانید از ابتلا به بیماری آنفولانزا نیز پیشگیری کنید. به همین خاطر همچنان باید به رعایت نکات بهداشتی همانند شستن دست‌ ها، روبوسی نکردن با افراد، استفاده از ماسک و قرار نگرفتن در محیط‌ های عمومی سربسته بپردازید تا به بیماری آنفولانزا مبتلا نشوید.

علاوه بر آن پیشنهاد می‌ کنیم، قبل از وارد شدن فصل سرما حتما به زدن واکسن آنفولانزا بپردازید که بسیار ضروری می‌ باشد. به ویژه برای آن دسته از افرادی که دچار بیماری‌ های زمینه‌ ای هستند. اگر می‌ خواهید دوران نقاهت خود را سریع‌ تر کنید و به تقویت سیستم ایمنی بدن خود بپردازید، مصرف خوراکی‌ های که در این مقاله نام برده شد را فراموش نکنید. در نظر داشته باشید که خود درمانی دوران نقاهت بیماری شما را کوتاه‌ تر کرده و استراحت و استفاده از میوه و سبزیجات و مکمل‌ ها می‌ توانند در این دوران بسیار موثر واقع شوند.

آیا آنفولانزا با خود درمانی بهبود می یابد؟

چه گروه هایی به واکسن آنفولانزا نیاز دارند؟

به طور کلی پزشکان توصیه می‌ کنند، افرادی که بالای 6 ماه دارند، باید به زدن واکسن آنفولانزا اقدام کند؛ اما تزریق این واکسن برای افراد عادی ضروری نبوده و برای گروه‌ های پرخطر جزو موارد بسیار ضروری محسوب می‌ گردد. از جمله این افراد می‌ توانیم به زنان باردار، کودکان زیر 5 سال، افراد زیر هیجده سالی که به مصرف آسپرین می‌ پردازند، افرادی که شاخص توده بدنی آن ها 40 یا بالاتر می‌ باشد، افراد بالای 65 سال دارند، اشاره کنیم. علاوه بر آن‌ کسانی که دارای بیماری‌ های مزمن و زمینه‌ ای همچون آسم هستند، باید به زدن واکسن آنفولانزا اقدام کنند.

اگر شما یک فرد سالمند در خانه و سایر مراکز مراقبتی دارید، این افراد نیز در دسته‌ گروه‌ های پرخطر محسوب می‌ گردند؛ زیرا واکسن آنفولانزا با توجه به ضعیف بودن سیستم بدنی این افراد می‌ تواند کنترل سلامت عمومی آن‌ ها را به راحتی در اختیار خود بگیرد. معمولا برخی از کودکان 6 ماه تا 8 ساله برای محافظت در مقابل ویروس آنفولانزا به دو دوز واکسن نیاز دارند که البته در این باره ضروری است که با پزشک مورد نظر مشورت کنید.

پزشکان توصیه می‌ کنند بهتر است، واکسن را تا اوایل آبان ماه دریافت کنید تا بدن بتواند قبل از شروع شدن فصل سرما آنتی بادی‌ های مناسب خود را بسازد. البته بعد از این تاریخ هم هنوز نیز برای دریافت واکسن دیر نمی‌ باشد. حتی واکسیناسیون در فصل آنفولانزا هم می‌ تواند مفید واقع شود. پس از دریافت واکسن تقریبا دو هفته طول می‌ انجامد تا بدن آنتی بادی‌ های مربوطه را دریافت نماید.

کلام آخر

در این مقاله به تغذیه دوران آنفولانزا و سرماخوردگی اشاره کردیم که جزو موارد الزامی در بهبود هر چه سریع‌ تر آنفولانزا هستند و پیشنهاد می‌ کنیم که حتما آگاهی خود را در این باره بالا ببرید؛ زیرا در فصل سرما و انفولانزا مصرف کردن این مواد غذایی در جهت پیشگیری و درمان می‌ توانند بسیار مفید واقع شوند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را وقتی آنفولانزا داریم، چی بخوریم؟  آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا