عمومی

اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟【سال1402】💎

اسکیزوفرنی در دسته‌ بیماری‌ های روانی قرار دارد که امروز می‌ خواهیم بدانیم اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟ در حقیقت این بیماری نوعی روان پریشی است که در آن ذهن بیماران با واقعیت هیچ سنخیتی نداشته و تمامی اتفاقات بر نحوه‌ تفکر و رفتار فرد بیمار تاثیر می‌ گذارند. این بیماری که معمولا بیشتر جوانان را درگیر خود می‌ کند، علائم و عوارض ناگواری داشته و می‌ تواند زندگی عادی بیمار را مختل کند. اسکیزوفرنی موجب می‌ شود، افراد مبتلا به طور کاملا غیر منطقی به دیگران مشکوک شوند و نتوانند در روابط دوستی و معاشرت با دیگران یک رابطه‌ درست داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

منظور از اسکیزوفرنی پارانوئید چیست؟

اسکیزوفرنی نوع اختلال روانی مزمنی است که معمولا نتایجی همانند توهم و مطابق نداشتن احساسات افراد با واقعیت را با خود به همراه داشته و موجب می‌ گردد که نحوه‌ برداشت فرد از تفکر، شیوه رفتارهای دیگران و خود و همچنین عوامل محیطی به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. خوشبختانه باید بگوییم که اسکیزوفرنی چندان جزو بیماری‌ های شایع نبوده؛ اما در زمان مبتلا شدن به آن حتما باید به بهترین کلینیک روانپزشکی در ایران مراجعه کنید و نیز زیر نظر متخصصان قرار بگیرید.

طبق مطالعات انجام شده، در حدود یک درصد از جمعیت جهان با این نوع اختلال دست و پنجه نرم می‌ کنند. بسیاری از مردم اسکیزوفرنی پارانوئید را به عنوان یک اختلال از هم گسیختگی شخصیتی می‌ دانند؛ اما این طرز تفکر درست نبوده و این دو بیماری کاملا از یکدیگر جدا هستند. اسکیزوفرنی در مردان و زنان به یک اندازه بوده و متاسفانه در هر سنی نیز حتی در نوجوانی می‌ تواند بروز کند. بسیاری از افراد در اوایل دهه‌ 20 زندگی خود این بیماری را تجربه می‌ کنند.

آن دسته از افرادی که دچار بیماری اسکیزوفرنی هستند؛ مدام هذیان گفته و مباحثی را به زبان می‌ آورند که با واقعیت هیچ گونه تطابق سنخیتی ندارد. در رابطه با اینکه اسکیزوفرنی پارانوئید علائمی دارد؟ باید بگوییم که علائم این بیماری با علائم بیماری روانی کاملا تشابه داشته، به همین خاطر نباید آن را با بیماری روانی یکی دانست و در این زمینه حتما باید از متخصصان کمک گرفت. بیمارانی که درگیر این اختلال هستند، همیشه وحشت‌ زده می‌ باشند و رفتارهای خارج از حالت طبیعی خود نشان می‌ دهند. این موضوعات موجب می‌ گردد تا همه اسکیزوفرنی را به عنوان بیماری ناتوان کننده بشناسند.

اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟

علائم اولیه اسکیزوفرنی پارانوئید

در پاسخ به این سوال که اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟ باید بگوییم اسکیزوفرنی به سه گروه علائم اولیه، علائم مثبت و علائم منفی تقسیم‌ بندی می‌ گردد که در ادامه در رابطه با تمام آن‌ ها به گفتوگو می‌ پردازیم. علائم اولیه‌ اسکیزوفرنی معمولا در سال‌ های نوجوانی و همان اوایل دهه‌ 20 زندگی مشاهده می‌ شود و مجموعه آن ها 1 سری از رفتارهای معمولی است که موجب می‌ گردد، جوانان و نوجوانان از ادامه‌ زندگی عادی خود فاصله بگیرد.

این علائم در بسیاری از مواقع مورد بی‌ توجهی قرار گرفته و همین موضوع باعث می‌ شود که افراد متوجه این بیماری نشوند. از جمله نشانه‌ های اولیه‌ اسکیزوفرنی پارانوئید می‌ توانیم به ایجاد مشکلات متعدد خواب اعم از کم خوبی یا پرخوابی بیش از حد، تحریک‌ پذیری، کاهش عملکرد افراد در دوره‌ تحصیلی و مشکل در انجام و ارائه‌ تکالیف و درس خواندن، انزوا طلبی و گوشه‌ گیری، تغییر دادن مداوم دوستان یا گروه‌ های اجتماعی، کاهش میزان تمرکز و … اشاره کنیم.

علائم مثبت اسکیزوفرنی پارانوئید

علائم اسکیزوفرنی مثبت به یک سری از رفتارهایی اشاره دارد که عموما در افراد عادی دیده نمی‌ شود. بنابراین اطلاق دادن صفت مثبت به این نوع علائم اسکیزوفرنی عموما به معنای نشانه‌ های مطلوب و خوشایند نمی‌ باشد. در اصل منظور از علائم مثبت بیماری روان‌ پریشی این است که پس از گذشت مدتی ممکن است این نشانه‌ ها نیز تبدیل به علائم اولیه شوند و زندگی و روابط اجتماعی فر را تحت تاثیر قرار دهند. از جمله نشانه‌ های اسکیزوفرنی می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. توهم: همه‌ ما می‌ دانیم که توهم به معنای فکر کردن به موضوعاتی به دور از واقعیت از چیزهایی که در ذهن افراد پرورش پیدا می‌ کند، است و در واقعیت هیچگونه حضوری ندارد. این موارد می‌ تواند شامل چشیدن، بوییدن، دیدن، شنیدن و به طور کلی حس کردن چیزهایی باشد که در واقعیت وجود نداشته و هیچ کسی نیز آن را تجربه نکرده است. لازم است اضافه کنیم، در میان بیمارانی که به اسکیزوفرنی مبتلا شده‌ اند، توجه شنیداری و دیداری جزو شایع‌ ترین ها بوده است.
  2. اختلالات رفتاری: از جمله اختلالات رفتاری بیماری اسکیزوفرنی می‌ توانیم به پرخاش، تکرار مکرر برخی از حرکات و ثابت ماندن در یک وضعیت خاص برای مدت طولانی اشاره کنیم که در صورت مشاهده‌ چنین رفتارهایی حتما باید فرد بیمار را به بهترین روانشناس در تهران ببرید. در واقع تمامی این نشانه‌ ها موجب می‌ شود که فرد در انجام فعالیت‌ های هدفمند خود دچار مشکل شده و قادر به کنترل واکنش و رفتارهای خود نباشد و با این رفتارها بتواند به سایر افراد نیز آسیب وارد کند.
  3. هذیان: طبق مطالعات انجام شده، بیشتر افرادی که دچار این بیماری هستند، با هذیان گفتن روبه رو می‌ شوند. به این معنا که اعتقاد بر یک سری از باورهای غیر منطقی و خلاف واقعیت دارند. از جمله شایع‌ ترین انواع هذیان‌ ها می‌ توانیم به این موضوعات اشاره کنیم که فرد مبتلا به اسکیزوفرنی عقیده دارد که دوستان و نزدیکان و همچنین خویشاوندان وی قصد دارند او را آزار و اذیت کنند. فردی که دارای شیزوفرنی می‌ باشد، در رابطه با تمامی رویدادهای طبیعی و رفتارهای عادی اطرافیان دچار سوء تعبیر شده و تمام رفتارهای آن را بار معنای خاصی می‌ داند و همیشه مشکوک است. علاوه بر آن این بیماران در تصورات هذیانی خود خودشان را یک فرد بسیار مهمی می‌ دانند و غالبا در صدد به دست آوردن قدرت‌ های ماورایی هستند. از طرفی دیگر افراد شیزوفرنی در زمانی که دچار توهم می‌ شوند، این تصور را دارند که تحت کنترل فرد و یا گروهی از افراد بیگانه قرار گرفته‌ اند. مدام به خود این موضوع را تلقین می‌ کنند که افکار بیگانه قصد تحت تصرف در آوردن آن‌ ها را داشته و یا این ایده پردازی‌ ها را دارند که آن ها می‌ خواهند وی را بدزدند.
  4. اختلالات حرکتی: منظور از اختلالات حرکتی به یک نوع از تحرکات آشفته یا حرکت های عجیب و غریب و غیر معمولی اشاره دارد که از افراد شیزوفرنی برمی‌ آید. از جمله این حرکات غیر عادی می‌ توانیم به رفت و آمدهای مکرر و بی‌ هدف در یک فضای کوچک و یا در الگویی داره دایره‌ وار اشاره کنیم.
  5. اختلالات فکری: در رابطه با اختلالات فکری فرد شیزوفرنی باید اشاره کنیم که این افراد در تفکر یا پردازش اطلاعات خود یک سری از روش‌ های عجیب‌ و غریب و غیرمعمولی دارند که بر روی عبارات و کلمات خود هیچ گونه تمرکزی نداشته و از عبارات از هم گسیخته استفاده می کنند.

اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟

نشانه های منفی شیزوفرنی

سومین دسته از گروه علائم شیزوفرنی می‌ توانیم به علائم منفی اشاره کنیم. کلمه‌ منفی صرفا در جهت بد بودن علائم به کار گرفته نمی‌ شود و به معنای این است که این علائم در برخی از افراد سالم مشاهده نمی‌ شود. از این رو می‌ توانیم به علائم و نشانه‌ هایی همچون کمبود انرژی، کم حرفی، بی‌ انگیزگی، نداشتن اشتیاق نسبت به زندگی و لذت‌ های آن، رعایت نکردن بهداشت و رسیدگی نکردن به وضعیت ظاهری و همچنین عدم وجود و یا محدود بودن احساسات اشاره کنیم. افرادی که دارای بیماری اسکیزوفرنی پارانوئید هستند، نسبت به موضوعاتی که قبلا به آن علاقه داشته‌ اند، کاملا بی انگیزه می‌ شوند. این افراد هیچ گونه هدفی در زندگی خود نداشته و همواره سعی می‌ کنند، در انزوا و گوشه گیری قرار بگیرند. آن‌ ها در محیط مدرسه و کار هیچ گونه هدفمندی ندارند و نمی‌ خواهند با کسی در ارتباط باشند.

علت ابتلا به بیماری پارانوئید چیست؟

طبق تحقیقاتی که دانشمندان به عمل آورده‌ اند، اسکیزوفرنی هنگامی به وجود می‌ آید که عوامل بیولوژیکی و محیطی با یکدیگر ترکیب بشوند. این اختلال معمولا در خانواده‌ هایی که دارای سابقه‌ اختلال هذیانی یا اسکیزوفرنی هستند به وجود می‌ آید. به طور دقیق علت این بیماری روانی هنوز هم کاملا مشخص نشده است؛ اما با این حال این اختلال درست همانند بیماری سرطان و دیابت یک بیماری واقعی بوده که بر پایه‌ بیولوژیکی می‌ باشد. تحقیقات و پژوهش‌ ها در رابطه با علت ابتلا به اسکیزوفرنی همچنان ادامه دارد با این وجود ما می‌ توانیم دلایل این بیماری را موارد زیر بدانیم:

  1. ژنتیک: یکی از مهم‌ ترین دلایل ابتلا به بیماری پارانوئید مطابق با آمار و نتایج به دست آمده توسط دانشمند، ژنتیک یا وراثت است. یعنی محققان به این نتیجه رسیده اند که ممکن است اسکیزوفرنی از والدین به فرزند انتقال پیدا کند.
  2. ناهنجاری‌ هایی در ساختار مغز: بر اساس مطالعات انجام شده، معمولا مغزهایی که از ساختارهای غیر طبیعی برخوردار هستند، می‌ توانند به بیماری شیزوفرنی مبتلا گردند. عوامل محیطی همانند عفونت‌ های حاد ویروسی و یا قرار گرفتن در معرض برخی از سموم می تواند در بر داشته باشد. مصرف برخی از مواد مخدر نیز مانند ماری جوانا و یا قرار گرفتن در معرض استرس و اضطراب‌ های بیش از حد باعث می‌ شود که خطر ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی در این افراد افزایش پیدا کند. از سوی دیگر این بیماری معمولا در شرایطی ظاهر می‌ شود که بدن با یک سری از تغییرات هورمونی دست به گریبان است که می‌ توانیم به دوران بلوغ و یا کهنسالی اشاره کنیم.
  3. شیمی مغز و مدارهای آن: مغز افراد مبتلا به شیزوفرنی نمی‌ تواند به کنترل انتقال دهنده‌ های عصبی بپردازد و مدارها و مسیرهای مربوط به سلول‌ های عصبی در فکر و تفکر را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟

خوشبختانه درمان‌ های زیادی برای بیماری اسکیزوفرنی وجود دارد که از جمله این روش‌ های درمانی عبارتند از:

  • درمان از طریق دارو: دارو درمانی شیزوفرنی شامل مصرف یک سری از داروهای روان پریشی و همچنین تسکین دهنده‌ ها می‌ باشد که به کاهش علائم آزاردهنده‌ توهم، هذیان و اختلالات فکری می‌ پردازد. شما اگر می‌ خواهید از طریق دارو درمانی به درمان بیماری شیزوفرنی بپردازید، حتما باید به یک پزشک متخصص یا روان شناس در این حوزه مراجعه کنید. از جمله داروهایی که توسط پزشکان به بیماران تجویز می‌ شوند، می‌ توانیم به داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان‌ پریشی، داروهای تثبیت کننده‌ خلق و خو و همچنین ترکیب برخی از داروهای یاد شده اشاره کنیم. بسیاری از این داروها برای آن دسته از افرادی که با تجربه‌ خودکشی روبرو بوده نیز تجویز می‌ شوند که به کاهش احتمال خودکشی در بیماران می‌ پردازند. توجه داشته باشید که تجویز این داروها تنها باید توسط پزشک صورت پذیر است و از مصرف سرانه‌ آن ها جدا خودداری کنید.
  • مراقبت‌ های تخصصی: مراقبت‌ های تخصصی به یک نوع رویکردهای تیمی اشاره دارد که با ظهور علائم شیزوفرنی به کار گرفته می‌ شود. یعنی افراد زمانی که با علائم اولیه‌ نام برده شده بیماری پارانوئید روبرو شده‌ اند، حتما باید از خدمات اجتماعی، مشاوره‌ های روانپزشکی و اشتغال و آموزش کمک بگیرند. این افراد باید تحت نظر متخصصان باشند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن به سمت زندگی عادی خود حرکت کنند.
  • الکتروشوک درمانی: از جمله دیگر روش‌ های درمانی بیماری اسکیزوفرنی می‌ توانیم به الکتروشوک اشاره کنیم. در این روش الکترودهایی را پزشکان به پوست سر بیماران متصلی کنند و در حالت بی بیهوشی به آن ها شوک‌ های الکتریکی خفیفی را وارد کرده که این شوک ها به مغز ارسال می‌ شود. دوره‌ الکتروشوک معمولا 2 تا 3 جلسه در هفته به طول می‌ انجامد و این روند نیز به مدت چند هفته طول می‌ کشد و بستگی به نوع درمان بیمار دارد. با استفاده از الکتروشوک درمانی پزشکان دریافته‌ اند که بیمار به تدریج خلق و خوی بهتری پیدا می‌ کند. در حقیقت این شوک‌ های الکتریکی انتقال دهنده‌ های عصبی مغز را که از ساختار غیرعادی برخوردار هستند، تحت تاثیر قرار داده و حتی می‌ تواند در تسکین دادن علائم افسردگی و اختلال دو قطبی نیز بسیار موثر باشد. معمولا متخصصان و روانپزشکان این روش را زمانی به کار می‌ گیرند که دارو درمانی و یا مشاوره‌ های متعدد بر روی فرد بیمار اثری نداشته است.
  • تحریک عمیق مغز: امروزه محققان دریافته‌ اند که با روشی به نام تحریک عمیق مغز نیز می‌ توانند به درمان بیماری اسکیزوفرنی بپردازند. این تکنیک یک سری از مناطق خاص از مغز را تحریک کرده و می‌ تواند به کنترل و بهبود اختلالات روانی شیزوفرنی بپردازد.

اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟

 

درمان اسکیزوفرنی طریق روانشناختی

در بسیاری از موارد دارو تنها می‌ تواند به تسکین علائم اسکیزوفرنی پارانوئید بپردازد. بهره‌ مندی از روش‌ های درمانی روانشناختی در بهبود مشکلات اجتماعی، رفتاری، حرکتی، روانی و شغلی افراد تاکنون بسیار موثر واقع شده است. به این صورت که فرد بیمار در وهله‌ اول علائم اولیه را شناسایی کرده، نشانه‌ ها را مدیریت می‌ کند و می‌ تواند از شدت گرفتن اختلال نیز پیشگیری کند. از جمله درمان‌ های روانشناختی می‌ توانیم به توانبخشی، اصلاح شناختی، روان‌ درمانی، مشاوره‌ خانوادگی و همچنین بستری کردن اشاره کنیم.

منظور از توان بخشی بر بهبود یک سری از مهارت‌ های اجتماعی، شغلی و آموزشی تمرکز خود را گذاشته است که در جهت ایجاد احساس استقلال بیشتر در بیماران به کار گرفته می‌ شود. اصلاح شناختی نیز در جهت استفاده از تکنیک‌ های مناسب برای جبران کردن مشکلات ناشی از پردازش اطلاعات مغز است. مشاوره‌ خانوادگی به کمک از اعضای خانواده بر می‌خیزد تا با روش‌ های مقابله و پیشگیری بتواند آن‌ ها را کمک کند.

روان درمانی نیز فرایندی است که به بیمار اسکیزوفرنی کمک می‌ کند تا بتواند وضعیت فعلی خود را بهتر درک کند و راه های مقابله با مهارت‌ های حل مسئله را نیز بیاموزد. بسیاری از بیماران اسکیزوفرنی به صورت سرپایی معاینه می‌ شوند و پزشک به آن ها دارو تجویز می‌ کند؛ اما برخی از بیماران نیز هستند که نیاز به بستری در بیمارستان‌ ها را دارند؛ زیرا این گونه از افراد ممکن است که به خود و یا دیگران آسیب وارد کنند و نگه داشتن آن‌ ها در خانه ریسک بزرگی است.

نحوه تشخیص اسکیزوفرنی پارانوئید

تشخیص بیماری اسکیزوفرنی پارانوئید بر عهده‌ متخصص بیماری‌ های سلامت و روان از جمله روانپزشکان می‌ باشد؛ زیرا آن ها به خوبی می‌ توانند با استفاده از ترکیبی از ابزارها و تکنیک‌ های مدرن و به روز به تشخیص این نوع بیماری بپردازند. از جمله تکنیک‌ ها تشخیص بیماری شامل تجزیه و تحلیل تاریخچه‌ پزشکی و شخصی فرد و پرسیدن سوالاتی در رابطه با علائم، نشانه‌ ها و تجربیاتی که تاکنون داشته است. روش‌ های تشخیص بیماری اسکیزوفرنی پارانوئید عبارتند از:

  1. تست‌ های تصویربرداری: این گونه تست ها که شامل اسکن توموگرافی کامپیوتری، اسکن تصویر برداری تشدید مغناطیسی و همچنین سایر آزمایش‌ های تصویربرداری است به خوبی می‌ تواند ساختار کلی مغز را به پزشکان نشان دهد و به علت بیماری پارانوئید پی ببرد.
  2. آزمایش خون، ادرار و مایع مغزی نخاعی: یکی از موثرترین آزمایش‌ ها در تشخیص بیماری اسکیزوفرنی و آزمایش خون و ادرار است که به دنبال تشخیص تغییرات شیمیایی در مایعات بدن تمرکز خود را گذاشته که به خوبی می‌ تواند مسمومیت با فلزات سنگین، عفونت‌ ها و موارد دیگر را بررسی کند.
  3. تست فعالیت مغز الکتروانسفالوگرام: این نوع تست فعالیت الکتریکی مغز را تجزیه و تحلیل کرده و می‌ تواند تشنج یا صرع را رد کند.
ازدواج در بیماران اسکیزوفرنی پارانوئید

ازدواج یک موضوع کاملا چالش برانگیز بر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می‌ باشد؛ زیرا همان طور که اشاره کردیم، این بیماران مدام حالت هزیان را تجربه کرده و اغلب سعی می‌ کنند که از دیگران کناره‌ گیری کنند. در این صورت در ایجاد و حفظ روابط با سختی و دشواری‌ های زیادی در ارتباط خواهند بود؛ اما با این وجود باز هم اشاره می‌ کنیم، آن دسته از افرادی که دچار بیماری اسکیزوفرنی پارانوئید هستند، ازدواج برایشان یک موضوع غیر ممکن نمی‌ باشد. در این بخش از مقاله‌یپ اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟ باید اشاره کنیم که در زمان تصمیم‌گیری برای ازدواج برای بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی پارانویا یک سری از ملاحظات وجود دارد که می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

ازدواج در بیماران اسکیزوفرنی پارانوئید

  1. دارو درمانی: بهتر است اگر شما با وجود بیماری خود قصد ازدواج کردن را دارید، به درمان مداوم از جمله درمان دارویی بپردازید. دارو به شما کمک می‌ کند که به مدیریت نشانه‌ های بیماری و همچنین بهبود عملکرد خود بپردازید. این موضوع می‌ تواند توانایی شما را برای حفظ کردن یک رابطه‌ پایدار افزایش بدهد.
  2. برخورداری از شریک زندگی حامی: زمانی که با بیماری اسکیزوفرنی دست و پنجه نرم می‌ کنید، خیلی خوب است که یک همسر حامی و فهمیده داشته باشید که بتواند به بیماری شما از دید تفاوتی بنگرد. شرایط شما را خیلی خوب درک کند و با ایجاد احساس همدلی و همدردی در بهبود علائم بیماری شما تاثیرگذار باشد.
  3. آموزش و آگاهی: بهتر است هر دو شریک زندگی در رابطه با اسکیزوفرنی پارانویا اطلاعات خود را افزایش بدهند؛ زیرا اگر آن‌ ها در رابطه با بیماری اطلاعات و آگاهی بالایی داشته باشند، می‌ توانند نحوه‌ ارائه‌ حمایت خود را از یکدیگر بهتر کنند.
  4. روان و ساختار: بهتر است در یک محیط زندگی روتین‌ های پایداری را در نظر بگیرید و به مدیریت علائم و کاهش استرس در زندگی خود بپردازید.
  5. کمک های حرفه ای: زوجین برای حل مشکلات خود می‌توانند به ارائه‌ی زوج‌ درمانی و یا مراجعه به مشاوره خانوادگی پرداخته که این کمک‌ های حرفه‌ ای در جهت رسیدگی به مسائل مربوط به رابطه و همچنین ارائه‌ راهبردها جهت مقابله با چالش‌ های اسکیزوفرنی پارانویا بسیار مفید می‌ باشد. توجه داشته باشید که تجربه و احساسات هر فرد اسکیزوفرنی کاملا متفاوت و منحصر به فرد بوده و همه‌ افراد در ازدواجشان به نتایج یکسانی دست پیدا نخواهند کرد. از این رو کمک گرفتن از حمایت متخصصان بهداشت و روان، اعضای خانواده و دوستان می‌ تواند در جهت داشتن یک زندگی کامل و حفظ روابط سالم بیماران اسکیزوفرنی بسیار مفید و موثر باشد.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را اسکیزوفرنی پارانوئید چه علائمی دارد؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (34 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا