عمومی

چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟【سال1403】✅

مطابق با آمار به دست آمده، حدود 17 درصد از مردان در ایران درگیر سرطان پروستات هستند. سرطان پروستات از جمله بیماری‌ های مزمنی است که پس از سرطان معده و پوست سومین سرطان شایع در میان مردان ایرانی محسوب می‌ گردد. ممکن است، این پرسش سوال خیلی از شما باشد که چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟ در ادامه‌ این مقاله قصد داریم در جهت حفظ سلامت بدن و رعایت اصول مربوطه با درمان مشکلات و بیماری‌ های مردانه، ریسک بروز ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهیم. با ما همراه باشید.

5 عادت تاثیرگذار در جلوگیری از سرطان پروستات

در پاسخ به این سوال که چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟ باید اشاره کنیم؛ ریسک ابتلا به این بیماری با بالا رفتن سن در مردان افزایش پیدا می‌ کند. شواهد نشان داده است که رژیم غذایی و انجام یک سری از فعالیت‌ های روزمره تاثیر به سزایی در پیشگیری از این بیماری دارد. اگر شما ساکن شهر تهران هستید می توانید به بهترین جراح پروستات در تهران مرجعه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی لیست خوراکی‌ ها و عادت‌ های روزمره بپردازیم که همگی تاثیرگذار در پیشگیری از سرطان پروستات هستند:

  1.  از مصرف میوه و سبزی غافل نشوید: در نظر داشته باشید، میوه‌ ها و سبزیجات جزو آن دسته از مواد غذایی هستند که مواد مغذی و ویتامین‌ های سرشاری را در خود جای داده‌ اند. به همین خاطر این مواد را می‌ توان در لیست خوراکی‌ های پیشگیری از سرطان پروستات قرار داد. سبزیجات شامل ترکیب‌ هایی به نام کارسینوژن‌ ها بوده که برای از بین بردن مواد سرطان زا در بدن کمک وافری می‌ نمایند.
  2. قهوه بنوشید: با مطالعه‌ ای که دانشمندان در تحقیقات بالینی در سال 2014 به انجام رسانده‌ اند، دریافتند که نوشیدن روزانه 4 تا 5 فنجان قهوه می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در واقع شما هر فنجان قهوه‌ ای که در طول روز می‌ نوشید، احتمال ابتلا به سرطان پروستات تا بیش از 11 درصد کاهش می دهید. در نظر داشته باشید، مقادیر استفاده‌ بیش از حد از کافئین می‌ تواند برای سلامتی خطر آفرین باشد. بنابراین بهتر است، در مصرف قهوه جهت پیشگیری از سرطان پروستات تعادل را نگه داشته و در مصرف آن صرفه‌ جویی کنید.
  3. در رژیم غذایی خود چربی را کاهش دهید: آن دسته از افرادی که چربی‌ های حیوانی را در رژیم غذایی خود جای داده‌ اند، می‌ توانند با افزایش سن با ریسک ابتلا به سرطان پروستات روبرو شوند؛ چرا که چربی‌ های حیوانی در گوشت، کره و پنیر وجود داشته و مصرف روزانه‌ آن‌ ها سلامتی افراد را به خطر می‌ اندازد. شما می‌ توانید به جای چربی حیوانی از چربی‌ های گیاهی همچون روغن زیتون، مغز و آجیل به جای پنیر و سبزیجات تازه جهت جایگزین خوراکی‌ های بسته‌ بندی استفاده کنید.
  4. سیگار را ترک نمایید: آن دسته از افرادی که سیگار می کشند، دارای ریسک مرگ ناشی از سرطان پروستات هستند و در کل مبتلایان به سرطان پروستات بیشتر افرادی را شامل می‌ شود که سیگار مصرف می کنند.
  5. گوجه فرنگی و مواد غذایی قرمز رنگ مصرف نمایید: گوجه فرنگی، هندوانه و سایر خوراکی‌ های قرمز جزو موادی هستند که سرشار از آنتی‌ اکسیدان می‌ باشند. مطالعات حاکی از این است، آن دسته از مردانی که هر روزه در مواد غذایی خود از گوجه فرنگی استفاده می‌ کنند، کمتر دچار سرطان پروستات هستند. به همین خاطر می‌ توانیم بگوییم که گوجه‌ فرنگی یکی از راهکارهای پیشگیری از سرطان پروستات است. گوجه فرنگی هر چه قرمزتر باشد، بهتر می‌ تواند به از بین بردن توده‌ های سرطان در بدن کمک کند.

چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟

فعالیت های مهم در پیشگیری از سرطان پروستات

رعایت کردن برخی از نکات در زندگی باعث می‌ شود که ریسک و احتمال مبتلا شدن به سرطان پروستات به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. انجام فعالیت‌ های ورزشی و تحرک در طول روز تاثیر بسیار مثبتی در جلوگیری از این بیماری دارد که در ادامه با یکدیگر برمی‌ شماریم:

متعادل نگه داشتن وزن بدن: بر اساس مطالعات انجام شده، احتمال دچار شدن به سرطان پروستات در افراد چاق بسیار بالا می‌ باشد. آن دسته از مردانی که شاخص توده‌ بدنی آن ها بیشتر از 30 می‌ باشد، به مرور ممکن است دچار سرطان پروستات گردند.

انجام ورزش‌ های منظم: ورزش کردن جزو آن دسته از نکاتی است که در حفظ سلامتی تاثیر شگفت انگیزی دارد. اگر دوست دارید، در آینده از ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری کنید، ورزش را فراموش نکنید. ورزش باید همانند غذا خوردن به صورت منظم و در جهت حفظ تناسب اندام صورت پذیرد. ورزش سیستم ایمنی بدن را بالا برده و به مبارزه با انواع بیماری‌ ها و باکتری‌ ها در بدن می‌ پردازد.

چکاپ و انجام آزمایش‌ های مکرر: مردان با افزایش سن بهتر است که تحت کنترل پزشک متخصص قرار بگیرند. به همین خاطر پیشنهاد می‌ کنیم، هر چند ماه یک بار به انجام چکاپ و معاینات در جهت تشخیص به موقع سرطان پروستات بپردازید.

حفظ کردن فعالیت‌ های جنسی: آن دسته از افرادی که از لحاظ جنسی فعال می‌ باشند، ریسک بروز سرطان پروستات به میزان قابل توجهی در آن‌ ها کاهش پیدا می‌ کند. در واقع متخصصان این عقیده را دارند که رابطه‌ جنسی موجب خروج مواد سمی و همچنین ترکیبات التهاب آور از بدن می‌ گردد.

چگونگی تشخیص سرطان پروستات در مردان

در پاسخ به سوال چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟ نکات حائز اهمیت را به عرضتان رساندیم. حال می‌ بایست با نحوه‌ تشخیص این بیماری آشنا شویم که آقایان با هر کدام از علائم بیماری‌ های پروستات مواجه می‌ شوند، باید در کوتاه‌ ترین زمان ممکن جهت انجام چکاپ و معاینه‌ فیزیکی نزد بهترین جراح پروستات در ایران بروند. اگر شما در خانواده با سابقه‌ بیماری‌ های پروستات روبرو هستید، حتما باید این موضوع را به پزشک خود اطلاع بدهید. پزشک می‌ تواند با معاینه‌ فیزیکی و انجام آزمایش‌ های متوالی به تشخیص سرطان پروستات در زمان کوتاه بپردازد.

در نظر داشته باشید، یکی از راهکارهای تشخیص این بیماری انجام دادن آزمایش خون می‌ باشد. اگر سطح در بدن شما بالا باشد، پزشک برای مطمئن شدن از سرطان پروستات سراغ روش‌ های دیگر می‌ رود. یکی دیگر از راهکارهای بسیار سریع و مناسب جهت مطمئن شدن از سرطان پروستات سونوگرافی است.

در حقیقت با استفاده از این روش پزشک از طریق دیجیتال رکتال به خوبی می‌ تواند تمام توده و غده‌ های سرطانی را در صورت وجود مورد بررسی قرار بدهد و پس از آن برای کاهش علائم این بیماری اقدامات درمانی را سریعا لحاظ می‌ کند. اگر جواب آزمایش سرطان پروستات شما مثبت شد، نیاز نیست نگران باشید. پزشک متخصص با ارائه‌ راهکارهای عالی می‌ تواند به درمان بیماری شما بپردازد.

چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟

نقش استرس در سلامت پروستات چیست؟

در کل استرس و اضطراب می‌ تواند نه تنها بر روی پروستات مردان، بلکه کل سلامت بدن را با خطرات قابل توجهی مواجه سازد و این موضوع از لحاظ پزشکی نیز به طور قطع مورد تایید قرار گرفته است. نقش استرس بر روی بر هم زدن سلامت بدن به خوبی شناخته شده است. استرس می‌ تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن انواع ویروس‌ ها را وارد بدن کرده و به مدت طولانی منجر به تضعیف بدن و بروز خستگی در افراد گردد. مطالعات مختلف نشان داده‌ اند که استرس و اضطراب با کاهش سیستم ایمنی بدن بیماران را به جنگ مبارزه با انواع بیماری‌ ها می‌ برند.

در این میان نیز کنترل نداشتن بر روی این گونه از احساسات و عواطف ریسک ابتلا به سرطان پروستات در مردان را به شدت افزایش می‌ دهد. در نظر داشته باشید، اگر شما دچار بیماری سرطان پروستات هستید، با توجه به اینکه نام این بیماری به خودی خود نگرانی، ترس و استرس‌ های زیادی را به همراه دارد، این موضوع می‌ تواند باعث وخیم‌ تر شدن بیماری و سرطان پروستات شما بگردد.

جهت پیشگیری و درمان بیماری سرطان پروستات کاهش استرس یک عامل مهم و به رسمیت شناخته شده می‌ باشد. شاید جالب باشد که بدانید استرس در رشد و گسترش تومورهای سرطانی تاثیر بسیار مثبتی داشته و منجر می‌ شود که این تومورها به بافت‌ های اطراف نیز گسترش یابد.

علائم سرطان پروستات در افراد مختلف

طبق نظریه‌ دانشمندان سرطان پروستات در مراحل اولیه‌ خود علامت خاصی بروز نمی‌ دهد؛ اما اگر علامتی نیز داشته باشید، ممکن است با چند نشانه روبه‌رو باشید که در ادامه تمام مراحل گوناگون در سنین متفاوت را ارائه می‌ دهیم:

نشانه های سرطان پروستات در مردان بزرگسال:

  • تکرر ادرار
  • به سختی ادرار کردن
  • کم ادرار کردن و قطره قطره ادرار کردن
  • وجود خون در ادرار یا مایع منی
  • جریان ضعیف و کم حجم ادرار
  • فشار کم ادرار کردن

نشانه های سرطان پروستات در افراد جوان:

در طول این مقاله به حضورتان رساندیم که بیشتر افراد مسن به سرطان پروستات مبتلا می شوند. اما طی تحقیقات به عمل آمده، این بیماری می تواند جوانان را نیز درگیرکند. اما باز هم در جوانان نادر بوده و با علامت های زیر خود را نشان می دهد:

  • تکرر ادرار
  • احساس اضطرار برای ادرار
  • اختلال نعوظ ناگهانی
  • خون در ادرار یا منی
  • به سختی ادرار کردن

علائم اولیه و مشترک سرطان پروستات:

  • احساس تخلیه فوری غیرقابل کنترل ادرار به ویژه در شب
  • درد هنگام تخلیه ادرار
  • درد هنگام انزال و اختلال نعوظ و انزال
  • فشار کم یا منقطع جریان ادرار
  • اختلال در شروع تخلیه ادرار یا قطع آن
  • اختلال در تخلیه کامل مثانه

علائم سرطان پروستات در افراد مختلف

چه زمانی باید به متخصص سرطان پروستات مراجعه کرد؟

چنانچه بیماران هر یک از علائم فوق الذکر را برای مدت طولانی در زندگی تجربه کردند، حتما باید در کوتاه‌ ترین زمان ممکن به متخصص مراجعه نمایند. پزشک بعد از ارائه‌ توضیحات لازم علائم را مورد بررسی قرار داده و به تشخیص زودهنگام سرطان پروستات پس از بررسی و معاینه‌ کامل می‌ پردازند. لازم به ذکر است که یک سری از بیماری‌ های دیگر نیز علائمی مشابه با سرطان پروستات را دارند. به عنوان مثال بیماری به نام بزرگ شدگی پروستات جزو بیماری‌ هایی است که علائم آن با سرطان پروستات یکی بوده و حتی می‌ تواند نشانه‌ های شدیدتری نیز از خود بروز دهد.

لازم به ذکر است که بهترین زمان برای تشخیص دادن سرطان پروستات در همان مراحل اولیه می‌ باشد. یعنی افراد زمانی که با مشکلات ادراری، مشکلات جنسی و اختلال نعوذ، درد و بی حسی در پاها و تغییرات ژنتیکی روبرو شدند، می‌ بایست در سریع‌ ترین زمان ممکن با مراجعه به بهترین بیمارستان پروستات در تهران به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت کنترل و مراقبت قرار بگیرند.

غده‌ پروستات زمانی می‌ تواند از بین برود که توسط پزشک مورد درمان زود هنگام قرار بگیرد. به همین خاطر متخصصان همواره اذعان دارند که مبتلایان پیگیر علائم خود باشند و در تمام موارد طبیعی و غیرطبیعی واکنش‌ های بدنی خود به پزشک مراجعه کنند. اگر یکی از این علائم شما را نگران کرده و زندگیتان را مختل می‌ کند، حتما در رابطه با آن پزشک خود را مطلع سازید.

کلام آخر

سرطان پروستات یکی از سرطان‌ های مردانه است که معمولا در افراد بالای 50 سال خود را نشان می‌ دهد. این بیماری با رشد غده‌ پروستات در 4 مرحله ایجاد می‌ شود و در مراحل اولیه هیچ نشانه‌ ای ندارد. به همین خاطر توصیه می‌ کنیم؛ مردان همواره باید در این دوران سنی حتما چکاپ کامل شوند. این بیماری راه‌ های درمان و پیشگیری زیادی دارد که با رژیم غذایی می‌ توان به بهبود آن پرداخت.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با چگونه از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنیم؟  آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

دکمه بازگشت به بالا