عمومی

بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن【سال1403】⭐

این مقاله قصد داریم در رابطه با بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن صحبت کنیم؛ زیرا منیزیم چهارمین مواد معدنی ضروری برای بدن انسان‌ ها است که همواره برای عملکرد صحیح بسیاری از ارگان‌ های بدن حیاتی و لازم می‌ باشد. در حقیقت بدون منیزیم بدن قادر به انجام یک سری از فعالیت‌ های روزانه نیست. کمبود منیزیم در بدن همواره باید جدی تلقی شود؛ زیرا طبق مطالعات انجام شده کمبود این مکمل می‌ تواند باعث ابتلا به بیماری‌ هایی همچون دیابت نوع 2، بیماری‌ های قلبی و آلزایمر در افراد شود. در ادامه به بایدها و نبایدهای مصرف قرص منیزیم بیشتر می‌ پردازیم.

قرص منیزیم چیست؟

منیزیم یکی از مواد معدنی فراوان در بدن است و همان طور که اشاره نمودیم، بدن در صورت کمبود این ماده‌ معدنی نمی‌ تواند به درستی وظایف خود را انجام دهد. البته کمبود منیزیم در سطح جهانی شایع نیست؛ اما همواره مصرف آن را باید جدی تلقی کرد. صدها فرایند متابولیک در بدن وجود دارد که می‌ توانیم از تولید انرژی نام ببریم تا ساخت پروتئین‌ های مهم بدن که همه‌ این فعالیت‌ ها و فرایندها بدون وجود منیزیم مقدور نمی‌ باشند. طبق مطالعات به دست آمده، حدود 50 درصد از مردم اروپای غربی و آمریکا به دلیل مصرف نکردن میزان کافی منیزیم دچار کمبود این ماده معدنی هستند.

منیزیم یکی از بهترین و مهم ترین مواد معدنی است که مانع از تجمع کلسیم در بافت ها و سرخرگ‌ ها شده و در نتیجه به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌ کند. به همین خاطر است که بهترین دکتر نوار قلب در تهران همواره توصیه می‌ کند، افراد اگر با کمبود منیزیم در زندگی روبرو هستند، همواره باید به مصرف مکمل‌ های آن بپردازند. سطح پایین منیزیم در بدن می‌ تواند زمینه ساز بیماری‌ های متعددی باشد که در ادامه به تمامی آن‌ ها می‌ پردازیم.

بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن

خواص قرص منیزیم برای سلامتی

در رابطه با بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن باید بگوییم که منیزیم مزایای بسیار زیادی برای حفظ سلامتی انسان‌ ها دارد که جهت آگاهی از ضرورت این مکمل در ادامه به یک سری از فواید آن می‌ پردازیم:

  1. میزان کنترل قند خون: یکی از مهم ترین نقش‌ های این مواد معدنی در متابولیسم انسولین و گلوکز می‌ باشد. طبق مطالعاتی که دانشمندان به انجام رسانده‌ اند دریافتند، بسیاری از بیمارانی که با مشکلات دیابت نوع 2 در بدن مواجه می‌ باشند با کمبود این ماده‌ مغذی روبرو هستند. منیزیم یا مکمل‌ های حاوی منیزیم نسبت به انسولین بسیار مقاوم بوده و به کنترل میزان قند خون می‌ پردازند.
  2. کاهش دادن فشار خون: همه‌ ما می‌ دانیم که فشار خون یکی از معضل‌ های جدی برای بیماران قلبی محسوب می‌ گردد که برای درمان آن نیاز به مراجعه به بهترین دکتر فشار خون در تهران می‌ باشد. این پزشکان در وهله‌ اول برای درمان فشار خون میزان منیزیم مورد نیاز بدن را می‌ سنجند؛ زیرا کمبود منیزیم تاثیر مستقیمی بر افزایش فشار خون دارد. آن دسته از افرادی که به مصرف این مکمل می‌ پردازند، کاهش قابل توجهی را در میزان فشار خون خود مشاهده می‌ کنند.
  3. رهایی از افسردگی: طبق تحقیقات انجام شده، نشان می‌ دهد، افرادی که مبتلا به افسردگی هستند از کمبود منیزیم در بدن خود رنج می‌ برند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید افراد زیر 65 سال حتما باید برای اینکه دچار ابتلا به افسردگی نگردند، در رژیم غذایی خود میزان مصرف صحیح منیزیم را جای بدهند. امروزه با افزایش غذاهایی همچون فست‌ فودها مصرف منیزیم به شدت کاهش یافته و به دنبال آن افسردگی و بیماری‌ های روانی نیز افزایش پیدا کرده است. به همین خاطر نباید تاثیر منیزیم بر افسردگی را نادیده گرفت.
  4. کاهش ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی: از دیگر مهم‌ ترین خواص مکمل منیزیم کاهش یافتن خطرات ابتلا به بیماری‌ های قلبی است. در ادامه باید بگوییم که تحقیقات ثابت کرده، کمبود منیزیم در بدن باعث افزایش فشار خون بالا و همچنین بالا رفتن میزان سطح قند خون می‌ گردد. تمامی این موارد می‌ توانند زمینه ساز بیماری‌ های قلبی باشند. مکمل منیزیم به خوبی می‌ تواند سطح کلسترول در خون را کاهش داده و به دنبال آن یک تاثیر بسیار مستقیمی در پیشگیری از بیماری‌ های قلبی و عروقی با خود به دنبال داشته باشد.
  5. سلامت استخوان ها: تاثیرات بالقوه‌ مواد معدنی منیزیم در حفظ سلامت استخوان‌ ها می‌ باشد. در حقیقت منیزیم می‌ تواند به غلظت دو هورمون  پاراتیروئید و فرم فعال ویتامین D که هر دو جزو تنظیم کننده‌ های اصلی هموستاز استخوان‌ ها می‌ باشند، بپردازد. از این رو افرادی که کمبود منیزیم دارند، می‌ توانند با پوکی استخوان رو به رو شوند.

در ادامه باید بگوییم که این ماده‌ معدنی از فواید دیگر نیز برخوردار می‌ باشد که می‌ توانیم به مبارزه با بیماری‌ های التهابی، بهبود یافتن سردردهای میگرنی، بهبود عملکرد در ورزشکاران در حین انجام فعالیت‌ های سخت و همچنین کاهش یافتن نشانه‌ های سندرم پیش از قاعدگی اشاره کنیم. شما می‌ توانید جهت تامین منیزیم از طریق مواد غذایی، این ماده‌ معدنی را به بدن خود برسانید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن

بهترین زمان مصرف قرص منیزیم

در رابطه با بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن باید بگوییم که افراد مکمل‌ های منیزیم را در هر زمانی که بخواهند می‌ توانند مصرف کنند. معمولا برخی از مکمل‌ های غذایی از جمله منیزیم، برای برخی از افراد به هنگام صبح راحت‌ تر است؛ زیرا دیگر مصرف آن را در طول روز فراموش نمی‌کنند. برخی از افراد نیز ترجیح می‌ دهند، به هنگام شب و یا قبل از خواب به مصرف مکمل و مواد معدنی منیزیم بپردازند که این موضوع برای این افراد نیز هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

در رابطه با بهترین زمان مصرف این قرص باید بگوییم که اگر شما قرص منیزیم را قبل از خواب مصرف کنید، این مکمل به کاهش یافتن اختلالات خلقی و همچنین استرس کمک شایانی نموده و موجب می‌ گردد که شما بتوانید در هنگام شب با آرامش بیشتری بخوابید. بنابراین اگر قصد دارید به بهبود میزان کیفیت خواب خود پرداخته و در زمان خواب کاملا آسوده و بدون هیچ گونه دغدغه باشید، می‌ توانیم بگوییم که بهترین زمان مصرف قرص منیزیم در هنگام شب و قبل از خواب است.

به این منظور کارشناسان پیشنهاد می‌ کنند که افراد اگر می‌ خواهند، شب قبل از خواب راحت بخوابند، 30 دقیقه قبل از رفتن به رختخواب این قرص را مصرف کنند. در رابطه با حساسیت‌ های غذایی به همراه این مکمل باید اشاره کنیم، اگر شما پس از مصرف منیزیم با مشکلات گوارشی همچون اسهال، استفراغ و یا حالت تهوع روبرو می‌ شوید که معمولا در موارد نادر پیش می‌ آید، بهتر است جهت جلوگیری از بروز عارضه‌ های گوارشی، این مکمل‌ ها را در کنار غذا میل کنید. اگر باز هم دچار همچین علائمی شدید، بهتر است با پزشک مشورت نمایید.

نگاهی بر علائم کمبود منیزیم در بدن

کمبود مواد معدنی منیزیم در بدن با یک سری از علائم و نشانه‌ هایی روبرو است که افراد در صورت مشاهده نمودن، می‌ توانند به مصرف منظم این ماده معدنی در بدن خود بپردازند که از این عوامل می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اضطراب و افسردگی
  • انقباض و گرفتگی عضلانی
  • بالا رفتن میزان فشار خون
  • ایجاد مشکلات هورمونی در زنان
  • کم خوابی و مشکلات خواب
  • کاهش یافتن اشتها
  • اسپاسم عروق کرونر قلب
  • ریتم نامنظم و غیر طبیعی قلب
  • تشنج
  • حالت تهوع
  • تغییرات شخصیتی

چه افرادی با تهدید کمبود منیزیم روبرو هستند؟

داشتن رژیم غذایی مناسب و اصولی در حفظ سلامت و همچنین متعادل نگه داشتن مواد معدنی و مغذی در بدن بسیار موثر است. معمولا برخی از مشکلات جسمی، بیماری‌ ها، دارو و حتی سن در کاهش یافتن سطح منیزیم در بدن دخیل می‌ باشند که در ادامه تصمیم داریم، به یک سری از گروه‌ های مختلف جامعه که با تهدید کمبود منیزیم در زندگی روبرو هستند، بپردازیم:

  • بیماران دستگاه گوارش: اگر شما جزو بیمارانی هستید که دچار مشکلات گوارشی همانند بیماری کرون، سلیاک، برداشتن قسمتی از روده‌ کوچک و … هستید، این گونه از بیماری‌ ها که دستگاه گوارشی را در بر می‌ گیرد، مانع جذب و همچنین کاهش منیزیم در بدن می‌ شود.
  • بیماران دیابتی نوع 2: آن دسته از افرادی که مقاومت به انسولین دارند و یا دچار بیماری دیابت نوع 2 هستند با کمبود منیزیم و افزایش دفع ادراری آن مواجه می‌ شوند. طبق مطالعات انجام شده، دفع منیزیم معمولا به علت غلظت بالای گلوکز در توبول های کلیه می‌ باشد. به همین خاطر است که حجم زیاد ادرار در بیماران دیابت نوع 2 منیزیم را دفن کرده و در نهایت بدن با کاهش این مکمل تغذیه‌ ای مواجه می‌ شود.
  • سالمندان: با توجه به این که سالمندان نسبت به افراد جوان مواد مغذی کمتری دریافت می‌ کنند، می‌ توانند با افزایش سن با کمبود منیزیم و همچنین کاهش جذب آن مواجه گردند. افراد سالمند بیشتر در معرض انواع بیماری‌ های مزمن قرار دارند و باید در این خصوص با پزشک خود به گفت و گو پرداخته و به مصرف یک سری از مکمل‌ های غذایی بپردازند.
  • افراد الکلی: آن دسته از کسانی که به مدت طولانی به مصرف الکل می پردازند، کمبود منیزیم را تجربه می کنند.

چه افرادی با تهدید کمبود منیزیم روبرو هستند؟

منابع غذایی غنی از منیزیم

در مقاله‌ بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن دریافتیم که وجود منیزیم در بدن بسیار حائز اهمیت است. منیزیم به قلب، عضلات و همچنین سیستم ایمنی بدن کمک می‌ کند تا بتوانند عملکرد درستی را ایفا کنند. شما با آگاهی از مهم‌ ترین منابع غذایی منیزیم می‌ توانید این ماده‌ معدنی را به راحتی در برنامه‌ غذایی روزانه‌ خود بگنجانید و از نقش مهم آن در متابولیسم بدن بهره‌ مند شوید؛ زیرا 300 واکنش شیمیایی در داخل بدن به این ماده وابسته است. اگر شما نتوانید از طریق مواد غذایی منیزیم کافی را مصرف کنید، عضلات قادر به انجام حرکت و هم اعصاب نیز قادر به ارسال و دریافت پیام‌ ها نخواهند بود. در ادامه منابع منیزیم را با یکدیگر بررسی می‌ کنیم:

  1. دانه‌ کنجد: یکی از مهم ترین منابعی که منیزیم سرشاری را در خود گنجانده است، دانه‌ کنجد می‌ باشد. کنجد سرشار از زینک بوده و به تولید اسپرم در مردان نیز کمک می‌ کند. این دانه‌ مقوی علاوه بر منیزیم، یک منبع عالی از ویتامین ب و آهن می‌ باشد که می‌ توانید با انواع مواد غذایی آن را میل کنید.
  2. بادام: جالب است بدانید که در هر یک چهارم فنجان بادام، شما می‌ توانید 105 میلی گرم منیزیم پیدا کنید. بادام سرشار از پروتئین بوده و حتی به کاهش وزن و سلامت قلب در بدن نیز کمک می‌ کند. به همین خاطر پیشنهاد می‌ کنیم، این ماده‌ مقوی را حتما روزانه مصرف کنید.
  3. بادام هندی: در یک چهارم فنجان بادام هندی 89 میلی گرم منیزیم یافت می‌ شود. شما می‌ توانید با مصرف بادام هندی منیزیم و همچنین 10 درصد از آهن بدن خود را به راحتی تامین کنید.
  4. موز: موز یکی از میوه‌ های بسیار عالی است که به طور متوسط 33 میلی گرم منیزیم را در خود جای داده است. علاوه بر آن موز یکی از بهترین منبع نشاسته‌ ای مقاوم بوده که با مقادیر پتاسیم بالای خود به خوبی می‌ تواند به کاهش فشار خون در بدن کمک کند.
  5. نخود فرنگی: یک فنجان نخود فرنگی دارای 48 گرم منیزیم بوده که در طول روز می‌ تواند به تامین منیزیم، ویتامین سی، پروتئین، پتاسیم و همچنین ویتامین‌ های مورد نیاز بدن بپردازد. بامصرف منابع معدنی سرشار از منیزیم به کاهش بیماری دیابت و همچنین حفظ سلامت استخوان‌ ها کمک کنید.

کلام آخر

در این مقاله با یکدیگر علت مصرف قرص منیزیم را مورد بررسی قرار داده و با فواید این ماده‌ معدنی مهم که در بدن نیز به فراوان یافت می‌ شود، آشنا شدیم. اگر شما رژیم غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید و به خوبی از همه‌ گروه‌ های غذایی در برنامه‌ غذایی خود بهره مند گردید، می‌ توانید به تامین ویتامین‌ های مورد نیاز بدن خود به ویژه منیزیم بپردازید.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با بهترین زمان مصرف قرص منیزیم + خواص آن آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

دکمه بازگشت به بالا