بهترین پماد برای درمان زونا!⭐【سال1403】✅
زونا به یک نوع عفونت پوستی اشاره دارد که از طریق فعال شدن ویروس واریسلا زوستر ایجاد می گردد. عدم درمان و بی توجهی به این بیماری به مرور آلت تناسلی مردان را درگیر کرده و عوارض جبران ناپذیری در پی دارد. ما در این مقاله قصد داریم به پاسخ شما عزیزان در رابطه با این سوال که برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ بپردازیم. در نظر داشته باشید، برای درمان و تسکین یافتن درد و خارش ایجاد شده از بیماری زونا درمان های مختلف و متفاوتی وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما بمانید.
بیماری زونا چیست؟
یکی از پرتکرارترین سوالات شما عزیزان در رابطه با بیماری زونا این است که برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ در وهله اول بهتر است با نوع و ماهیت این بیماری آشنا شویم و بدانیم که آیا زونا واگیر دار است یا خیر؟ زونا بیماری عفونی است که از طریق فعال شدن ویروس آبله مرغان در سلول های عصبی بدن باقی می ماند. باید بدانید که این ویروس حتی سال ها نیز می تواند به صورت نهفته و غیر فعال در بدن شخص زندگی کند و دلایل متعدد آن نیز شامل استرس، افزایش سن، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن و … می باشد. اگر این ویروس پس از سال ها مجددا فعال شود، در نواحی مختلف بدن ضایعات پوستی بسیار ناگوار و آزاردهنده ایجاد می گردد.
جالب است بدانید که زونا در بیشتر مواقع در مردان بالای 50 سال سن ایجاد می شود. در اثر این بیماری یک سری از ضایعات پوستی همانند تاول و زخمهای بسیار دردناک تمامی بدن را در بر می گیرد که باید در کوتاه ترین زمان ممکن نزد بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه کند. این تاول های بزرگ ایجاد شده بر روی سطح پوست معمولا بر روی نقاطی که توسط رشته های عصبی پوشش داده شده است، ایجاد می گردند که بیشتر نیز می توانیم به شکم، سینه، گردن و پشت کمر اشاره کنیم. متاسفانه زونا بیماری است که با درد و سوزش های بسیاری همراه بوده و طبق بررسی ها و نتایج انجام شده دانشمندان به این نتیجه رسیدند که از هر 4 نفر یکی از آن ها در طول زندگی دچار بیماری زوناخواهد شد.
زونا بیماری کشنده نیست؛ اما دردسرهای زیادی برای فردا مبتلا ایجاد می کند. درست است که زونا یک بیماری ویروسی و واگیر دار است؛ اما از طریق تنفس انتقالی پیدا نمی کند. اگر محل زخم یا تاول های ایجاد شده بترکند و شخص مبتلا بدنش با بدن فرد دیگر در تماس باشد، احتمال سرایت این بیماری در چنین شرایطی افزایش پیدا خواهد کرد.
بنابراین پیشنهاد می کنیم که نواحی زخم خود را بپوشانید و از انتقال دادن این ویروس در تماس با بدن افراد دیگر خودداری کنید. این موضوع می تواند انتقال ویروس زونا را تا حد زیادی مانع شود. سرایت کردن این بیماری نیز بستگی به شدت بیماری دارد. برای احتیاط بیشتر پیشنهاد می کنیم که از وسایل شخصی مبتلایان همانند حوله استفاده نکنید و نکات بهداشتی را کاملا رعایت نمایید. در ادامه به پاسخ بر این سوال که برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ می پردازیم.
علائم بیماری ویروسی زونا
در رابطه با علائم بیماری زونا باید بگوییم که یکی از اولین و مهم ترین نشانه های آن پیدایش لکه های قرمز بر روی سطح پوست است که پس از گذشت مدتی به دانه های قرمز رنگ تبدیل می گردد. این تاول های خارش دار و قرمز حدود یک هفته بعد از لکه های قرمز پیدا می شوند که بسیار نیز اذیت کننده هستند. ظاهر دانه های قرمز به وجود آمده، همانند زخم های آبله مرغان می باشد و در چهره و ظاهر افراد به خوبی قابل مشاهده است. شخصی که به زونا مبتلا شده همواره احساس خارش، سوزش، درد در ناحیه و قسمت خاصی از بدن، خستگی و ضعف عضلانی مفرط، تب و مورمور شدن را در زندگی تجربه می کند.
بسیاری از بیمارانی که دچار زونا شده اند، قبل از بروز تمامی این علائم احساس سردرد دارند. بهترین متخصص پوست و مو در ایران به خوبی می تواند با ارائه راهکارهای درمانی ویژه علائم این بیماری را کاهش داده و به مرور بهبود سازد. در نظر داشته باشید که پس از گذشت یک هفته تاول هایی که بر روی سطح پوست شما ایجاد شده اند، خشک و زرد رنگ می شوند و پوست بیمار به مرور شروع به ترمیم نمودن می کند.
در برخی از افراد متاسفانه باید بگوییم که جای زخم ناشی از زونا همچنان باقی می ماند و این تاول ها به طور همزمان می ترکند و همچنان تا بهبودی شخص پدیدار می شوند. پس از این که زونا خشک و زرد رنگ شد، دیگر خاصیت ویروسی و سرایت خود را از دست می دهد؛ اما بهتر است برای اطمینان از این موضوع حتما با پزشک متخصص به گفتگو بپردازید. این بیماری حتما باید به موقع درمان شود که در صورت درمان نشدن می تواند سیستم ایمنی افراد را به شدت ضعیف کند و آن ها را در معرض بیماری های ایدز و سرطان قرار دهد.
چه عواملی در بروز بیماری زونا دخیل هستند؟
در پاسخ به این سوال که چه عواملی احتمال ابتلا به بیماری زونا را افزایش می دهد؟ باید بگوییم دوران موسنی و پیری دورانی است که باعث می شود، سیستم ایمنی بدن افراد به شکل قابل ملاحظه ای تضعیف پیدا کرده و کاهش یابد. در این صورت است که احتمال ابتدا به انواع بیماری ها از جمله سرطان افزایش پیدا می کند. به همین خاطر استفاده از داروهای شیمی درمانی و کورتون در کاهش مقاومت بدن نقش بسیار حائز اهمیتی دارند.
سالمندان احتیاج به یک خواب کافی داشته و همواره به یک محیط آرامی احتیاج دارند که بدون هرگونه استرس و اضطراب باشد. استرس نیز خود در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی داشته و می تواند آن را با اختلال روبرو سازد. آن دسته از افرادی که یک بار در طول زندگی دچار بیماری زونا شده اند، به احتمال خیلی زیاد مجددا دوباره درگیر این بیماری نمی گردند؛ اما اگر شخصی در دوران کودکی یا جوانی خود مبتلا به آبله مرغان شده باشد، باز هم می تواند در بزرگسالی بیماری زونا را بگیرد، زیرا ریشه این بیماری ها مربوط به یک نوع ویروس است و هر دو به یکدیگر ربط پیدا می کنند. بنابراین باید بگوییم آن دسته از عواملی که باعث افزایش بیماری زونا می گردند، نبود خواب کافی، نبود استراحت، استرس و اضطراب و افسردگی است.
انواع پماد برای درمان زونا
برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ ادامه باید بگوییم که پماد برای زونا به یک نوع پماد ضد ویروسی اشاره دارد که در جهت کنترل و همچنین درمان کردن علائم زونا مورد استفاده قرار می گیرد. این پمادها از مواد فعال ضد ویروسی برخوردار هستند که به طور کاملا مستقیم بر روی ناحیه پوستی اعمال وارد کرده و به کاهش تکثیر ویروس واریسلا زوستر و همچنین کنترل علائم آن همچون خارش، سوزش، درد و التهابات پوستی کمک بسیار وافری می نماید که در ادامه تمامی این پمادها را معرفی کرده و شما طبق دستور پزشک و با مشورت با آن می توانید آن ها را استفاده کنید:
پماد برای زونا چشمی: استفاده از پمادهای ضد ویروسی برای زونا چشمی حتما باید تحت نظر پزشکان انجام شود؛ چرا که ابتلا به زونا در نواحی چشم می تواند عوارض جدی و خطرناکی را به دنبال داشته و برای درمان کردن آن نیازمند مراقبت و توجه ویژه خواهید بود. پزشک معالج پمادهای ضد ویروس موضعی که حاوی مواد فعالی مانند آسیکلوویر یا پنسیکلوویر هستند را برای کنترل ویروس زونا به منطقه چشم تجویز می نماید. اگر شما دستورات پزشک در رابطه با استفاده از آن را رعایت کنید، هر گونه علائم نامطلوب را فوری می توانید درمان کنید که از علائم جدی آن می توان به درد شدید، قرمزی شدید یا تورم چشمی و تغییر در دید اشاره نماییم.
پماد بتامتازون: بتامتازن یک پماد استروئید ضد التهاب بسیار قوی برای کنترل کردن التهاب و حساسیت های پوستی به کار می رود که این پماد نیز تحت نظر پزشک مصرف می شود. زیرا در برخی از موارد استفاده از پماد بتامتازون می تواند برای بیماری زونا با ناخوشایندی هایی همراه باشد؛ چرا که بتامتازون بر پایه استروئید بوده اما اونا برای درمان نیاز به یک داروی ضد ویروسی در جهت رفع درد و کاهش التهابات برخوردار می باشد. استفاده کردن از استروئیدها برای زونا موجب افزایش خطرات و عوارض جدی همچون تشدید تکثیر ویروس و عفونت و تاخیر انداختن بهبود خواهد بود. به خاطر همین پیشنهاد می کنیم که حتما زیر نظر پزشک این دارو را مصرف نمایید. پزشک بر اساس یک سری از شرایط خاص بیمار و ارزیابی کردن علائم بتامتازون را به بیماران تجویز می کند.
پماد آسیکلوویر یا آلوویر: منظور از پماد آسیکلوویر همان پمادهایی هستند که از خاصیت ضد ویروس بسیار قوی برخوردار می باشند و در کوتاه ترین زمان ممکن می توانند به کنترل و ترسیع بهبود علائم زونا بپردازند. این پماد موضعی به مهار کردن تکثیر ویروس واریسلا زوستر پرداخته و از گسترش آن در مناطق پوستی جلوگیری می کند. آسیکلوویر یک پماد بسیار موثر است که قابلیت کاهش علائم و جلوگیری از رشد ویروس زونا را دارد و برای درمان تبخال نیز کاربرد بسیار گسترده ای دارد. پیشنهاد می کنیم در مصرف آن حتما با پزشک مشورت کنید.
پماد آلفا: پماد آلفا از خاصیت ترمیم کنندگی طبیعی برخوردار است. بنابراین اگر می خواهید بدانید که برای زونا از چه پمادی استفاده کنید؟ ما پماد آلفا را در جهت درمان انواع زخم ها و آسیب های پوستی ناشی از بیماری زونا را به شما پیشنهاد می کنیم. این پماد اثرات ضد التهابی مناسبی را بر روی سطح پوست داشته و از عوارض جانبی بسیار کمی نیز برخوردار است. به طوری که افراد برای درمان سوختگی نیز از پماد آلفا استفاده می نمایند.
پماد ضد خارش زونا: برای کاهش دادن خارش مرتبط با بیماری های زونا یک سری از پمادهای ضد التهابی و تسکین دهنده بسیار عالی وجود دارد که می توانیم به پماد کالامین، پماد لیدوکایین، پماد دیپ بریت و پماد هیدروکورتیزون اشاره کنیم.
کالامین: یکی از پمادهای موضعی موثر برای کاهش التهابات و خارش و سوزش ناشی از بیماری زونا پماد کالامین است. این پماد برای درمان قطعی زونا تاثیر چندانی نداشته؛ اما با خاصیت ضد حساسیت و آنتی آلرژیک که دارد می تواند به مدیریت علائم بیماری زونا همچون درد و التهابات پوستی بپردازد که معمولا در مواقع آفتاب سوختگی، آلرژی های پوستی و عفونت های خفیف پوستی نیز از پماد کالامین استفاده می نمایند.
درمان زونا با داروهای گیاهی
یکی از راهکارهای بسیار موثر برای درمان زونا استفاده از درمان های گیاهی می باشد. پزشکان طب سنتی استفاده از کرم کپکس باریج را برای این بیماری پیشنهاد می کنند. این گیاه از ماده ای به نام کپسایسین که از فلفل قرمز استخراج می شود، به تولید رسیده و در وهله اول موجب می گردد که فرد احساس تندی داشته باشد. به همین خاطر این کرم از خاصیت بی حس کنندگی برخوردار است و برای انواع دردهای عصبی همانند زونا بسیار توصیه می شود.
برای اینکه بتوانید بهترین بهرهب رداری را از این پماد داشته باشید، پیشنهاد می کنیم که 4 بار در روز به مدت 2 تا 8 هفته این پماد گیاهی را حتما استفاده کنید. بعد از مصرف این پماد در نواحی مورد نظر در وهله اول فرد کمی احساس سوزش خواهد داشت؛ اما به مرور این سوزش کمتر شده و احساس بی حسی می کند. برای استفاده از این پماد حتما از دستکش استفاده کنید تا بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن نتیجه موثر و درمانی آن را ببینید.
یکی دیگر از راهکارهایی که بهترین عطاران برای درد و تسکین یافتن التهابات پوستی همچون زونا پیشنهاد می نمایند، حمام کردن با جو دوسر است. یعنی شما یک فنجان جو دوسر را در وان ریخته و در آن حمام کنید. جو دو سر از طبع بسیار خنکی برخوردار بوده و به کاهش دردهای ناشی از زونا می پردازد. آن دسته از افرادی که با سوال برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ روبرو هستند، طب سنتی پماد کپکس باریج را پیشنهاد می نماید.
داروهای موثر برای درمان زونا
برای درمان بیماری زونا یک سری از داروهایی نیز وجود دارد که پزشک متخصص به محض دیدن علائم آن این داروها را تجویز می نماید. بیماری زونا درمان قطعی ندارد؛ اما با مصرف این داروها به مرور زمان می توانید به کاهش علائم و درد پرداخته و این بیماری را تسکین دهید که خود به مرور از بین می رود. از جمله این داروها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- داروهای ضد ویروسی: داروهای ضد ویروسی یکی از اثربخش ترین داروهایی هستند که علائم را در بدن شما کاهش داده و به سرعت باعث ترمیم پوست بدن می گردند. در واقع این داروها در بیشتر مواقع به جلوگیری از عوارض احتمالی می پردازند. مصرف داروهای ضد ویروسی 7 تا 10 روز زمان نیاز دارد. توجه داشته باشید که داروهای ضد ویروسی را اگر در ظرف 3 روز پس از ظاهر شدن التهابات پوستی مصرف نمایید، تاثیر بیشتری خواهد داشت.
- داروهای مسکن و آنتی هیستامین ها: از دیگر موثرترین داروها برای درمان زونا می توانیم به داروهای مسکن همچون داروی ضد التهابی ایبوپروفن، آنتی هیستامین ها در جهت تسکین خارش همانند دیفن هیدرامین، محصولات بی حس کننده مانند لیدوکائین و بی حس کننده های موضعی برای جلوگیری از دردهای شدید که در داروخانه ها نیز بدون نسخه و دستور پزشک ارائه داده می شوند، اشاره کنیم.
- داروهای ضد صرع: شاید جالب باشد که بدانید پزشکان برای کاهش یافتن دردهای عصبی ناشی از برخی بیماری های پوستی داروهای ضد صرع را تجویز می نمایند که پس از چند هفته تاثیر وافر خود را نشان می دهند. از جمله این داروها می توانیم به گاباپنتین و پرگابالین اشاره کنیم.
- قرص های مرتبط با زونا: داروهای زیادی مخصوص درمان زونا وجود دارد که می توانیم به آسیکلوویر و والاسیکلوویر اشاره کنیم. تمامی این داروها از خاصیت ضد ویروسی برخوردار بوده که برای درمان عفونت های ایجاد شده توسط هرپس زوستر تجویز می گردد. یکی از مهم ترین عوامل در بیماری زونا روز هرپس زوستر می باشد. این ویروس باعث ایجاد تبخال دستگاه تناسلی نیز می گردد که برای درمان آن بهتر است به سراغ قرص های زونا بروید.
بیماری زونا می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن اندام های مختلفی از بدن مردان را درگیر کند. معمولا برخی از مردان با علائم این بیماری در قسمت های گوش، باسن و در دستگاه گوارشی خود مواجه می شوند. از جمله شایع ترین اندام های مبتلا به زونا در مردان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- زونای چشمی: زونا چشمی که در مردان ایجاد می شود می تواند به شکل التهابات پوستی قرمز روی پلک، اطراف و یا داخل چشم و حتی بینی ظاهر گردد که معمولا در چنین شرایطی آقایان سوزش بیش از حد، قرمز و تورم چشم و صورت خود، تاری دید و دردهای غیر قابل تحملی روبرو خواهند شد که راهکارهای درمانی برای زونا چشمی را در این مقاله ارائه دادیم. در نظر داشته باشید، چشم یکی از قسمت های بسیار حساس بدن است که در صورت بروز کوچک ترین مشکل حتما باید سریعا به متخصص در این حوزه مراجعه کنید.
- زونا کمر: ممکن است زونا در زمان فعال شدن ویروس هایش در کمر دیده شود. این زونا به شکل برجستگی های قرمز رنگ و تاول های نواری در یک سمت کمر مردان ظاهر می شوند و به مرور نیز ازدیاد می یابند. در صورت بی توجه و درمان نکردن عواقب غیر قابل جبرانی را با خود به همراه خواهد داشت.
- زونا در قسمت ناحیه تناسلی: تحقیقات نشان داده که بیماری زونا می تواند در قسمت ناحیه تناسلی مردان نیز ظاهر شود. در این حالت مردان می توانند در قسمت خصوصی تاول های کوچک قرمز رنگی را مشاهده کنند که اغلب نیز با درد، سوزش و یک سری از تغییرات در آلت تناسلی همراه می باشد. در مواقع بروز چنین مشخصاتی باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید؛ زیرا در این صورت شریک جنسی شما نیز متاسفانه می تواند مبتلا به بیماری زونا گردد.
مراقبت های لازم در مواقع بیماری زونا
در این مقاله دریافتیم که برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ حال به غیر از دارو درمانی یک سری از درمان های خانگی و مراقبت های ویژه وجود دارد، که با بهره مندی آن ها و رعایت کردن نکات گفته شده، به سرعت می تواند به بهبود علائم زونا بپردازید. از جمله این نکات می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- همیشه سعی کنید که قسمت ملتهب و درگیر زونا را تمیز و خشک نگه دارید و تا آنجایی که ممکن است آن را در معرض هوای آزاد قرار بدهید.
- خارش پوست های ناشی از زونا گاهی اوقات به شدت تشدید پیدا می کند. افراد باید همواره سعی کنند که هرگز نواحی ملتهب و تاول زده را نخارانند. زیرا خراشیدن پوست و کندن تاول ها باعث پخش شدن عفونت و ویروس بر روی سطح پوست شده و علاوه بر اینکه عوارضی همچون عفونت را به همراه دارد، موجب ازدیاد شدن زونا می گردد.
- معمولا برخی از افراد از روش هایی همچون طب سنتی یا استفاده از مکمل ها برای کاهش درد استفاده می کنند. قبل از اقدام به این گونه از راهکارها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- در طول روز بیشتر زمان خود را به استراحت کردن بپردازید و خواب کافی داشته باشید، استرس نداشتن و تنظیم خواب کمک بسیار زیادی در کاهش علائم بیماری شما خواهد داشت.
- استفاده کردن از کمپرس در نواحی آسیب دیده که به شدت خارش داشته و تاول زده است، می تواند بسیار موثر باشد.
- در خانه لباس های گشاد از جنس الیاف طبیعی مانند پنبه بپوشید.
- از پماد کالامین حتما استفاده کنید که به کاهش دادن درد، سوزش و خارش بیماری شما میپردازد.
- با رعایت کردن سبک زندگی سالم همانند مدیتیشن و نفس های عمیق به کاهش استرس و اضطراب خود کمک بسیار زیادی می کنید که این موضوع در بیماری زونا اهمیت دارد.
- تغذیه خود را تغییر دهید و در نظر داشته باشید که مصرف برخی از مواد غذایی و مواد معدنی و پروتئین مانند ماست، سیب، گلابی و موز و آناناس، مواد سرشار از ویتامین مانند کاهو و مارچوبه، مواد خنک کننده بدن مانند خاکشیر و مواد خاصیت قلیایی مانند تره فرنگی تاثیرات بسیار ارزنده در کاهش علائم زونا خواهد داشت.
کلام آخر
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را برای زونا از چه پمادی استفاده کنیم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.