عمومی

چرا همیشه خسته هستیم؟❤️【سال1403】⚡

آیا شما نیز مدام از خود می‌ پرسید که چرا همیشه خسته هستیم؟ شب‌ ها به اندازه‌ کافی می‌ خوابید؛ اما در طول روز نیز همچنان احساس خستگی می‌ کنید؟ حتما این سوال در ذهن شما نیز وجود دارد که چرا با وجود خواب کافی باز هم در طول روز انرژی لازم را نداشته و همیشه خسته هستیم؟ در این مقاله سعی داریم، در رابطه با این مطلب به شما عزیزان موضوعات ارزنده‌ ای را ارائه نماییم. گاهی اوقات افراد احساس خستگی می‌ کنند که این امر کاملا طبیعی است؛ اما اگر همیشه یا بیشتر اوقات در طول روز احساس خستگی می‌ کنید، حتما دلایل و راهکارهای درمانی متفاوتی دارد که در ادامه به آن‌ ها می‌ پردازیم.

4 دلیل که همیشه خسته و بی حوصله هستید!

مطمعنا خستگی بی‌ دلیل علت‌ های متفاوتی را در پی دارد. در این نوشته‌ به بررسی 4 دلیل اینکه چرا همیشه خسته هستیم؟ می‌ پردازیم و در ادامه راهکارهای مقابله با این مشکلات را معرفی می‌ کنیم. با ما همراه باشید.

  1. بیماری تیروئید: امروزه بیماری تیروئید جزو آن دسته از بیماری‌ هایی است که در بین مردم بسیار شایع می‌ باشد؛ اما آیا می‌ دانید بیماری تیروئید چه عوارضی با خود در پی دارد؟ یکی از مهم‌ ترین عارضه‌ های این بیماری خستگی بیش از حد افراد است. اگر شما با بیماری تیروئید روبرو باشید، مدام دچار احساس خستگی کرده و با علائمی مانند زودرنجی، دردهای مفاصل، کاهش یا افزایش وزن، تغییر اشتها، دگرگونی دمای بدن و ضعف بدن روبرو خواهید بود. اگر می‌ خواهید به مبارزه با این بیماری برآیید و انرژی مضاعفی وارد بدن خود کنید، پیشنهاد می‌ کنیم در معرض نور خورشید و فعالیت های سنگین قرار نگرفته و مصرف بیش از حد خوراکی‌ های لبنی و گلوتن را کنار بگذارید. رژیم غذایی خود را طوری در نظر بگیرید که سرشار از پروتئین و چربی سالم بالا و کربوهیدرات کم باشد.
  2. شیوه زندگی کم‌ تحرک: متاسفانه در دنیای امروز مردم به کارهایی مشغول هستند که شغلشان نیاز به تحرک بسیار کمی دارد. مانند نشستن‌ های مداوم پشت میز و کارهای دفتری. ورزش نکردن نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث خستگی و بی حوصلگی افراد می‌ شود. از جمله کارهای روزمره‌ بی‌ تحرک می‌ توانیم به کارهای دفتری، ورزش نکردن و نشستن‌ های همیشگی اشاره کنیم که باعث مشکلات دردهای کمری و کمبود انگیزه در افراد می‌ گردد. جهت بهبود یافتن پیشنهاد می‌ کنیم که اگر شما یک شغل دفتری دارید، سعی کنید حداقل 5 دقیقه از زمان خود را به انجام حرکات کششی اختصاص دهید. پیاده روی را فراموش نکنید و سعی کنید کمتر بنشینید.
  3. افسردگی: آیا می‌ دانستید یکی از شایع‌ ترین اختلالات روانی که انرژی مضاعفی را از انسان‌ ها می‌ گیرد، افسردگی است. افسردگی معمولا به دلیل استرس، کمبود مواد مغذی، مشکلات عاطفی، عدم تعادل هورمونی و کمبود تابش نور خورشید ایجاد می‌ شود. برای کاهش افسردگی بهترین روانشناس در تهران پیشنهاد می‌ نماید که افراد از غذاهای سرشار از پروتئین، سبزیجات، اسید چرب امگا 3 و نارگیل استفاده کنند. سعی کنید به ورزش‌ هایی بپردازید که باعث آرامش ذهن و روح شما می‌ شود که می‌ توانیم به یوگا و مدیتیشن اشاره کنیم. مصرف غذاهای فرآوری شده و فست‌فودها را نیز حدالامکان استفاده نکنید.
  4. کم‌خونی: افرادی که دچار کم خونی هستند، سطح گلبول‌ های قرمز آن ها از حد طبیعی خود نیز حتی پایین‌ تر می‌ باشد. کم‌ خونی با کمبود اکسیژن در سلول‌ ها و بافت‌ ها رابطه‌ بسیار مستقیمی دارد که از جمله عوارض این بیماری می‌ توانیم به عدم توانایی در تمرکز کردن، خستگی یا حتی غش، تنگی نفس، مشکلات گوارشی و حملات قلبی اشاره کنیم. به همین خاطر می‌ توانیم بگوییم یکی از مهم ترین عواملی که از خود می پرسیم، چرا همیشه خسته هستیم؟ کم خونی می‌ باشد. از جمله راهکارهای طبیعی برای درمان این بیماری مصرف غذاهای سرشار از آهن، مکمل های تغذیه‌ ای، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C که به جذب آهن کمک می‌ کنند و سبزیجات سبز و برگدار که سرشار از آهن و فولاد هستند، اشاره کنیم.

چرا همیشه خسته هستیم؟

راهکارهای درمانی خستگی مفرط

خستگی به یکی از واکنش‌ های طبیعی بدن اشاره دارد که در نتیجه‌ تحرک بیش از حد در فرد ایجاد می‌ شود که با استراحت کافی و خواب منظم برطرف می‌ گردد؛ اما زمانی که خستگی شما با استراحت و خوابیدن نیز برطرف نشد و مدام در طول روز احساس بی‌ حالی دارید، یک مشکل جدی در بدن شما است که ما یک سری از راهکارهای درمانی در این بخش را ارائه می‌ دهیم:

  1. ورزش منظم: برای اینکه همیشه پرنشاط بوده و انرژی مضاعفی داشته باشید، ورزش کردن یکی از بهترین راهکارها می‌ باشد. سعی کنید، یک برنامه‌ منظم برای ورزش و فعالیت بدنی را به خود اختصاص دهید و مطمئن باشید که با بالا رفتن سوخت و ساز و همچنین تعادل سطح انرژی خستگی شما از بین می‌ رود.
  2. مصرف ویتامین‌ D : یکی از عوامل خستگی که به آن پرداختیم، افسردگی است. شما می‌ توانید با مصرف مکمل‌ های ویتامین دی و همچنین مصرف ماهی خستگی مضاعف را از خود خارج کنید تا به احساس نشاط و شادابی دست پیدا نمایید. هیچ گاه تاثیر ویتامین دی بر سلامت قلب را نادیده نگیرید.
  3. ویتامین B: ویتامین B نیز باعث سلامت بدن و سیستم عصبی می‌ گردد. با مصرف این ویتامین سوخت و ساز بدن شما و همچنین میزان گلبول‌ های قرمز بالا می‌ رود و در نتیجه احساس خستگی نیز از بین می‌ رود.
  4. نوشیدن آب کافی در طول روز: آیا می‌ دانستید یکی دیگر از علت‌ هایی که چرا همیشه خسته هستیم؟ کم آبی بدن است. شما می‌ توانید با نوشیدن آب کافی احساس شادابی و طراوت بیشتری بکنید؛ زیرا کم آبی منجر به کمبود انرژی، عدم تمرکز و حتی گرفتگی و ضعف عضلانی می‌ شود.
  5. خواب راحت: برای داشتن خواب کافی و با کیفیت در طول روز پیشنهاد می‌ کنیم که یک ساعت مشخصی را برای خواب خود در نظر گرفته و شب‌ ها مطابق با همان به رختخواب بروید تا صبح‌ ها نیز بتوانید در یک ساعت مشخصی بیدار شوید. زمانی که خواب شما بدون هیچ گونه استرس و فکرهای آشفته باشد، یک خواب با کیفیت خواهید داشت. برای داشتن خواب با کیفیت مصرف کافئین و انجام ورزش‌ های سنگین و پرخوری در هنگام شب را کنار بگذارید.

تاثیر رژیم غذایی بر میزان خستگی

آیا شما نیز در طول روز مدام احساس خستگی می‌ کنید؟ طبق گفته‌ های بهترین دکتر تغذیه در کرج هیچ گاه نقش مواد غذایی را در به دست آوردن انرژی و کاهش خستگی نباید نادیده گرفت. مطمئنا شما نیز متوجه اهمیت رژیم غذایی سالم و تاثیر آن در افزایش سطح انرژی بدن شده‌ اید؟ رژیم غذایی نادرست به طور کلی انگیزه و انرژی افراد را گرفته و باعث تغییر خلق و خو و زودرنجی آن‌ ها می‌ گردد. علاوه بر آن باعث عدم تعادل هورمون‌ ها و آسیب‌ پذیری انتقال دهنده‌ های عصبی در مقابله استرس و افسردگی می‌ گردند.

پیشنهاد می‌ کنیم که مصرف غذاهای شیرین، فرآورده‌ ها و محصولات تصفیه‌ شده کافئین و الکل را برای همیشه از زندگی خود خط بزنید. از جمله مواد غذایی که در افزایش سطح انرژی بدن تاثیر مضاعفی دارد، می‌ توانیم به ویتامین ب کمپلکس که در سبزیجات برگدار، ماهی قزل آلا و تخم مرغ یافت می‌ شود اشاره کنیم. آهن یکی از مواد معدنی بسیار ضروری بدن است که در اسفناج، حبوبات، سیب‌ زمینی شیرین و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می‌ گردد. منیزیم نیز جزو مواد غذایی بسیار غنی است که انرژی مضاعفی را به بدن اهدا می‌ کند.

ویتامین C در ایمنی بدن تاثیر بسزایی داشته و یک آنتی‌ اکسیدان بسیار قوی است که مطابق با تحقیقات انجام شده، باعث افزایش سنتز کلاژن در بدن می‌ گردد. اگر قصد دارید، پس از مصرف غذا انرژی مضاعفی دریافت کرده و خستگی و بی حالی را از بدن خود خارج کنید، حتما در رژیم غذایی خود مواد غذایی سرشار از ویتامین سی همانند کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ ای، توت فرنگی و مرکبات را جای دهید.

علائم هشداردهنده خستگی

مطمئنا خواب آلودگی بی‌ دلیل و بیش از حد در طول روز می‌ تواند تاثیرات قابل توجه و در سلامتی شما داشته باشد. در بیشتر مواقع خستگی نمی‌ تواند نشان دهنده‌ یک بیماری جدی در افراد باشد؛ اما می‌ تواند نشانی از یک مشکل در سلامتی باشد که معمولا خطرات و مشکلات دیگر را به همراه خواهد داشت.

به عنوان مثال خستگی و بی حالی مداوم می‌ تواند بر روی کیفیت رانندگی شما تاثیرگذار باشد و ممکن است در حین رانندگی به خواب بروید یا گاهی اوقات باعث عدم تعادل هورمونی، افزایش وزن یا دردهای مزمن در عضلات می‌ گردد. به طور کل خستگی و بی‌ حالی مداوم کیفیت زندگی را مختل می‌ کند که در ادامه به برخی از علائم خستگی و کم خوابی می‌ پردازیم:

  • مشکل در یادگیری
  • خواب آلودگی
  • خستگی
  • فراموشی
  •  بد خلقی
  • مشکل در تمرکز
  •  افزایش وزن
  • علاقه کمتر به رابطه جنسی
  • از دست دادن انگیزه
  • افسردگی

از دیگر علائم خستگی مزمن که افراد باید فورا در مواجهه با آن نزد متخصص جهت ارائه‌ خدمات درمانی بروند، می‌ توانیم به تنگی نفس، سردردهای مزمن، تورم دست و پاها، اشکال در بینایی، ضربان قلب نامنظم، سرگیجه، ضعف عضلانی، تکرر ادرار، احساس درد در بالای شکم و تمرکز نداشتن اشاره کنیم.

علائم هشداردهنده خستگی

آیا خستگی مزمن می تواند نشان از یک بیماری باشد؟

در پاسخ به سوال این افراد باید بگوییم که غالبا یک سری از خستگی‌ ها که موجب می‌ شود، افراد در طول روز هیچ گونه انرژی‌ برای انجام دادن فعالیت نداشته باشند، می‌ تواند نشان‌ دهنده‌ یک بیماری مزمن در بدن باشد که شامل موارد زیر هستند:

بیماری‌ های کبدی: یکی از رایج‌ ترین بیماری‌ هایی که با خود خستگی مضاعفی را به همراه دارند، بیماری‌ های کبدی اعم از هپاتیت آ و ب است. اگر شما نیز این سوال را از خود می‌ پرسید که چرا همیشه خسته هستیم؟ باید بگوییم که در اسرع وقت نزد متخصص مراجعه کنید؛ زیرا ایجاد نقص در کیسه‌ صفرا، التهاب در مجاری صفرا و یا سایر مشکلات کبدی از علائمی هستند که با خود خستگی را به دنبال دارند. اگر شما به همراه خستگی دچار علائمی همچون تب خفیف، حالت تهوع، کاهش اشتها و پوست متمایل به زرد شده‌ اید، حتما نزد متخصص کبد مراجعه کنید.

خستگی آدرنال: اگر در خون شما آدرنالین به وفور یافت شود، خستگی‌ های مداومی را تجربه می‌ کنید. این هورمون معمولا در مواقع استرس‌ زا تولید می‌ شود. مقادیر اندک آن می‌ تواند برای بدن مفید باشد؛ اما اگر به فراوانی در بدن یافت شود، می‌ تواند احساس از پا افتادن در شما ایجاد کند. از دیگر علائم افزایش آدرنالین در بدن می‌ توانیم به ریزش مو، تیره شدن رنگ پوست، کاهش وزن، فشار خون پایین و دردهای جسمانی اشاره کنیم.

بیماری‌ های روده: آیا می‌ دانستید اختلال در عملکرد روده اثرات منفی بر روی سیستم عصبی داشته و باعث خستگی افراد می‌ شود؟ اگر روده‌ شما مشکل داشته باشد و مقدار باکتری‌ های مضر آن افزایش پیدا کند، شما علاوه بر خستگی با دردهای شکمی، باد معده‌ زیاد، مزه‌ی ناخوشایند در دهان و حالت تهوع مواجه می‌ شوید.

کلام آخر

امروزه بیشتر مردم با توجه به دغدغه هایی که دارند، خواب کافی و با کیفیتی نداشته و به همین دلیل همیشه بی‌حوصله، خسته و بدون انگیزه می‌ باشند. اگر سبک زندگی شما کم تحرک است، اگر خواب کافی ندارید، آب کافی نمی‌ نوشید و رژیم غذایی مناسبی رو در پی نمی‌ گیرید، به احتمال زیاد در طول روز مدام با خستگی و بی حوصلگی روبه رو خواهید شد؛ زیرا سطح انرژی شما به شدت کاهش یافته است و در نتیجه دچار مشکلاتی همچون تیروئید، افسردگی، کم‌ خونی، قند خون نامتعادل و استرس‌ های عاطفه خواهید گشت. بهتر است با تغییر دادن شیوه‌ زندگی و حذف کردن یک سری از عادت‌ های غلط و جایگزین کردن عادت‌ های درست، ریتم شبانه‌ روزی خود را تغییر داده و بیشتر به انجام فعالیت‌ های روزانه همچون ورزش کردن بپردازید.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با چرا همیشه خسته هستیم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 1 =

دکمه بازگشت به بالا