عمومی

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن【سال1402】⭐

آیا شما و یا عزیزانتان دچار اعتیاد به ماده‌ مخدر حشیش شده‌ اید؟ آیا می‌ دانید بنگ در کوتاه مدت و دراز مدت چه اثرات خطرآفرینی را می‌ تواند بر سلامت جسمی و روحی افراد به دنبال داشته باشد؟ همان طور که خود نیز مستحضر هستید، حشیش یا همان بنگ ماده‌ اعتیاد آوری است که وابستگی‌ های روانی ایجاد کرده و به دلیل حس سرخوشی که در افراد به وجود می‌ آورد، در میان جوانان بسیار رایج بوده و برای ترک آن نیاز به یک فرد متخصص همانند روانپزشک می‌ باشد. در این مقاله ما قصد داریم به موضوع اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن بپردازیم. بنابراین اگر فکر می‌ کنید این محتوا می‌ تواند برای شما اثر بخش باشد، در ادامه با ما همراه باشید.

ماده مخدر حشیش چیست؟

اگر شما نیز قصد دارید بدانید که حشیش چیست و از چه نوع ماده‌ ای ساخته می‌ شود؟ باید بگوییم که حشیش از برگ و ساقه‌ گیاه شاهدانه یا گیاه حشیش ساتیوا به دست می‌ آید. زمانی که رزین یا صمغ گیاه شاهدانه ترشح می‌ شود، افراد از آن به تولید بنگ و یا حشیش می‌ پردازند. رزین گیاه حشیش در وهله‌ اول فشرده سازی شده و پس از آن خشک می‌ گردد و طی ایجاد مراحلی بر روی آن مورد استفاده‌ افراد قرار می‌ گیرد؛ اما این گیاه اثرات جبران ناپذیری بر روی بدن دارد که جهت ترک آن افراد می‌ بایست به بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران مراجعه نمایند.

افرادی که با اثرات مخرب حشش و بنگ بر بدن آشنا نیستند، آسیبات زیان‌ آور بسیاری را به جسم و روح خود وارد می‌ کنند. برخی از افراد حشیش را به صورت مواد دود زا و برخی‌ ها نیز در مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌ دهند. گیاه شاهدانه سرشار از THC می‌ باشد. این ماده خود تغییرات ذهنی زیادی را در افراد به وجود می‌ آورد. به همین خاطر بسیاری از انواع مواد مخدر همچون ماری جوانا نیز از گیاه شاهدانه به دست می‌ آید. این ماده‌ مخدر معمولا از گل‌ های خشک شده‌ شاهدانه و یا برگ‌ های گیاه مورد تهیه قرار می‌ گردد که رنگ آن قهوه‌ ای مایل به قرمز یا سیاه رنگ می‌ باشد.

افراد مصرف کننده قطعات حشیش را شکسته و آن را در لوله‌ ای مخصوص قرار داده و سپس دود می‌ کنند. این افراد معمولا در کوتاه مدت احساس سرخوشی و آرامش را تجربه می‌ کنند؛ اما به مرور زمان این مواد اعتیادآور می‌ تواند بر سیستم عصبی و مغزی آن‌ ها تاثیرات مخربی بگذارد. از جمله اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن تحت تاثیر قرار دادن سیستم عصبی در مرکز مغز می‌ باشد. از جمله نام‌ های دیگر حشیش می‌توانیم به چرس، پنیر، سیگاری، منگ و بنگ اشاره کنیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حشیش یا بنگ چگونه باعث ایجاد اعتیاد در افراد می‌ شود؟ همان طور که گفتیم این گیاه سرشار از THC بوده و در چربی‌ های بدن تجمع پیدا کرده و به آرامی وارد بافت‌ های بدن می‌ گردند و به مرور زمان بر روی ذهن افراد تاثیر می‌ گذارند.

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن

تاثیرات کلی حشیش بر بدن

حشیش ماده‌ مخدری است که به شیوه‌ های گوناگونی به مصارف افراد می‌ رسد. روش‌ های مختلف مصرف این ماده‌ مخدر تاثیرات متفاوتی را نیز بر روی قسمت‌ های مختلف بدن می‌ گذارد. زمانی که افراد حشیش یا بنگ را دود می‌ کنند، دود این ماده از طریق ریه‌ ها وارد جریان خون شده و بلافاصله تاثیرات منفی را بر روی سلامت مغز و دیگر اعضای بدن به دنبال خواهد داشت. پس از مصرف حشیش افراد بعد از چند ثانیه یا چند دقیقه تاثیرات آن را بر روی بدن خود خواهند دید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید به غیر از اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن این ماده دارای یک سری از خواص دارویی نیز می‌ باشد که معمولا دانشمندان دریافتند، پزشکان می‌ توانند در شرایط اضطراب و صرع و همچنین درمان بی‌ خوابی، دردهای مزمن، حالت تهوع و کاهش اشتها این ماده را مطابق با قوانین مختص به خود به بیماران خود تجویز نمایند؛ اما باید بگوییم مصرف طولانی مدت این ماده باعث افزایش ضربان قلب و آسیب‌ های شدید قلبی برای مصرف کنندگان به دنبال خواهد داشت.

از دیگر اثرات مخرب حشیش و بنگ بر روی بدن انسان‌ ها می‌ توانیم به سرفه‌ های مزمنی اشاره کنیم که در کنار آن سلامتی افراد را نیز به طور کلی تحت تاثیر قرار می‌ دهد. حال در ادامه به برخی از عوارض حشیش یا بنگ بر روی نواحی مختلف بدن می‌ پردازیم.

بیشترین تاثیر حشیش بر کدام قسمت های بدن است؟

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن به قدری آسیب پذیر است که می‌ تواند در قسمت‌ های مختلفی از بدن به ویژه از طریق ریه‌ ها تاثیرات خود را بگذارند. در ادامه به برخی از قسمت‌ های مختلف و حیاتی بدن اشاره خواهیم کرد که تحت تاثیر ماده‌ مخدر بنگ می‌ توانند دچار آسیبات جبران ناپذیری بشوند:

  1. تاثیر مخرب حشیش بر دستگاه تنفسی: زمانی که افراد به دود کردن حشیش می‌ پردازند، این دودها که سرشار از آمونیاک و هیدروژن سیانید هستند، به تحریک مجاری برونش و ریه می‌ پردازند. اگر شما جزو افرادی هستید که همواره از بیماری‌ های تنفسی مانند فیبروز کیستیک و یا آسم رنج می‌ برید، مصرف حشیش می‌ تواند در تشدید کردن بیماری شما کمک به سزایی نماید. این مواد دود زا در دراز مدت حتی می‌ تواند باعث خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد نیز گردد.
  2. تاثیر حشیش بر سیستم گردش خون: از جمله اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن می‌ توانیم به سیستم گردش خون اشاره کنیم. در حقیقت این ماده‌ مخرب از ریه به جریان گردش خون وارد شده و از آن طریق به تمام قسمت های بدن منتقل می‌ گردد. پس از وارد شدن ماده‌ حشیش به خون در عرض چند دقیقه ضربان قلب به سرعت بالا رفته و تا 3 ساعت نیز دوام دارد. این موضوع باعث می‌ شود، قلب در نتیجه‌ کارکرد بالا به اکسیژن بیشتری نیز احتیاج داشته باشد و همین قلب را به فشار وا می‌ دارد که در نتیجه افراد می‌ توانند بیماری‌ های قلبی و یا سکته‌ قلبی را تجربه کنند. یکی از نشانه‌ های بارز مصرف حشیش و بنگ در این گونه از افراد خونی بودن و قرمز شدن بیش از حد چشم‌ ها است که مراجعه به بهترین کلینیک و کمپ ترک اعتیاد در ایران در این زمینه می‌ تواند بسیار کمک آفرین باشد. در نتیجه مصرف حشیش رگ‌ های خونی منبسط می‌ شوند و تحقیقات نشان داده قلب آسیبات جبران ناپذیری را متحمل می‌ گردد.
  3. تاثیر بنگ بر روی سیستم ایمنی بدن: طبق تحقیقات دانشمندان یکی از مهم ترین اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن بر روی سیستم ایمنی می‌ باشد. در حقیقت این ماده به سرکوب و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌ پردازد و تاثیرات بسیاری را به دنبال دارد. همین باعث می‌ شود که بدن افراد مستعد انواع بیماری‌ ها و عفونت‌ ها شود. البته لازم به گفتن است، آن دسته از افرادی که دچار بیماری‌ های خود ایمنی یا سیستم ایمنی بیش فعال هستند پزشک از حشیش برای درمان استفاده می‌ کند.

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن

اثرات مخرب حشیش بر روی مغز

طبق مطالعه‌ دانشمندان یکی از مهم ترین اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن بر روی مختل کردن عملکرد مغز و همچنین از دست دادن توانمندی‌ های ذهنی می‌ باشد. در حقیقت حشیش این قابلیت را دارد که به تغییر نحوه‌ پردازش اطلاعات در هیپوکامپ مغز بپردازد. در چنین حالتی افراد توانایی قضاوت را از دست داده و دچار اختلالات متفاوت مغزی می‌ شوند. هیپوکامپ قسمتی از مغز است که مسئولیت حافظه را بر عهده دارد. به همین خاطر زمانی که افراد در نتیجه‌ مصرف بنگ و حشیش در اوج قرار دارند، در ثبت خاطرات دچار دشواری‌ های متداولی می‌ گردند. متاسفانه باید بگوییم این ماده چنان تاثیری بر روی مغز دارد که حتی می‌ تواند قدرت مخچه را نیز دچار ایراد و اشکال کند.

مخچه مهم ترین مسئولیت را در ایجاد تعادل و حرکت افراد به دنبال دارد. به همین خاطر افرادی که به مصرف این ماده‌ مخدر می‌ پردازند، به مرور زمان در هماهنگی تعادل و ایجاد واکنش‌ ها دچار اختلال می‌ گردند و در طولانی مدت نباید حتی رانندگی کنند؛ زیرا این گونه از افراد به دلیل مصرف دوزهای بالای بنگ آسیبات مغزی و سیستم عصبی جبران ناپذیری را تجربه کرده و باعث هذیان و توهم می‌ شوند. چنین حالاتی برای افراد در هنگام رانندگی و سایر فعالیت‌ های روزانه می‌ تواند بسیار خطرآفرین باشد. مطالعات و تحقیقات نشان داده که میان حشیش و ایجاد یک سری از اختلالات روانی همچون اضطراب و افسردگی نیز ارتباط بسیار نزدیکی وجود دارد.

در قسمت بالا ما اشاره کردیم؛ حشیش به درمان اضطراب و حتی افسردگی نیز کمک می‌ کند؛ اما این برای زمانی است که دوز آن توسط پزشک مشخص شود و در مصرف طولانی مدت این ماده افراد می‌ توانند دچار اختلالات روانی گردند. به همین خاطر پزشکان اذعان می‌ نمایند، آن دسته از افرادی که دارای سابقه‌ خانوادگی در خصوص مشکلات روانی از جمله اسکیزوفرنی هستند، باید از مصرف حشیش به شدت پرهیز نمایند؛ زیرا مصرف کردن آن می‌ تواند علائم این گونه از بیماری‌ ها را بدتر کند و آن دسته از افرادی که از سابقه‌ ژنتیکی برخوردار می‌ باشند، درصد ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می‌ کند.

شاید جوانان با مصرف حشیش در مدت زمان کوتاهی دچار احساس سرخوشی و آرامش بشوند؛ اما پس از رسیدن به حالت اوج احساسات متفاوتی از جمله خستگی، افسردگی و اضطراب را نیز تجربه می‌ کنند. افرادی که کمتر از 25 سال سن دارند، مصرف طولانی مدت بنگ باعث از دست دادن حافظه، تفکر و پایداری و اختلال در عملکردهای متفاوت مغزی می‌ شود. علاوه بر آن استفاده از ماده‌ حشیش در دوران بارداری نیز بر روی جنین تاثیرات جبران ناپذیری را به دنبال داشته و از جمله اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن در این گونه از افراد می‌ توانیم به کاهش توانایی تمرکز، حافظه و مهارت‌ های حل مسئله بپردازیم.

درمان و علائم ترک حشیش

افرادی که قصد دارند به ترک حشیش بپردازند، در اولین وهله باید به یک روانپزشک معتمد مراجعه نمایند. ترک حشیش و بنگ در صورتی امکان پذیر است که در وهله‌ اول مصرف کنندگان به قطع کامل آن بپردازد. با قطع حشیش بدن شروع به فرایند سم زدایی می‌ نمایند. در حین این که بدن سم زدایی کرده و مصرف حشیش و بنگ نیز متوقف شده است، این سم زدایی باید در یک محیط آرام و تحت نظارت پزشکان و پرسنل پزشکی صورت بپذیرد. سم زدایی در صورت نداشتن اطلاعات و تخصص کافی می‌ تواند عوارض جانبی را در اشخاص نشان دهد.

علائم ترک بسته به نوع مصرف مواد در مدت طولانی یا کوتاه مدت دارد. معمولا برخی از افراد علائمی همچون کابوس، بی خوابی، رویاهای واضح و سردرد و افسردگی را تجربه می‌ کنند و برخی دیگر از افراد با یک سری از تاثیرات جسمانی از جمله از دست دادن اشتها و مشکلات گوارشی، حالت تهوع و استفراغ، سرگیجه، خستگی، مشکلات کلیوی و اختلالات عملکرد جنسی روبرو می‌گردند. تمامی این علائم معمولا در زمان ترک بنگ و سم زدایی آغاز می‌ گردد که اگر شما تحت نظر یک پزشک متخصص شروع به سم زدایی نمایید، برای تمامی این نشانه‌ ها و علائم گفته شده دارو تجویز می‌ کنند.

از جمله دیگر علائم می‌ توانیم به تغییرات خلق و خو، از دست دادن تمرکز، مشکلات چشمی یا بینایی، سرفه، تعریق و استفراغ اشاره نماییم. در رابطه با مدت زمان ترک نیز باید بگوییم مدت ترک حشیش از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت بوده و به شرایط روحی و جسمی افراد بازمی‌ گردد. در کل سم زدایی 1 تا 2 هفته به طول می‌ انجامد. در برخی از افراد نیز ممکن است کسانی که دارای سن پایین‌ تری هستند یا با یک سری از مشکلات جسمی روبرو می‌ باشند، مدت زمان سم‌ زدایی طولانی‌ تر بشود. تمامی این موارد را متخصصان و کلینیک‌ های ترک اعتیاد می‌ توانند به شما اعلام نمایند.

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن

عوارض طولانی مدت حشیش

اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن در طولانی مدت می‌ تواند خود را نشان بدهد که از جمله این تاثیرات ناهنجار به موارد زیر اشاره خواهیم کرد:

  • سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن و قرار دادن اندام‌ های بدن در معرض انواع عفونت‌ ها و بیماری‌ ها از جمله عوارض حشیش می‌ باشد.
  • سلامت ریه‌ ها و تنفس تحت تاثیر مصرف مواد دود زا حشیش قرار می‌ گیرد.
  • حشیش می‌ تواند موجب اختلالات عملکرد جنسی در مردان به ویژه کاهش تولید هورمون‌ های جنسی گردد که در نتیجه مشکلات ناباروری را نیز به وجود می‌ آورد.
  • زمانی که کودکان قبل از تولد توسط مادرانشان در معرض بنگ قرار بگیرند، پس از به دنیا آمدن با مشکلات احتمالی رشد روبه رو خواهند شد.
  • خطر ابتدا به مشکلات قلبی – عروقی نیز با مصرف بنگ افزایش پیدا می‌ کند.
  • مغز تحت تاثیر این ماده‌ مخرب در توجه و تمرکز و یادگیری و حافظه دچار ایراد و اشکالات متفاوتی می‌ گردد.
  • پتانسیل به وجود آمدن اختلالات روانی همچون افسردگی و اضطراب در افراد افزایش پیدا می‌ کند.
  • به مرور ممکن است فرد مصرف کننده یک سری از موقعیت‌ های حرفه‌ ای و شغل خود را از دست بدهد.
  • باعث به وجود آمدن مسائل و مشکلات مالی می‌ گردد.
  • به دلیل مصرف غیر مجاز مواد مخدر مسائل حقوقی در افراد بالا می‌ رود.
  • رابطه‌ی میان خانواده‌ ها، فرزندان و سایر عزیزان تیره و تار می‌ گردد.
  • فرد مسئولیت‌ های شخصی خود را قبول نکرده و موجب از دست دادن علایق خود در زندگی روزمره می‌ شود.
نشانه های مصرف حشیش

از جمله نشانه‌ های مصرف این ماده را می‌ توانیم در اثرات مخرب حشیش و بنگ بر روی بدن مشاهده نماییم. معمولا در ظرف 2 ساعت پس از مصرف کردن حشیش افراد با یک سری از نشانه‌ های واضح در بدن خود همچون افزایش اشتها، اختلال قضاوت، سرخوشی و مردم گریزی روبرو می‌ شوند. این گونه افراد معمولا گذشتن زمان را فراموش می‌ کنند و مدام احساسات متفاوتی همچون خواب‌ آلودگی و خستگی را در زندگی تجربه می‌ کنند. هر فردی که به هر گونه مواد مخدر همچون حشیش، بنگ و یا کوکائین اعتیاد پیدا کنند، انگیزه و امید خود را نسبت به مسائل و موضوعات مهم از دست داده و به مرور زمان قدرت یادگیری و درک خود را نسبت به مسائل از دست می‌ دهند.

این گونه از افراد دچار ضعف در حافظه‌ کوتاه مدت خود شده و حتی نمی‌ توانند به ادامه‌ تحصیلات و یا موفقیت در شغل خود بپردازند. کاهش توانایی گوش دادن و فکر کردن، آهسته صحبت کردن، رفتارهای پرخطر و تهاجمی، کاهش میزان هماهنگی اعضای بدن و عدم توانایی در تمرکز کردن از جمله علائم مصرف حشیش در افراد می‌ باشد. از دیگر اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن نیز می‌ توانیم به خشکی دهان و میل شدید به تنقلات و نوشیدنی‌ های گوناگون اشاره کنیم.

سرخ شدن بیش از حد چشم‌ ها نیز یکی دیگر از نشانه‌ های مصرف حشیش می‌ باشد که معمولا این علائم گفته شده در زمان مصرف کوکائین نیز مشابه می‌ باشد. متاسفانه باید بگوییم که امروزه در جامعه‌ ما بسیاری از جوانان در سنین 18 تا 21 سال گرفتار مصرف حشیش می‌ شوند که در این صورت به دلیل از دست دادن انگیزه و علاقه‌ خود نسبت به فعالیت‌ هایی که قبلا انجام می‌ داده‌ اند، اغلب از جوانان آینده ساز و پر انرژی به جوانان بی‌ انگیزه و ناموفق تبدیل می‌ شوند که آینده‌ شغلی و تحصیلی آن ها به شدت در خطر قرار می‌ گیرد.

عوارض مصرف بنگ بر صورت

آیا می‌ دانستید که از دیگر اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن بر روی از دست دادن صورت و زیبایی چهره می‌ باشد؟ زمانی که افراد در طولانی مدت به مصرف بنگ و حشیش بپردازند، عوارض آن را می‌ توانند در چهره‌ خود مشاهده کنند که از جمله این نشانه‌ ها به ایجاد آکنه و کبودی‌ های چهره می‌ توانیم اشاره کنیم. در حقیقت با مصرف حشیش هورمون‌ های تستوسترون با یک سری از تغییرات و ناهماهنگی‌ هایی مواجه می‌ شوند که آکنه‌ های بسیار بزرگ و دردناکی بر روی پوست صورت نمایان می‌ گردد.

از دیگر عوارض حشیش بر روی صورت می‌ توانیم به رنگ پریدگی اشاره کنیم. معمولا افرادی که به مصرف حشیش، تریاک و سایر مواد مخدر می‌ پردازند، همیشه صورت‌ های رنگ و رو رفته‌ ای داشته و روند پیری آن ها به سرعت ترسیع پیدا می‌ کند. اگر شما درگیر اعتیاد حشیش شده‌ اید، پیشنهاد می‌ کنیم که برای بازگشتن شادابی چهره‌ تان و مانع شدن از بین رفتن شادابی بافت‌ های صورت سریعا به ترک مصرف حشیش، تریاک و یا هر گونه مواد اعتیادآور بپردازید.

عوارض مصرف بنگ بر صورت

عوارض کوتاه مدت حشیش

معمولا برخی از افراد این تصور را دارند که مصرف حشیش به صورت تفریحی و در کوتاه مدت نمی‌ تواند عوارض و تاثیرات خاصی بر روی افراد داشته باشد؛ اما به جرئت می‌ توانیم بگوییم که اثرات مخرب حشیش و بنگ بر روی بدن حتی در کوتاه مدت نیز می‌ تواند بسیار تهدید کننده باشد. از جمله این عوارض در کوتاه مدت می‌ توانیم به یک سری از تغییرات ظاهری و خلق و خو اشاره کنیم. ماندگاری مصرف حشیش به میزان مصرف آن بستگی داشته و معمولا بعد از 2 یا 4 ساعت در بدن همچنان باقی می‌ ماند.

افراد بعد از مصرف دچار نئشگی و سرخوشی می‌ گردند. این افراد معمولا نسبت به یک سری از محرک‌ های بیرونی حساسیت نشان داده و رنگ‌ ها را غنی‌ تر از گذشته احساس می‌ کنند. احساس گیجی و بی‌ تفاوت شدن نسبت به محیط از دیگر عوارض مصرف حشیش می‌ باشد. اختلال در بینایی، اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل، اضطراب و استرس، گم شدن در زمان و مکان، احساس خستگی، افت فشار ،افزایش یا کاهش اشتها، بی‌خوابی و نداشتن تمرکز از دیگر عوامل کوتاه مدت مصرف حشیش می‌ باشد.

کلام آخر

در این مقاله به تمام بایدها و نبایدهای ماده‌ اعتیادآور حشیش و بنگ پرداختیم و تمامی مضرات آن برای بدن را لیست کرده‌ ایم. اگر شما نیز درگیر رفع حشیش شده و ترک کردن آن برایتان بسیار سخت است، بهتر است در این زمینه با یک روانپزشک حرفه‌ ای به مشاوره و صحبت کردن بپردازید. این روانشناسان همواره می‌ توانند بهترین راه حل‌ های ممکن را برای روش‌ های درمانی سم‌ زدایی و آغاز ترک اعتیاد به شما عزیزان معرفی کنند.

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را با اثرات مخرب حشیش و بنگ بر بدن آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا