عمومی

علائم غلظت خون + راه های درمان【سال1402】⚡

در این مقاله قصد داریم به علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آن بپردازیم. غلظت خون جزو بیماری‌ هایی است که به آهستگی رشد کرده و اگر برای درمان آن اقدامی صورت نپذیرد، می‌ تواند یک تهدید بزرگ برای زندگی محسوب شود؛ اما کسانی که به خوبی این بیماری را تحت کنترل و مدیریت خود قرار می‌ دهند، یک شانس دوباره برای زندگی طولانی‌ تر به خود می‌ دهند که اغلب نیز در سن 60 سالگی و یا بیشتر اتفاق می‌ افتد. جهت کنترل بیماری در وهله‌ اول بهتر است که با علائم آن آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه بمانید.

بیماری غلظت خون و علائم آن

معمولا برخی از از افراد با دیدن رنگ خون تیرشان این تصور را دارند که دچار بیماری غلظت خون شده‌ اند؛ اما این تصور کاملا اشتباه می‌ باشد و چنین تفکراتی پایه‌ علمی ندارد. غلظت خون یک اصطلاح عامیانه است و برای بیماری پلی سیستمی به کار گرفته می‌ شود که در صورت کنترل نشدن تهدیدی برای زندگی و جانتان خواهد بود. در ادامه با علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آشنا می‌ شویم تا بدانیم منظور از غلظت خون چیست. در وهله‌ اول اگر مقدار هموگلوبین خون از میزان حد نرمال خود خارج شده و بیشتر شود، به این معنا است که فرد غلظت خون دارد.

در واقع هنگامی که میزان هموگلوبین خون رابطه‌ معکوسی با سرعت گردش جریان خون در رگ‌ ها دارد که کم کم با کند کردن جریان خون و بالا رفتن سیالیت موجب می‌ شود که خون در رگ‌ ها حرکت نکند و احتمال سکته‌ مغزی در این گونه از بیماران افزایش پیدا می‌ کند. حال به عبارتی ساده باید بگوییم که غلظت خون به افزایش تعداد گلبول‌ های قرمز خون به نسبت حجم خون اشاره دارد. همان طور که همه می‌ دانیم، وظیفه‌ گلبول‌ های قرمز در بدن این است که اکسیژن رسانی به بافت ها و اندام‌ ها را انجام دهد.

زمانی که تعداد این سلول‌ های خونی از حد مجاز خود بالاتر برود، خون غلیظ می‌ شود و احتمال لختگی نیز افزایش پیدا می‌ کند. لخته‌ هایی که اگر در مسیر انتقال خون قلب یا مغز قرار بگیرند، ریسک احتمال سکته‌ مغزی و قلبی را چندین برابر می‌ نمایند. بنابراین افرادی که دچار بیماری غلظت خون هستند حتما باید به بهترین دکتر قلب در ایران مراجعه کنند. جالب است بدانید که غلظت خون در مردان بیشتر از زنان بوده و ریسک این بیماری در مردان بالای 40 سال بسیار بیشتر است. در اصطلاح پزشکی به بیماری غلظت خون بیماری پلی سیتمی یا اریتروسیتوز می گویند.

اگر رنگ خون شما قرمز روشن است و خون بسیار رقیقی دارید، احتمال غلظت خون نیز افزایش پیدا می‌ کند؛ اما باید بگوییم این بیماری با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نمی‌ باشد و برای تشخیص دادن آن حتما باید آزمایش خون بگیرید تا پزشک تعداد هموگلوبین ها را بسنجد. علائم غلظت خون ممکن است به صورت ناشناخته ظاهر شود، اما در بیشتر موارد پزشکان این علائم را در مردان و زنان ناشی از عوامل زیر می‌ دانند:

  • خستگی
  • کبودی
  • خارش
  • درد شکم
  • سرگیجه
  • دردهای مفاصل
  • ضعف
  • سردرد
  • خارش پس از دوش و حمام
  • قرمزی کف دست و کف پا

علائم پلی سیتی ثانویه ممکن است شبیه به علائم بیماری‌ های زمینه‌ ای باشد. به همین خاطر می‌ توانیم سرفه‌ های مزمن، اختلال در خواب، تنگی نفس، سرگیجه یا خستگی مفرط را نیز در این بیماران لیست کنیم.

علائم غلظت خون + راه های درمان

علت غلظت خون در بدن چیست؟

در رابطه با علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آن به گفت و گو پرداختیم و خواهیم پرداخت. حال سوال اینجاست که چه عواملی باعث ایجاد غلظت خون در افراد می‌ شود. در وهله‌ اول باید بگوییم که بخش عظیمی از مشکلات مربوط به غلظت خون مربوط به بیماری‌ های زمینه‌ ای، ارثی و مادرزادی می‌ باشد. ولی آن دسته از افرادی که همواره در طول زندگی از وجود بیماری‌ های ریوی و قلبی رنج می‌ برند، بیشتر در معرض غلظت خون هستند. زیرا کاهش اکسیژن در بدن در این گونه افراد بیشتر رخ می‌ دهد. وقتی که اکسیژن کافی به بدن نرسد، بدن مجبور است که برای جبران کردن این کمبود گلبول‌ های قرمز بیشتری را در بدن تولید کند و تولید همین گلبول های قرمز وقتی از حد نرمال خود خارج شود، با افزایش غلظت خون در رگ‌ ها مواجه می‌ گردد.

زمانی که کمبود اکسیژن در بدن رخ بدهد، هورمونی به نام اریتروپویتین از کلیه‌ ها ترشح می‌ شود که این هورمون به تحریک مغز و استخوان برای ساخت گلبول‌ های قرمز بیشتر می‌ پردازد. برای کمبود اکسیژن رسانی به بافت‌ های بدن با افزایش گلبول قرمز روبرو شده و در چنین شرایطی غلظت خون ایجاد می‌ شود. از دیگر دلایل آن می‌ توانیم به استرس و تنش‌ های عصبی اشاره کنیم. متاسفانه امروزه بسیاری از افراد با تنش‌ های عصبی و استرس و اضطراب در زندگی روبرو هستند که یکی از مهم ترین عوامل بروز این بیماری می‌ باشد. زمانی که شما استرس، حرص و عصبانیت را تجربه می‌ کنید ترشح آدرنالین نیز در شما افزایش پیدا می‌ کند و در نتیجه با انقباضات عروقی مواجه می‌ شوید.

بدین ترتیب پلاسمای خون به خارج عروق نشات پیدا کرده و نسبت آن به گلبول قرمز کاهش پیدا می‌ کند. آن دسته از افرادی که در مکان‌ هایی نظیری کوهستان، ارتفاعات و یا مکان‌ هایی که دچار آلودگی‌ های هوا است، زندگی می کنند، به دلیل کمبود اکسیژن رسانی می‌ توانند دچار بیماری غلظت خون شوند. تعریق بیش از حد و اسهال‌ های شدید که در نتیجه‌ کاهش آب بدن می‌ باشد، از دیگر علت بروز غلظت خون در افراد است.

یک سری از بیماری‌ های زمینه‌ای در افزایش تشدید غلظت خون در جامعه بسیار دخیل هستند. بیماری‌ های مغز و استخوان، تومورهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان، کیشست های متعدد کلیه، سنگ های رحمی در زنان، سنگ کلیه و انسداد مجاری ادراری، تومورهای مخچه‌ در کودکان و …  در جهت افزایش بیماری غلظت خون تاثیر گذار هستند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که سیگار کشیدن و مصرف دخانیات با توجه به اینکه اکسیژن رسانی به خون را کم می‌ کنند، موجب ایجاد غلظت خون ثانویه در افراد می‌ گردد.

غلظت خون چه عوارضی دارد؟

در مقاله‌ علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آن دریافتیم که غلظت خون جزو آن دسته از بیماری‌ هایی است که حتی می‌ تواند باعث مرگ انسان‌ ها شود. به همین خاطر همواره باید تحت کنترل بهترین جراح عمومی در ایران باشید. از جمله خطرات و عوارض غلظت خون را می‌ توانیم شامل موارد زیر بدانیم:

  1. درد قفسه‌ سینه و فشار به قلب: یکی از عوارض غلظت خون درد قفسه‌ سینه است. تجربه‌ چنین دردی نیز به خاطر جریان سخت خون در میان رگ‌ ها می‌ باشد. وقتی که خون در بدن غلیظ می‌ شود، به مقدار کافی به بافت های قلبی و عضلات سینه عمل خون رسانی صورت نمی‌ پذیرد. به همین خاطر فرد با فشار به قلب و بافت‌ های سینه مواجه می‌ شود که با مراجعه به پزشک متخصص و مصرف دارو می‌ تواند این شرایط را کنترل کنند.
  2. تنگی نفس: یکی دیگر از عوارض غلظت خون تنگی نفس است. تنگی نفس در حقیقت علت‌ های متفاوتی از جمله مشکلات ریوی، عضلانی، قلبی و اضطراب و استرس را دارد. ابتلا به غلظت خون نیز موجب تنگی نفس در افراد می‌ شود؛ زیرا با بالا رفتن غلظت خون و پایین آمدن سرعت و میزان جریان خون در رگ‌ ها تامین اکسیژن رسانی به بافت‌ های بدن کاهش پیدا می‌ کند و همین عامل منجر می‌ شود که افراد تنگی نفس را تجربه کنند.
  3. تعریق بیش از حد در طول روز: همه می‌ دانیم که تعریق کردن یک واکنش طبیعی بدن است که در صورت گرما، تنش و تندرستی ایجاد می‌ شود. هدف آن نیز خنک شدن بدن و حفظ دمای بدن می‌ باشد؛ اما در صورت وجود غلظت خون در بدن سیستم ایمنی برای حفظ تعادل فیزیولوژیک و کاهش صدمات روش‌ هایی را برای خنک کردن به کار می‌ گیرد که موجب می‌ شود، فرد با افزایش تعریق روبرو شود. اگر میزان تعریق در بدن شما افزایش پیدا کرده است می‌ تواند به دلیل غلظت خون، چربی و فشار خون بالا باشد که در سریع‌ ترین زمان باید به متخصص مراجعه کنید.
  4. فشار خون: در علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آن باید بگوییم که متاسفانه غلظت خون با فشار خون رابطه‌ مستقیمی دارد. یعنی اگر غلظت خون افراد بالا باشد، فشار خون نیز به طور معمول افزایش پیدا می‌ کند. افزایش غلظت خون همان طور که آگاه شدیم، به معنای افزایش تعداد گلبول‌ های قرمز است. حال اگر این گلبول‌ ها از حد نرمال خود بالاتر برود، حجم خون کاهش و فشار آن افزایش پیدا می‌ کند که تمامی این جریانات آسیب های جدی به قلب وارد می‌ کنند.
  5. مشاهده‌ قرمزی در چشم‌ ها: آن دسته از افرادی که با غلظت خون بالا مواجه هستند؛ همواره می‌ توانند با تورم و قرمزی چشم‌ ها نیز مواجه بشوند. غلظت خون می‌ تواند به دلیل نوشیدن کم آب، تمرکز بیش از حد بر روی کارهای روزمره، فعالیت‌ های بدنی شدید، دیابت و بیماری‌ های قلبی – عروقی یا فشار خون بالا شکل بگیرد که تمامی این موارد باعث قرمز شدن بیش از حد چشم‌ ها می‌ شود. قرمزی چشم‌ ها معمولا با علائمی همچون سردرد، تهوع، استفراغ و تاری دید نیز مواجه است.

علائم غلظت خون + راه های درمان

درمان غلظت خون با اطلاح تغذیه

در علائم غلظت خون + راه‌ های درمان باید بگوییم که نقش تغذیه در این باره بسیار پررنگ و حیاتی می‌ باشد. در حقیقت تغذیه تاثیر بسیار بالقوه‌ ای در درمان این بیماری مزمن می‌ تواند داشته باشد که در ادامه با غذاهای کاهنده‌ غلظت خون بیشتر آشنا می‌ شویم که در طب سنتی نیز تمامی این غذاها جهت رقیق شدن خون پیشنهاد می‌ شود:

  1. آناناس: آناناس یکی از موثرترین رقیق کننده های خون و جلوگیری از ایجاد لخته در بدن می‌ باشد که نقش بسیار تاثیرگذاری نیز در سلامت قلب و عروق دارد. آناناس سرشار از آنزیم بروملین بوده که باعث رقیق شدن خون می‌ گردد. بهتر است به مصرف آب آناناس تازه و خود میوه به عنوان روش‌ های درمانی غلظت خون بپردازید. در کنار آن از مکمل‌ های دارویی که پزشک تجویز کرده است نیز مصرف کنید.
  2. زرشک: مطمئنا همه‌ شما شنیده‌ اید که زرشک دشمن غلظت خون می‌ باشد. یکی از راهکارهای تغذیه‌ بسیار مشهور به عنوان درمان گیاهی غلظت خون زرشک است. زیرا این ماده‌ غذایی به باز کردن بیماری‌ های رگ پرداخته و موجب می‌ شود که جریان خون گردش راحت‌ تری در بدن داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که در مصرف زرشک نباید زیاده روی کرد. زرشک و یا آب زرشک جایگاه بسیار ارزنده‌ ای در طب سنتی داشته و برای بیماری‌ های کبد چرب نیز به شدت توصیه می‌ شود. مقدار مورد نیازی از زرشک را به خوبی شست و شو داده و اجازه دهید یک روز در آب بماند تا کاملا خیس بخورد. پس از آن زرشک را از آب جدا کنید و داخل مخلوط کن بریزید. می‌ توانید آن را میل کنید و برای مدت‌ های طولانی در یخچال نگه دارید.
  3. آواکادو: آواکادو یکی از میوه‌ های بسیار جذاب و دوست داشتنی است که علاوه بر خاصیت رقیق کنندگی سرشار از امگا 3 می‌ باشد. با این میوه شما می‌ توانید غلظت خون خود را کاهش داده و از پیشگیری به بیماری‌ هایی همچون سکته‌ مغزی و سکته‌ قلبی نیز جلوگیری می‌ نمایید.
  4. سیر: سیر یک نوع آنتی‌ بیوتیک بسیار قوی می‌ باشد که جزو داروهای گیاهی ضد انعقاد محسوب شده و خاصیت ضد میکروبی آن باعث رقیق شدن خون می‌ گردد. دانشمندان دریافتند که زیاده‌ روی در سیر می‌تواند باعث خونریزی شود.
  5. موز: یکی از میوه‌ های سرشار از مواد معدنی و مغزی است که در جهت کاهش غلظت خون و کاهش گلبول های قرمز بسیار موثر می‌ باشد. این میوه‌ جادویی در حفظ سیستم ایمنی بدن و سلامت آن تاثیر بالقوه‌ ای دارد و خطر ابتلا به بیماری‌ های خونی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌ دهد.

3 راهکار موثر درمان غلظت خون

همانند بسیاری از بیماری‌ ها غلظت خون نیز راهکارهای مختلفی در جهت درمان دارد که تمامی این راهکارها بسته به سطح بیماری، شرایط بیمار، سن و سایر عوامل زمینه‌ ای متغیر می‌ باشد. شما می‌ توانید با مراجعه به متخصص و ویزیت حضوری درمان دقیق و مناسب بیماری خود را بیابید. حال در ادامه به یک سری از روش‌ های رایج و موثر اشاره می‌ کنیم که شامل موارد زیر هستند:

درمان غلظت خون با دارودرمانی: برای درمان این بیماری داروهای مختلف و متفاوتی وجود دارد یکی از مهم‌ ترین داروهای مربوط به غلظت خون آسپیرین می‌ باشد که در جهت رقیق کردن خون و جلوگیری از لخته شدن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. پس از آن داروهای ضد پلاکت مورد بحث قرار می‌ گیرند که با خاصیت جلوگیری از چسبیدن سلول‌ های خونی به درمان این بیماری کمک وافری می‌ کند. از جمله این داروها می‌ توانیم به کلوگیدوگرل و تیکلوپدین اشاره کنیم. داروهای ضد انعقاد خون بسیاری در داروخانه‌ ها وجود دارد که همگی از تشکیل لخته‌ های خونی در رگ‌ ها جلوگیری می‌ نمایند که می‌توانیم وارفارین و آپیکسابان اشاره نماییم. نکته‌ حائز اهمیت در این زمینه این است که مصرف تمامی این داروها باید پس از تجویز پزشک متخصص صورت بگیرد.

درمان غلظت خون با پرتو درمانی: پرتو درمانی نیز یکی از روش‌ های بسیار منحصر به فردی است که در جهت کاهش تولید گلبول‌ های قرمز در مغز و استخوان به کار گرفته می‌ شود. معمولا پزشکان روش پرتو درمانی را به آن دسته از بیمارانی پیشنهاد می‌ نمایند که بیماری آن ها با عوارض جدی مانند لوسمی همراه می‌ باشد. پرتو درمانی هزینه‌ بالاتری نسبت به روش‌ های دیگر داشته و برای هر فردی نیز ارائه نمی‌ گردد.

درمان غلظت خون با طب سنتی: با وجود اینکه بیماری غلظت خون جزو بیماری‌ های خطرناک محسوب می‌ شود؛ اما افراد علاوه بر روش دارو درمانی می‌ توانند با بهره‌ مندی از یک روش خانگی که در طب سنتی مورد تایید قرار گرفته است، به خوبی علائم این بیماری خطرناک را کنترل و مهار کنند. از جمله این روش‌ ها می‌ توانیم به استفاده از سرکه‌ سیب، برنج، خرما، عناب، خاکشیر و یک سری از عرقیات و دمنوش‌ های گیاهی اشاره کنیم.

دمنوش زنجبیل، دمنوش دارچین، دمنوش آویشن و عناب، دمنوش گیلاس، توت و ریشه‌ شیرین بیان تاثیر بسیار مستقیمی در جلوگیری از انعقاد خون دارند و زنجبیل با داشتن خاصیت اسید سیالیسیک مانع از لخته شدن خون در رگ‌ ها و جلوگیری از آن‌ ها می‌ گردد. علاوه بر آن طب سنتی به یک سری از عرقیجات دیگر نیز مانند عرق قاصدک، عرق سیر، عرق کوهی، گزنه، شیوید، بابا آدم و آلوورا اشاره دارد که تمامی این راهکارها علائم لخته شدن خون در رگ‌ ها را مهار می‌ کنند.

علائم غلظت خون + راه های درمان

راهکار پیشگیری از غلظت خون

یکی از سوالات پرکاربرد در علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آن این است که چگونه به پیشگیری از این بیماری بپردازیم؟ همان طور که خودتان نیز می‌ دانید از همان زمان‌ های قدیم اظهار دارند که پیشگیری بهتر از درمان است. حال اگر شما در طول زندگی این راهکارها را به طور مرتب رعایت کنید، به غلظت خون مبتلا نمی‌ شوید:

خون بدهید: اگر شما قابلیت خون دادن را دارید، با تشخیص پزشک بهتر است که هر 4 ماه یک بار در خانم‌ ها و هر 3 ماه یک بار در آقایان عمل خون دادن صورت پذیرد. این موضوع برای آن دسته از افرادی که از غلظت خون رنج می‌ برند، نیز بسیار مفید می‌ باشد.

سیگار کشیدن را ترک کنید: مصرف دخانیات و سیگار یکی از مهم ترین عوامل لخته شدن خون در رگ‌ ها، عروق خونی و قلب می‌ باشد. زیرا دخانیات و سیکار باعث هدر رفتن اکسیژن رسانی به رگ‌ ها شده و بدن به تولید گلبول‌ های قرمز بیشتری می‌ پردازد.

زنجبیل مصرف کنید: اگر می‌ خواهید، دچار بیماری غلظت خون نشوید، حتما در برنامه‌ غذایی خود زنجبیل را نیز جای بدهید. زنجبیل در طی تحقیقات به دست آمده؛ یک داروی بسیار موثر در درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ ها می‌ باشد. زیرا دارای خاصیت سالیسیلات اسید بوده و خطر ابتلا به سکته‌ مغزی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌ دهد.

روغن زیتون استفاده کنید: به جای استفاده کردن از سایر روغن‌ های بی‌ کیفیت که خطر گرفتگی عروق را به دنبال دارند، روغن زیتون به صورت روزانه استفاده کنید. زیرا این روغن دارای فنول هایی است که خطر لخته شدن خون را کاهش می‌ دهد. روغن زیتون چسبندگی پلاکت‌ های خونی را به تاخیر انداخته و تاثیر بسیار مثبتی در سلامتی دارد.

مصرف ویتامین E را فراموش نکنید: آیا می‌ دانستید یکی از ویتامین‌ های موثر در کاهش علائم غلظت خون و راه‌ های درمان آن مصرف ویتامین E می‌ باشد. ویتامین E با خاصیتی که دارد، از تشکیل شدن لخته‌ خون در بدن پیشگیری می‌ نماید و اصطلاحا خون شما را رقیق می‌ کند. شما می‌ توانید ویتامین E را به صورت مکمل از داروخانه‌ ها تهیه کنید و یا آن‌ ها را به شکل خوراکی در مواد غذایی همچون تخم آفتابگردان، بادام، تخم مرغ و آجیل مصرف کنید.

پرخوری نکنید: بهتر است به اندازه‌ ای غذا بخورید به بدن شما به آن نیاز دارد. هرگز پرخوری نکنید. سعی کنید از خوردن غذاهای ناسالم و فست فود ها چشم پوشی کنید و به جای آن میوه و سبزیجات را در برنامه‌ غذایی خود جای دهید. بهتر است گاهی اوقات به معده‌ خود استراحت بدهید و از خوردن بیش از حد غذاها جلوگیری کنید. ورزش کردن و پیاده روی را به صورت روزانه فراموش نکرده و حتما در برنامه‌ خود جای دهید.

کلام آخر

در آخر باید اشاره کنیم که غلظت خون یکی از بیماری‌ های بسیار جدی و خطرناکی تلقی می‌ گردد که در صورت مداوا نشدن می‌ تواند آسیب‌ های جدی را به سایر اعضا و ارگان‌ های حیاتی بدن وارد نماید. زیرا علائم آن به ندرت خود را نشان می‌ دهد. بهتر است برای تشخیص میزان غلظت خون به صورت ماهانه نزد پزشک چکاپ شوید و به انجام یک سری از آزمایش‌ ها بپردازید تا از سلامتی خود مطلع گردید

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت الو درمان سعی بر این داشته تا شما را علائم غلظت خون + راه‌ های درمان آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا